Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
У родинному колі: ТОП книжок Старого Лева для спільного читання
Вже вісім років 8 липня Україна святкує День родини. Саме в родині з найменшого віку, разом із традицією спільного читання, формується культура читання загалом, цінності й уявлення про світ, а ще, як стверджують європейські педіатри, закладаються теплі стосунки дитини з батьками, які переважно зберігаються впродовж усього життя. Саме тому книжка є невід’ємною частиною спільного проведення дозвілля в родини.
 
Поділ на дитячі книжки і дорослічасто є дуже умовним, адже є книжки, які будуть однаково цікаві і дітям, і батькам, особливо коли вони читатимуть її разом. На полицях Старого Лева є чимало видань, які стануть ідеальним варіантом для родинного читання. Ось деякі з них. Тож якщо ви родина, яка любить:
 
Експериментувати і дізнаватися нове
Тоді придивіться до новинки «Лесеві історії» Юлі Смаль. Головний герой Лесик дуже допитливий. Йому цікаво знати ну майже все, що стається зі содою, якщо в неї налити оцту, що відбувається, коли замерзає вода, і хто такі атоми й молекули. Разом зі своєю сестрою Оленкою та братом Марком вони розмовляють про будову речей довкола них і влаштовують домашні дослідити, щоб знайти відповіді на свої допитливі питання. Адже достатньо всього того, що є у вас вдома, щоб організувати справжню лабораторію з експериментами. Так, діти експериментують з кульками, наповнюючи їх вуглекислим газом і повітрям, роблять «гарячий» лід, ловлять в банці туман, дізнаються, чому чіпси називають «хімією» і що таке хлорофіл. І ще стільки захопливих відкриттів прямо на вашій кухні! З цією книжкою буде цікаво всім!
 
Вивчати тварин і рослин
Ботанікум обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Якщо ви і ваші діти із захопленням дивитесь «Animal Planet» чи «Discovery Channel», не пропускаєте фільмів про тварин чи просто любите частіше бувати на природі й спостерігати за живим світом, тоді на вашій книжковій поличці точно мають опинитися ці дві книжки-музеї — «Ботанікум» і «Анімаліум».
 
Найперше – це неймовірно естетичні видання, схожі на старі, затерті фоліанти якогось ботаніка (того, який вивчає рослини, а не багато зубрить). Ці книжки запрошують читачів будь-якого віку до особливого музею, двері до якого відчинено двадцять чотири години на добу, сім днів на тиждень. Тут ви можете зазирнути до тих місць, де не ступає нога людини, і побачити, що і хто їх населяє. На сторінках «Анімаліума» ви знайдете понад 160 тварин різних ареалів; з «Ботанікумом» же пірнете в море рослин, з усіх куточків планети. Тож якщо, ви і ваше чадо тягнетеся до всього живого – ці прекрасно ілюстровані видання займуть вас не на один місяць.
 
Тренувати мозок і розважаючись
Таємничі загадки обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Таємничі загадки-2 обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Якщо у вашій родині люблять грати в інтелектуальні ігри, розгадувати загадки і головоломки, а ви вже перечитали і передивилися всі фільми про Шерлога Гомса, тоді маємо, чи вас зацікавити. Випробуйте свої розумові здібності та прокачайте логіку й добренько розважтеся з «Таємничими загадками» іспанських авторів Ани Гальйо і Віктора Есканделя. З цією книжкою можна грати самому, з друзями, в родині і навіть командами. Подивіться на представлені там ситуації уважніше, під іншим кутом – і багато чого стане помітним й очевидним. Наприклад, хто вкрав флешку з екзаменаційними питаннями чи годинник капітана корабля, як дістати ключ з пляшки, не витягнувши корка і не розбивши пляшку, як жінка може читати в повній темряві та багато-багато інших «як?» і «чому?».
 
А на тих, хто вже відгадав усі загадки з першої книжки, чекає ще більш захопливе продовження, яке от-от вийде друком, – «Таємничі загадки 2»!
 
Програмувати
Комплект з трьох книжок «Веселий вступ до програмування» обкладинка
Тираж закінчився
Якщо у вашій родині є програмісти або якщо ваша дитина тягнеться до техніки чи просто не може відірватися від комп’ютера, тоді «JavaScript для дітей» і «Python для дітей» той ідеальний варіант для вашої сім’ї. Кілька років тому Старий Лев взявся за переклад книжок із програмування для дітей, наразі це два веселі посібники з двох основних мов програмування: JavaScript, опанувавши основи якої, дитина зможе писатиHTML-елементи для створення динамічних веб-сторінок і навіть створити онлайн-гру; і Python, яка допоможе розробити прості й легкі програми. У яскраво ілюстрованих книжках викладені основи кожної з цих мов програмування, а також різноманітні завдання, розв’язавши які, ви не лише прокачаєте свої навички, але й добре розважитеся.
 
І тоді ваші діти, подорослішавши, не скажуть: «Шкода, що, замість програмувати з такими книжками, я цілими днями "різався" в ігри». До того ж книжки стануть в пригоді не лише дітям, але й початківцям, які хочуть опанувати програмування для професійної діяльності.
 
Підживлювати допитливість
Місто вночі обкладинка
Тираж закінчився
Якщо вам і вашим дітям нудно просто гортати книжку і хочеться чогось більшого, тоді зверніть увагу на «Місто вночі» – книжку-розглядалку, яка світиться в темряві. Ця книжка стисло і цікаво розказує про освітлення в містах, аеропортах, у гаванях, у міських парках та парках розваг і навіть пояснює, що це за футболки, що можуть світитися. Але спершу побавтеся з нею у темряві.
 
Мандрувати
Атлас Міст обкладинка
Тираж закінчився
Якщо ваша родин не з тих, хто на дозвіллі любить сидіти на місці, тоді не гайте ані секунди – хутчіше біжіть за книжкою «Атлас Міст» Джорджії Черрі і вже досліджуйте 30 найвідоміших міст світу, серед яких омріяні багатьма Париж, Лондон, Амстердам, Стокгольм, Стамбул, Нью-Йорк… і навіть Київ. З цією книжкою вже наперед знатимете, які цікаві місця варто відвідати, на якому транспорті покататися, до яких пам’яток сходити і навіть – чим посмакувати. Тож коли потрапите до одного з цих міст, почуватиметеся неначе вдома. А якщо мандрівки містами довгими вечорами вдома буде замало, тоді вже ніяк не обійтися без «Карт» Олександра і Даніеля Мізелінських.
 
Спокійно відпочивати подалі від гамору
Якщо позаду напружені вихідні і ви потребуєте тиші й релаксу, тоді прихопіть на природу дітей, смаколики і «Літні віршики» з віршами українських дитячих письменників і неймовірно літніми соковитими ілюстраціями українських художників. На сторінках цієї збірки ростуть вишеньки й полунички, бігають леви і жабки, живуть феї і гномики, йдуть дощі і літають кульбабки. А ще в ній багато сонця і тепла! Саме те що треба для неспішного й розслабленого проведення часу в родинному колі.
 
Дбати про нашу домівку Землю й тренувати екозвички
Якщо ви давно сортуєте сміття і намагаєтеся зменшити кількість відходів, або якщо ви тільки-но починаєте замислюватись над цим, або, може, навіть і не думали про це – «Книжка про сміття» Галини Ткачук та ще восьми юних авторів розкаже багата цікавого, а комусь, можливо, дозволить поглянути на світ і своє ставлення до нього інакше. Це книжка про все те, що може повністю заполонити нашу планету – тобто сміття, або більш науково – тверді побутові відходи: звідки береться сміття й що з ним відбувається після того, як його викинули; чим воно небезпечне, а чим корисне і яка різниця між сміттям і відходами; що таке сміттєва проблема та які можливі шляхи її вирішення. «…Тут є художня вигадка і наукові факти, жарти й сумна статистика, практичні поради та розвінчання міфів». «Книжка про сміття» вийшла справді особливою, а головне – актуальною й практичною за своїми порадами. Адже якщо з наймолодших років вчитися свідоміше ставитися до планети, на якій ми живемо, не доведеться виправляти помилки в майбутньому.
 
Дбати про свої права та дотримуватися обов’язків
Тим, хто усвідомлює, що свідомих громадян виховують змалечку, точно важко буде оминути книжку «Я і Конституція», яка багато чого пояснить і дітям, і дорослим. Автори цього видання пояснюють, навіщо існує Конституція України і як в одній книжці, якою вона є, може поміститися все наше життя і життя України, а ще чому так важливо знати свої права та обов’язки. Тож ця книжка – гарна нагода зрозуміти, що Конституція – це не лише про обмеження, вона лиш компас, який вказує куди рухатися. А щоб пояснення не були сухими, читача забавляють кльові ілюстрації Жені Олійник.
 
 
Більше варіантів можна переглянути тут 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage