Наш Формат
Економіка на тарілці. Пояснення складних процесів на звичайних продуктах
Відомий економіст Ха-Джун Чанґ запрошує вас на кухню. Гостинний автор обожнює готувати, а ще цінує різноманіття — як у смаках та ароматах, так і в теоріях та ідеях. Тож кухня — чудове місце для експериментів зі стравами та захопливих історій про розвиток кулінарних підходів й економічних концепцій у різних куточках світу протягом століть.
Не секрет, що смаки людей відрізняються. Але ми часто не усвідомлюємо наскільки. Як вам авокадо на десерт? А в Бразилії його їдять із цукром. Як вам підсолоджений томат? А в Південній Кореї він вважався смаколиком, як хурма. Розповідаючи про кулінарні вподобання різних народів, автор ознайомлює нас з історією винайдення технологій і становлення нових інститутів, які змінили світ. Зокрема, ви дізнаєтеся, чому патентна система спершу стимулювала інновації, а тепер стала перепоною для прогресу, як любов європейців до спецій сприяла появі акціонерних товариств та за яких умов транснаціональні корпорації створюють нову промисловість у країнах, що розвиваються, або навпаки — перетворюють їх на «бананові республіки».
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно