Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Топ-10 романів про невірних дружин
Тема подружньої зради нерідко є ключовою у багатьох творах літератури. Історії невірних дружин бачимо у класичних книгах, починаючи від Констанції Чаттерлей у творі Девіда Лоуренса до Анни Кареніної Льва Толстого.  Пропонуємо добірку десяти найвідоміших романів, у яких чоловіки «ловлять на гарячому» своїх невірних дружин.
 
  
У творі «Анна Кареніна» (1878) Лев Толстой створює чудових персонажів і майстерно перетворює прості сюжети у високе мистецтво.  Доля Анни Кареніної заплутана і складна, а образ персонажа часто пов`язують зі зрадою та обманом. На відміну від багатьох, Толстой не засуджує свою героїню, а навпаки, співчуває їй.
 
У своєму романі «Дом Касмурро» Мачадо де Ассіс показує, як людські помилки руйнують шлюби і залишають гіркий слід на довгі роки. Крім того, автор демонструє бразильський погляд на ревнощі та зраду.
 
 
Хоча роман Стендаля «Червоне та чорне» (1830) дуже глибокий і розкриває не одну важливу тему, все ж маємо і тут любовну лінію. Вже з перших сторінок книги дізнаємось про родину Реналів та гувернера Сореля Жульєна, який намагається звабити хазяйку дому. Врешті пані Реналь, яка ніколи раніше не кохала по-справжньому, не змогла встояти перед чарами молодого чоловіка.
 
 
«Коханець леді Чаттерлей» (1928) Девіда Лоуренса – ще один роман із переліку, який дещо відрізняється від інших. Чоловік головної героїні Констанції Чаттерлей частково паралізований і не може повноцінно виконувати свій «шлюбний обов`язок», тож дозволяє дружині знайти коханця.  Роман Лоуренса був засуджений сучасниками і заборонений упродовж понад 30 років.
 
Анатоль Франс у 1921 році здобув неймовірну славу та став лауреатом Нобелівської премії з літератури. Попри це багато дотепних, елегантних романів автора залишаються непрочитаними сьогодні. У своєму творі «Сплетена жінка» (1910) письменник показує черствого професора, що страждає на депресію. Він застає свою дружину під час зради з його студентом. Ця образа не залишається без помсти.
 
 
Головна героїня роману Гюстава Флобера «Мадам Боварі» (1856) Емма – типовий образ нещасної жінки, яка, як і більшість героїнь того часу, прагне цікавішого життя та емоцій. Ця книга – найвідоміший твір Флобера і сьогодні вона є зразком класичної літератури ХІХ століття. Хоча тоді була засуджена за непристойність.
 
Джон Філіппс Марквенд та його роман «Г.М. Пулем, Ексквайр» (1942) – ще один приклад твору, який розповідає про невірних дружин. Це соціально-побутовий роман, у якому показано нудне та нерадісне життя містера Пулема. Окрема роль відведена його стосунками з дружиною – жінкою з вищого класу, яка все ж не здатна задовольнитися лише чоловіком.
 
 
Ще один роман, у якому йдеться про подружню зраду – книга Теодора Фонтане «Еффі Бріст» (1894). Події розиваються у Прусії ХІХ століття. Як і інші жінки, Еффі Бріст шукає розради, сенсу життя та людину, яка би повернула їй бажання дихати. Однак, на жаль, цією людиною не є її чоловік. Гордість чоловіка стоптана, що може призвести до жахливих наслідків.
 
Форд Медокс Форд теж вводить тему зради у свій роман «Хороший солдат»  (1915). Ця книга ввійшла у топ романів англійською мовою та є найвідомішою роботою письменника. У центрі сюжету дві пари, життя яких пронизане інтригами, загадками, обманами та зрадами.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage