Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
ТОП-7 вечірок у літературі
Вишукані сукні та костюми, запальна або ж класична музика, танці та смачна їжа… Часто саме такі вечори наштовхували письменників на ідеї нових творів. Може і вас надихнуть? ;) Або ж зададуть тон для святкування вашого наступного дня народження чи просто вечора з друзями. Пропонуємо вам добірку найяскравіших вечірок з відомих творів.
 
The Guardian. Чільна світлина – кадр із фільму ВВС «Коханець леді Чаттерлей», 2015
 
1. «Місіс Делловей» Вірджинії Вульф
 
Цей роман розкриває перед читачем лише один день, протягом якого Клариса Делловей, 50-річна світська дама та дружина члена парламенту, займається підготовкою вечері, на яку збереться уся верхівка англійського суспільства. Вулф чудово передає увесь гамір, який супроводжує процес підготовки, запахи страв, що ось-ось будуть подані до столу, та ритм вечірки з типовими тогочасними манірністю, награністю та драматичністю.
 
2. «Великий Гетсбі» Френсіса Скотта Фіцджеральда
 
Екстравагантні вечірки у романі передають атмосферу Америки 20-х років ХХ століття. Тут ви побачите нескінченне шампанське, запальних чоловіків та жінок, і, звісно, джаз… Чудова ідея для тематичної вечірки.
 
 
3. «Коханець леді Чаттерлей» Девіда Герберта Лоуренса
 
Часто у будинку Чаттерлей гостювало безліч людей, а вечори перетворювалися на тривалі розмови за столом. Проте є в романі й гарячіші розваги, наприклад, під час мандрівки до Італії – з різноманітними коктейлями, танцями під джаз, охолодженням морозивом... Цікаво за цими розвагами відчитувати почуття головних героїв. 
 
4. «Гордість і упередження» Джейн Остін
 
Книги Остін наповнені чудовими сценами балів й танців. Чоловіки у костюмах із шовковими краватками, жінки – у довгих ніжних сукнях та і з вишуканими зачісками. Фани Джейн Остін щороку проводять масштабні костюмовані вечірки, перевтілюючись у героїв авторки. Наприклад, у 2014-му 550 англійців вийшли на вулиці містечка Бат (графство Сомерсет, Великобританія), щоб побити світовий рекорд із зібрання людей, вдягнутих у костюми епохи Регентства.
 
 
5. «Багаття амбіцій» Тома Вульфа
 
Відомою у цьому романі є вечірка на П`ятій авеню, куди на чорному «бьюїку» вирушає головний герой – торговець з Уолл-стріт Шерман Маккой та його дружина Джуді, одягнута у химерну сукню. А навколо традиційні вульфівські персонажі – суміш претензійних гостей у дивакуватих нарядах, які прагнуть стати зірками вечора…
 
6. «Щоденник Бріджит Джонс» Гелен Філдінг
 
Саме новорічна вечірка стала переломною у житті Бріджит, адже під час святкування у будинку батьків вона зустріла містера Дарсі. Тоді він, сумний чоловік у дивакуватому светрі, не вразив героїню, але врешті став коханням її життя. Незабаром читатимемо книгу й українською ;)
 
 
7. «Суперкруті догралися» А. Аудгільд Сульберґ
 
Гелловін – свято, яке давно прижилося у багатьох культурах. Різноманітні страшилки, гарбузи-монстрики, костюми та смаколики – що може бути краще для підліткової вечірки :). І не обов`язково бути суперкрутими та популярними, щоб насолодитися святом. Чудовий вечір можна влаштувати і в колі найближчих друзів!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage