Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Тепер дітям читатимуть просто із…космосу!
Ваша малеча прагне чогось новенького, а просто читання книжки перед сном уже мало? Не біда! Адже тепер можна слухати казки, які читають просто у космосі! Так-так Посмішка Всесвітній фонд космічної освіти започаткував проєкт «Story Time in Space». В його межах астронавти під час різних космічних місій читають популярні дитячі книги, а згодом відеозаписи цього публікують у мережі.
 
Концепцію проєкту розробили Патрісія Трібе, колишня директорка освітнього напрямку Космічного центру Г'юстона, та Елвін Дрю, перший астронавт NASA, який прочитав історію в космосі за програмою під час останньої місії космічного шатла «Discovery». Вони шукали спосіб заохотити дітей до читання, одночасно просуваючи STEM-освіту, і зупинилися на цій ідеї.
 
 
Усі читання відбувалися на Міжнародній космічній станції, що обертається навколо Землі. «Ви не тільки дивитесь, як читають, і слухаєте історії з книг, а й оглядаєте Міжнародну космічну станцію», – кажуть творчі проєкту. Це, на їхню думку, чудовий спосіб залучити дітей до літератури і науки водночас.
 
Трібе та її команда вибирають книги різної складності (хоча всі їх можна прочитати за 15 хвилин чи менше) та широкого кола тем зі сфер науки, технології, інженерії, математики. Група також вибирає різноманітних космонавтів для читання книг, щоб діти могли бачити: кожен може злетіти далеко за межі нашої планети. Наприклад, японський інженер та космонавт Коїчі Ваката прочитав одну із книг японською мовою. Також творці «Story Time from Space» планують розширити проєкт, доповнивши читання ще й кількома простими експериментами, що стосуються таких понять, як передача енергії, поверхневий натяг абощо.
 
 
А поки пропонуємо вам з малечею переглянути відео і сподіваємося, що скоро зможемо слухати історії з космосу й українською Підморгує
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage