Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Як навчатися вдома з Астрокотом, Левом і дитячими письменниками
Пандемія й карантин спричинили нові виклики: незважаючи на обмеження, треба працювати, вчитися і жити, навіть якщо весь світ затиснутий між чотирьох стін. Вчителі, діти та їхні батьки змушені налагоджувати дистанційне навчання, однак брак механізмів, чітких інструкцій, відповідного досвіду, матеріалів і врешті-решт стабільного доступу до інтернету ускладнюють процес.
 
Організуйте для школярів чіткий розпорядок дня, контролюйте час проведений за комп’ютером, максимально допомагайте з домашніми завданнями і новим матеріалом та пам’ятайте, що успіх залежить від «трикутника партнерства»: коли активно взаємодіятимуть між собою діти, вчителі і батьки.
 
Альтернативні шкільним підручникам книжки, освітні відео і читання з улюбленими авторами допоможуть пережити цей період усім включеним у дистанційне навчання. Пропонуємо книги й онлайн-події для родинного читання і перегляду. Поділ за віком тут досить умовний, оскільки усе залежить від читацького досвіду ваших дітлахів.
 
 
Для учнів початкової школи
 
Серія абеток-енциклопедій про українських письменників і діячів стане чудовим доповненням до уроків літературного читання в початковій школі. В арт-буках про Тараса Шевченка, Івана Франка, Андрея Шептицького, Григорія Сковороду, Богдана-Ігоря Антонича (до друку готуються біографії інших постатей) у захопливій формі описуються деталі з життя цих людей. Перед читачами постають справжні люди зі своїми звичками, клопотами. Буденні деталі нагадують, що перед нами звичайні люди, а не хрестоматійні постаті, тому зрозуміти, відчути і пройнятися їхньою творчістю набагато простіше.
 
Під час карантину «Видавництво Старого Лева» спільно з дитячими письменниками та перекладачами розпочали проєкт «Читання зі Старим Левом». Щодня на сторінках видавництва у Facebook та Instagram автори читають свої книги. Багато українських письменників включені у шкільну програму, тож учням пощастить побачити їх в домашній атмосфері та почути смішні історії та вірші в авторському виконанні.
 
- Галина Вдовиченко «Мишкові миші»;
- Сергій Гридін «Кігтик Ковбаско»;
- Надійка Гербіш «Пуанти для Анни».
 
Взагалі-то професор Астрокіт закріплений за учнями молодших класів, але якщо з фізикою у вас все складно, він допоможе засвоїти базові принципи і закони. Книжка Домініка Воллімена «Професор Астрокіт і світ атомів. Подорож фізикою» з яскравими ілюстраціями, лаконічним поясненням тих чи інших явищ зацікавить читачів різного віку. У науковій експедиції Астрокіт і Астромишка досліджують світ, аналізують явища і доступно пояснюють закони Всесвіту. Нумо вивчати гравітацію, магнетизм та інші явища у веселій компанії!
 
 
Для учнів середньої і старшої школи
 
Як вивчити хімію в домашніх умовах? Навіть у шкільних лабораторіях процес пізнання відбувається у сповільненому режимі. Матеріал у підручниках не завжди дозволяє усвідомити важливість предмету і як практично застосовувати знання. У нагоді стануть напрацювання письменниці, в минулому — вчительки з хімії, Юлі Смаль. У книжках «Цікава хімія. Життєпис речовин», «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся» в доступній формі, з гумором і цікавими прикладами авторка описує: як влаштований світ атомів і молекул, як взаємодіють між собою речовини, наукові факти, досліди і досвіди та пояснює, яким чином знадобляться отримані знання. Щоб урізноманітнити навчання на карантині й розвантажити батьків і вчителів, письменниця записала серію онлайн-експериментів, які можна провести вдома на кухні. Досліди супроводжуються детальними поясненнями і нагадуваннями про дотримання правил техніки безпеки.
 
- Онлайн-дослід «Таємні письмена»;
- Онлайн-дослід «Хімія кольорів»;
- Онлайн-дослід «Вуглекислий газ»;
- Онлайн-дослід з яйцями «Великодні забави».
 
А що у нас з географією? Онлайн-мандрівки і екскурсії стали дуже популярні впродовж останніх тижнів, та віртуальні подорожі не замінять реальних знань і справжніх мандрів. Читання параграфів зі шкільного підручника можна чергувати з читанням  пізнавальної книжки Сари Стенб’юрі «501 факт, який треба знати з... географії». А щоб перевірити свої знання, радимо пройти тест «Як добре ви знаєте географію?».
 
Прочитавши книжку Сари Стенб'юрі, ви дізнаєтесь, як працюють GPS-навігатори і компас, як читати карти, яких екокатастроф зазнало людство та ще багато корисних фактів. А вже після закінчення карантину вирушайте досліджувати навколишній світ із новими знаннями.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage