Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Як Британська бібліотека оцифровувала одну з найбільших книг у світі
Атлас Кленке, опублікований у 1660 році, є одним з найвідоміших об'єктів картографічної колекції Британської бібліотеки. Вперше його було представлено широкому загалу у 2010 році, після реставрації.  Минулого місяця Британська бібліотека оцифрувала книгу.
 
 
Знадобилося кілька людей, щоб перемістити книгу і прикріпити старовинне видання на спеціальний стенд. Аби зробити фотографії сторінок та оцифрувати атлас, витратили декілька днів. Тепер кожну з карт можна переглянути онлайн на сайті Британської бібліотеки за цим посиланням. Переглянути  відео, як відбувався процес оцифровки, можна тут.
 
Колекцію з 39-ти карт із зображенням континентів та окремих держав королю Карлу II подарував голландський продавець цукру Йоганном Кленке (1620-1672) в надії отримати вигідні торгові угоди з Англією. Книга карт згодом була додана до найцінніших речей короля і залишалася в колекції королівського майна протягом 150 років.
 
 
Атлас сягає 1,75 метри у висоту і 1,9 метра в ширину у відкритому вигляді. Протягом понад трьох століть він був відомий як найбільша книга у світі, лише п’ять років тому австралійське видавництво «Millennium House» видало «Earth Platinum» («Атлас Землі Платинум»), чиї розміри перевершили Атлас Кленке.
 
 
«Атлас Кленке важливий як цілісне видання, так і окремими його частинами, – сказав Том Гарпер, куратор відділу антикварних карт в Британській бібліотеці. – Як окремий об'єкт, його масштаб і концепція нагадують ідеї епохи Відродження про символічну владу книги, яка містила знання всього світу».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage