Stary Lev Logo

Економіка на тарілці. Пояснення складних процесів на звичайних продуктах

Економіка на тарілці. Пояснення складних процесів на звичайних продуктах
Економіка на тарілці. Пояснення складних процесів на звичайних продуктах

Наш Формат

Економіка на тарілці. Пояснення складних процесів на звичайних продуктах

Відомий економіст Ха-Джун Чанґ запрошує вас на кухню. Гостинний автор обожнює готувати, а ще цінує різноманіття — як у смаках та ароматах, так і в теоріях та ідеях. Тож кухня — чудове місце для експериментів зі стравами та захопливих історій про розвиток кулінарних підходів й економічних концепцій у різних куточках світу протягом століть.

Не секрет, що смаки людей відрізняються. Але ми часто не усвідомлюємо наскільки. Як вам авокадо на десерт? А в Бразилії його їдять із цукром. Як вам підсолоджений томат? А в Південній Кореї він вважався смаколиком, як хурма. Розповідаючи про кулінарні вподобання різних народів, автор ознайомлює нас з історією винайдення технологій і становлення нових інститутів, які змінили світ. Зокрема, ви дізнаєтеся, чому патентна система спершу стимулювала інновації, а тепер стала перепоною для прогресу, як любов європейців до спецій сприяла появі акціонерних товариств та за яких умов транснаціональні корпорації створюють нову промисловість у країнах, що розвиваються, або навпаки — перетворюють їх на «бананові республіки». 

Паперова книга
Тимчасово відсутня
390.00 грн
+39 буксів (?)
Вкажіть пошту, і ми повідомимо, коли товар з'явиться у продажу.
Національний кешбек

Вам може бути цікаво