Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вдовиченко Галина
Як 36 і 6 котів в Одесі побували
«Коли буде третій сезон Котів?» розповіла Галина Вдовиченко в Одесі. Авторка оповідань про пригоди 36 і 6 котів, Галина Вдовиченко, 1-2 лютого відвідала Одесу та Чорноморськ, де поспілкувалась з юними та дорослими шанувальниками котячої саги.
 


«Після таких поїздок розумієш, який потужний потенціал мають діти, що тільки-но входять у смак самостійного читання, відкривають свій книжково-читацький світ. Діти, більшість котрих змалечку впевненіше тримають у руках гаджети, аніж паперову книжку, люблять читати й перечитують улюблені книжки по кілька разів. Вони презентують їх у дитячих телепрограмах, ведуть книжкові відеоблоги, створюють анімацію, приносять улюблені книжки до школи і знайомлять з ними дорослих. Дівчинка Василіса (на вигляд їй років одинадцять-дванадцять) показала мені на своєму смартфоні рухливу картинку – це був герой книжки «36 і 6 котів» - Коментатор Чорний кіт. Це зробила вона. Такий наш час
я у дитини вперше побачила «ожилих» героїв своєї книжки.
 
 
А якими поясненнями сипонули діти у відповідь на запитання «Для чого потрібно читати?»! Це мене запитав один хлопчик на зустрічі в одеській книгарні «Видавництва Старого Лева», я відповіла, а тоді запитала дітей – їхні версії цікавіше почути. І що ж? Їх годі було зупинити, ніхто не відбувся мовчанням.
 
Я привезла додому нове словосполучення, підхопила його від дітей Чорноморська. Вони ввели у наше з ними спілкування вислів «третій сезон Котів». Розсмішили мене: «Коли буде третій сезон Котів?» Дуже чекають на третю книжку, що має вийти у травні. Наш час вносить у дитяче сприйняття певні корективи, але книжка залишається книжкою, вона своїх позицій не здає».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage