Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Єфремова Анастасія
Так багато книжок для роздивляння
Візуальне наповнення дитячої книжки є надзвичайно важливим елементом на рівні з текстом та ідеєю. Невдало підібрані кольори можуть вмить відштовхнути дитину від барвистих сторінок, викликати злість чи занепокоєння. Водночас якісні кольорові книжки-картинки стануть найкращим інструментом для раннього розвитку малечі, а якщо там ще й багато-багато деталей – то незамінною річчю для розвитку пам’яті, уваги, уяви, концентрації, розширення лексичного запасу й уявлень про світ. Сьогодні розкажемо про кілька таких, які можна розглядати майже нескінченно.
 
 
«Так багато всього / So many things» Майі Ганіш
 
Ця велика книжка-білінгва (українською та англійською) знайомить читача з основними тематичними групами слів: їжа, спорт та відпочинок, ігри, одяг, тварини, квіти, птахи, побутові предмети, транспорт і не тільки. Кожній лексичній групі відведений цілий кольоровий розворот з дуже стильними колажованими малюнками від авторки. Книжка стане в пригоді дошкільнятам та їхнім батькам, а її тривале розглядання з часом сформує в дитини естетичний смак й відчуття прекрасного, а також закладе основу для подальшого вивчення англійської мови, яка стане для малечі комфортною і знайомою. Серед інших переваг цього видання великий формат і цупкий папір, який оцінять тактильно і діти, і батьки.
 
 
«Що ховається у тілі?» Айни Бестард
 
Це особлива інтерактивна книжка, повз яку складно пройти й не взяти її до рук. Адже де ще ви бачили книжки з трьома чарівними скельцями, за допомогою яких можна побачити те, чого одразу й не помітиш. З зеленим, блакитним і червоним скельцями дитина відчує себе детективом, дослідником і рентгенологом одночасно, адже авторка запрошує читача зазирнути всередину тіла й роздивитися кістки, м’язи й клітини нашого тіла. З цієї книжки малеча дізнається, навіщо нам м’язи та кістки, яку функцію виконує шкіра і які у нас є відчуття, а ще знатиме, що наші почуття та емоції також живуть всередині тіла. Тут можна підглянути вглиб мозку, легень, судин та навіть до животика вагітної жінки й прослідити за розвитком плода. Ця книжка – про те, з чого побудоване тіло всіх людей. І водночас про те, що не буває двох однакових тіл. А отже, кожен з нас унікальний!
 
У серії «Що ховається у…» Айни Бестард вийшли також книжки «Що ховається у лісі?» і «Що ховається у морі?».
 
 
«Атлас Міст» Джорджії Черрі, Мартіна Гааке
 
Подорожувати, не виходячи з дому? Можливо! Просто розгорніть «Атлас Міст» (тільки не забудьте все ж повернутися з захопливої подорожі книжкою) — і вирушайте у мандрівку 30-ма найвідомішими містами світу і, можливо, вже незабаром потрапите туди насправді! Адже візуалізація мрій працює. Вже знаєте, в яке місто хотіли б потрапити найперше? Після роздивляння «Атласу Міст» усі ці міста стануть для малечі вже добре знайомими.
 
Авторка книжки та ілюстратор зібрали на кожному з розворотів найцікавіші культурні коди кожного міста: архітектурні пам’ятки, зелені зони, парки атракціонів, музеї, галереї, місцева їжа та національні свята. Кожне з міст (серед яких омріяні багатьма Лондон, Париж, Нью-Йорк, Токіо, Амстердам,Ріо-де-Жанейро… і спеціально намальований для українського видання Київ) супроводжує коротка цікава довідка, з якої можна дізнатися мову, кількість населення та прапор країни. А ще в кожному місті автори книжки заховали кілька деталей, які і пропонують знайти малечі.
 
 
«Карти» Олександри і Даніеля Мізелінських
 
Це одна з найкрутіших книжок, які вам доводилося коли-небудь бачити! «Карти» — це неймовірна мандрівка всім світом, усіма півкулями і континентами. Перед вами 67 карт з 58 країнами, 6 континентами і  5 океанами, зокрема й Україною. З цією книжкою-мандрівкою ви побачите найвідоміші пам’ятки кожної країни, зазирнете на всі узбережжя, до всіх заток, бухт, вашим очам відкриються найвіддаленіші пустелі, льодовики, гейзери, урвища і водоспади. Ви дізнається про національні страви, культуру, одяг, клімат, місцевий транспорт і спорт, познайомитеся з флорою і фауною кожної країни та видатними людьми. І, може, на одному з розворотів знайдете омріяну країну для життя. Я от у холодний березневий день з радістю поселилась би десь в Італії чи Португалії :)
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage