Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Груленко Євгенія
Святкова зима: 5 книг для найменших читачів
Коли хочеться більше снігу, морозу і візерунків на шибках – це означає, що всі чекають Різдва, Нового року та інших свят зимового циклу. Це також значить, що час купувати подарунки та шукати авдент-календарі на прийдешній рік. Одним із найкращих подарунків для малечі і дорослих в часі новорічно-різдвяних свят є книжки. Тож зібрала для вас п’ятірку історій від «Видавництва Старого Лева», що найбільше западуть в душу саме діткам.
 
«Сніговірші для малят» – це знахідка для кожної мами, яка хоче розучити зі своєю дитиною тематичні вірші до приходу новорічних свят. Завдяки українським авторам, тут для кожного знайдуться поезії до смаку, навіть для найменших є віршики з легким римуванням і невибагливим сюжетом. Цікаві малюнки від українських художників змусять діток довго розглядати книгу, а багаторазове повторення разом із мамою римованих рядків сприятиме розвитку пам’яті. Тому не переймайтесь: на новорічному святі у садку чи школі ваш малюк точно знатиме цікавий вірш і отримає похвалу за його декламування. І звісно, щонайголовніше, всі ці поезії наповнені атмосферою див і казки.
 
«Лист до Миколая» – чудовий подарунок для найманих діток до свята. Тут є й яскраві ілюстрації Марти Кошулінської, за якими можна легко складати свою розповідь та формувати перше уявлення про Святого Миколая;  і простий для запам'ятовування вірш від Юлі Смаль. Разом вони передають головну думку книги: подарунків може бути багато, але найважливіший– це зовсім не річ, а близька людина поряд. Після прочитання книги, звісно, стає очевидною важливість милосердя, жертовності та розуміючих близьких поряд. Книга також вирішує і додаткову функцію: як бонус вона зможе стати першим кроком до розмови з малечею про появу брата чи сестри.
 
Якщо ви шукаєте різдвяну розповідь, пронизану гумором та водночас важливою темою, тоді «Різдво для Сплета» Роба Скоттона – те, що вам треба. Головний герой кіт Сплет намагається бути чемним, проте йому це не завжди вдається. Та все ж головне зусилля, а не результат – у цьому кіт переконується, коли отримує бажаний подарунок на Різдво. Ця книга змушує нас знову вірити в дива та відчувати радість. Веселий, невимушений і по-справжньому щирий Сплет точно припаде до смаку вашому малюку.
 
«Одного разу на Різдво» Надійки Гербіш – казка про суцільне добро, яку хочеться перечитувати знову і знову.  Зараз так багато говорять про те, що треба бути добрим і милосердним, та коли доходить до справи – виникають труднощі. Головні герої книги – мама і тато Їжачки – показують на власному прикладі, як треба виявляти милосердя до тих, хто потребує допомоги. На кожній сторінці твору ніби і справді панує дух Різдва: він і в підготовці сім'ї Їжаків до свята, і в сімейних традиціях, і в зміні планів задля вищої мети. Ця дуже ніжна історія, що зароджує бажання бути добрим, щирим і відданим. А ще після її прочитання і розглядання (намалювала книжку Юлія Піліпчатіна) дуже хочеться помандрувати у зимовий ліс.
 
Ще одна історія з тонким гумором і передноворічним настроєм у цій добірці – «Різдво приходить у країну Мумі-тролів». Якщо ви хотіли дізнатися про те, як святкують Різдво ті, хто зазвичай міцно спить під покровом снігу, що за монстр полює на Мумі-тролів та чому насправді треба приносити в дім ялинку і прикрашати її, то книга обов'язкова до вашого прочитання. Традиції святкування Різдва в ній передані доступно навіть для малюків, а тонкий гумор зробить багаторазове читання книги ще приємнішим. Навіть, якщо ви вперше дізнаєтесь про життя Мумі-тролів і почнете своє з ними знайомство саме з цієї книги, тоді вони вас точно закохають у себе.
 
Якщо ви все ще не визначилися з тим, що ж обрати для читання, то пропоную вам прочитати все і забезпечити собі та своїй сім'ї веселі та змістовні зимові вечори.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage