Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Власенко Наталя
Зимовий бук-лист
Зрештою, цей бук-лист можна було б назвати й інакше. Це добірка книжок, які пасують не тільки зимі, але й будь-яким іншим вечорам, коли нам зимно й хочеться почитати щось тепле, що зігріє зсередини або подарує надію на кращі дні, принесе натхнення й навчить радіти дивам.
 
«Львів, кава, любов»
 
Від однієї лише назви стає тепліше. «Львів, кава, любов» - збірка оповідань відомих українських авторів. Це різні історії: деякі - про щасливу любов, закоханість та романтику, інші ж – гіркі, печальні, про покинутих й тих, хто загубив себе… У будь-якому випадку, оповідання щирі, життєві й написані так, що не залишають байдужими. Ідеальна книга для холодних зимових вечорів і читання за горнятком запашної кави.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
«Спекотне літо (читати взимку)», М. Жванецький
 
За вікном – морозні зимові дні, а отже час читати літню книгу Жванецького! Перенестись (принаймні подумки) до морської Одеси, заглибитись в її життя, дізнатись більше про одеське почуття гумору й просто підняти собі настрій. Коментарі самого автора:
 
«- Мою книжку «Спекотне літо» потрібно читати взимку. Чому? Та щоб було прохолодніше! Бо спека. Влітку взагалі важко читати, а якраз зимовими вечорами, якщо вона потрапить до рук, буде приємно згадати море і пляж і все інше. Для зими вона, але про літо. У книзі є й маленькі твори, й побільше. Ось, наприклад: «Слухай, чого вони всю Одесу перекопали? - А, метро шукають».
 
 
 
«Шапочка і кит», Катерина Бабкіна
 
«Шапочка і кит» - нова книжка від Катерини Бабкіної. Як визначила сама авторка, це доросла дитяча книжка. Книжка для дітей про недитячі речі: про хворобу на рак, дітей, які борються з онкологічними захворюваннями. 
 
Хлопчик Шапочка живе в світі, повному обмежень: йому не можна їсти ласощі, бігати, гладити собак, замість того він мусить вживати ліки, адже він бореться з лейкозом. Попри все хлопчик не втрачає оптимізму, й спілкується зі своїм новим другом – Китом.
 
Після сніданку я взяв свої таблетки в мами і рушив до себе. Я навмисне не дивився у вікно, а сів до столу і розклав пігулки на долоні. Я глядів на них так, ніби це дуже, дуже смачні пігулки.
— Ну, дай, — сказав кит за вікном м’яким, низьким голосом. — Ну, віддай їх мені.
— І не подумаю, — байдуже сказав я.
Кит м’яко притулився сірим тупим чолом до віконного скла. Його було чомусь дуже жаль.
— Ну дай, — знову сказав він, — я покажу тобі інших.
— Кого – інших? — не зрозумів я.
— Таких, як я.
 
P.S.: Купуючи книжку, ви робите добру справу: 5 гривень від вартості видання буде перераховано до благодійного фонду «Таблеточки» на допомогу онкохворим дітям.
 
«Подарунок від кота Боба», Джеймс Боуен
 
Це вже третя книга автора, і, як на мене, у Боуена вийшла чудова різдвяна історія, яку приємно перечитувати зимовими вечорами, радіти за героїв, не переставати вірити у маленькі дива. Книга, як добра казка, вчить усьому, про що часто забуваєш замислитись: про значення дружби, про відповідальність за тих, кого приручив; про дива, які власноруч можеш творити; про милосердя та любов до ближнього.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Тринадцята казка», Діана Сеттерфілд
 
Маргарет Лі працює в батьківській букіністичній крамниці. Дівчина багато читає, по суті живе лише книжковим життям, гортаючи романи Діккенса, Коллінза та сестер Бронте. Одного дня відома письменниця, Віда Вінтер, запропонувала дівчині стати її біографом. Загадкова міс Вінтер знаменита тим, що ще не сказала жодному журналісту ні слова правди. Маргарет випадає нагода нарешті дізнатись все про життя письменниці. Перед дівчиною розгортається готична історія сестер-близнюків, яка дивним чином перегукується з її особистою історією й поступово підводить до розгадки таємниці, яка зводила з розуму багато поколінь читачів, - таємницю «тринадцятої казки».
 
 
 
 
 
 
«Як ви збудуєте своє життя?», Клейтон Крістенсен, Джеймс Олворт, Карен Діллон 
 
Так чи інакше, ми всі замислюємось над своїм життям, особливо напередодні або після свят, коли все хочеться змінити на краще, розпочати нову сторінку, зробити так, аби все стало на свої місця. Можливо, саме ця книга стане для вас мотивацією, гарним прикладом, дасть натхнення для змін. Не чекати нового дня, першого числа чи понеділка. А розпочати просто зараз. Побудова кар’єри, щасливі сімейні стосунки, гармонійне виховання дітей – ці та інші аспекти, а також конкретні приклади їх реалізації розглядаються в книзі.
 
 
 
 
 
  

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage