Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Полоз Єлизавета
Світ за Кларксоном. Цитати з книжки
Нещодавно у «Видавництві Старого Лева» вийшла друком книжка відомого британського телеведучого та журналіста Джеремі Кларксона «Світ за Кларксоном. Як я вже казав…». Ця книга неминуче відкриє перед приголомшеним читачем іншу Британію, ніж та, що процвітає в наших стереотипах. Не туристичну і не бізнесову, а ту сучасну, яку може побачити так лише той, хто любить її душею, і передати цю своєрідну любов так, як на те здатний тільки неповторний стиль іронічного й епатажного Кларксона. Якщо ви досі вагаєтесь, чи варто розпочинати знайомство з цією книгою, то впевнені, цитати з книги допоможуть вам визначитися зі своїм вибором.
 
«Граматика — це як обмеження швидкості. Звісно, пара людей його дотримується, та коли переважна більшість цього не робить — найвищий час змінити правила. Зрозуміло, що те, чого люди хочуть від написаного слова в наші дні, — це швидкість, і ми повинні на це зважати. Навіщо використовувати «найщиріші привітання», якщо «вітаю» цілком упорається з тим самим завданням? І навіщо підписувати: «Маю честь, сер, залишатися Вашим покірним слугою», — якщо можна просто написати: «З повагою»?
 
«Люди нині настільки задоволені своїми грішми і настільки ліниві, що сонячного понеділка, коли банки не працюють, вони платять комусь, аби заопікувався їхніми дітьми в парку. То який же тоді сенс у всьому цьому сексі, якщо ти не можеш узяти його результат у парк і сміятися, коли він падає з гойдалки у велику плямисту купу собачих какашок»?
 
«…та хто, я вас благаю, захоче провести решту свого життя на іншій планеті, поїдаючи щипавок заради науки для інших безголових молодих людей? Що ж, відчайдушне бажання потрапити до телевізора в наші дні сягнуло таких масштабів, що вже зголосилися понад 200 000 добровольців. І я — один із них. Щоправда, я трохи помилився, коли заповнював заяву, і вказав, що мене звати Пірс Морґан».
 
«Звісно ж, я згоден із тим, що потрібно заощаджувати, і, зрештою, нам доведеться розпрощатися з легковажними розкошами, як-от із Національною службою охорони здоров’я, з пільгами на житло, з пенсіями за віком, із безкоштовними школами та з Королівськими ВМС».
 
«У наш час ви можете купити яблука, запаковані по одному, а вчора я купив micro-SD картку для камери GoPro у пластиковій коробці такого розміру, що в ній помістився би лондонський автобус. Ось де корінь проблеми. Річ не в тому, скільки ми споживаємо. А в тому, скільки ми викидаємо».
 
«Удома я добре харчуюсь. У мене збалансована дієта з м’яса та шоколаду, а ще періодично з «чикен мадрас». Буває, що моє тіло телеграфує свою потребу в тому, що ми отримуємо з овочів, надсилаючи сигнали, що йому хотілося би трішки зелені. У таких випадках я просто впевнююся, що Шеф покладе гілочку петрушки поверх моїх яєць «Бенедикт». Це змушує мене почуватися праведно й означає відсутність потреби в ранкових забігах та іншій подібній дурні».
 
«Дехто каже, що йому подобається лижний відпочинок із огляду на тренування, інші стверджують — що через гострі враження, а ще інші — що вони насолоджуються терпким, мов джин, гірським повітрям. А я? А я люблю сидіти у барі внизу спуску і спостерігати, як люди перевертаються дороги ногами».
 
«Я щиро, активно та пристрасно ненавиджу безпеку й охорону праці».
 
«Кожен талант, який вам дається, згасає з часом. Пілот винищувача втрачає свою реакцію. Футболіст губить коліна. А потім — і всі гроші, вклавши їх у невдалий паб. Фотомодель програє свою битву з гравітацією. А коміки втрачають не лише бажання, але й можливість бути щасливими».
 
 
«Так само як лише йоркширець знає, як правильно сказати the. Коли люди з інших частин країни намагаються це зробити — тут згадується Роберт Карлайл у фільмі «Чоловічий стриптиз» — вони скорочують його до t, а це — неправильно. Бо насправді все має бути абсолютно без- звучно. Це — якби ви зробили паузу в місці, де має прозвучати слово, і кивнули, даючи знати, що його не промовили. Така річ робить купівлю квитків на концерт гурту The The дещо складною для мешканців Лідса»
 
«Я не впевнений, що на Землі є країна, глобальне уявлення про яку настільки далеке від реальності, як Австралія. Вона видається нам землею павуків і змій, де ви народжуєтеся п’яними та наділеними здатністю засмажити себе на грилі. Проте це зовсім не так».
 
«За ці роки я здобув особливий набір навиків, однак у світі, де цивілізація розвалюється на шматки, не дуже й потрібен хтось, хто вміє надто швидко входити в поворот, кричачи при цьому. Я був би малокорисним і вже за тиждень — мертвим».
«Я знаю, в мене жахлива репутація за ляпання зайвого, та, коли я за кордоном, то намагаюся робити все можливе, щоби припасовуватись. У наші дні я навіть перевіряю свій реєстраційний номер, аби переконатися, що він аж ніяк не образливий».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage