Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Гербіш Надійка
Стильні енциклопедії для маленьких «аяксамиків»
Дворічні «чомучки» обов’язково перетворюються на трирічних прихильників руху «а як саме» (чи трирічні – в п’ятирічних, у кожного малюка свій власний темп розвитку однакових питань), і мами, що ще зовсім недавно скуповували віммельбухи й вірші, вирушають до книгарень з дуже розумним виглядом і серйозно питають продавців: «Які хороші енциклопедії ви маєте?».  Я теж там була – тож ділюся знахідками.
 
«Карти» Мізелінських (ВСЛ) ми подарували донечці ще на її п’ять місяців. Інтерес до них проклюнувся десь ближче до двох років і досі не зменшується – ні в малечі, ні в її батьків. Ні, там немає розлогих описів кожної країни, але у цій книжці вони й не потрібні. Малюнки-символи, малюнки-культурні коди розповідають більше і запам’ятовуються краще, ніж довідки на полях. Тому з нетерпінням чекаємо на доповнене видання.
 
 
«Під землею. Під водою» (ВСЛ) – продовження серії від тих самих авторів. Тут трохи більше тексту, але розглядальна потуга видання від того зовсім не страждає.
 
 
Ще одне продовження мандрівно-дослідницької теми – «Атлас пригод» (#книголав) – мапи регіонів і окремі розвороти з красивезними ілюстраціями елементу міста, культури чи географічних особливостей країн. Сторінки доповнюють короткі, абсолютно не перевантажені довідки. Книжка не лише красива, пізнавальна, а й смішна. Подивіться лише, у який спосіб там макаки спілкуються з туристами, що приїхали поніжитися у гарячих джерелах!
 
 
З часу першого збитого в усвідомленому віці колінця в нас удома почалося палке зацікавлення анатомією: «Льозкази мені пльо кльов!». Пошуки справді цікавої й доступної книжки з цього приводу виявилися дуже успішними: «Моє дивовижне тіло» (#книголав) стало доречною відповіддю на багато питань – і чудовим способом зайняти дитину, яка раз у раз хоче зазирати до маленьких паперових віконечок.
 
 
Зацікавлення тваринами й природою, що оточує, загалом незмінне навіть попри нові зацікавлення. Саме тому очікування виходу українського «Анімаліума» було таким до тремтячки гарячим: його розкішні ілюстрації й усеохопне наповнення – саме те, що потрібно малим дослідникам та їхнім батькам. Ну а цей папір, що не хочеться випускати з пальців!
 
 
Чудово доповнить природознавчі заняття для найменших «Моя перша книжка про природу» (#книголав) – яскрава, цікава, з великою кількістю чудесних наліпок. Сторінка, де зображений пляж, містить завдання, яке спонукає дитину до розмови про екологію, запитуючи, якому предмету – серед усього розмаїття цікавезних штучок, які малюки так люблять збирати в свої відерця – точно не місце на пляжі.
 
 
Задля розвитку екологічної теми стане доречною «Червона книжечка» (Основи), у якій з великою ніжністю зображені рослини й тварини, що перебувають під загрозою й дуже потребують нашої допомоги. Авторка Анна Копилова пропонує дуже зрозуміле пояснення: хто це, де мешкає, і чому опинився під загрозою.
 
 
Ну і ще одна книжка, яку ми любимо розглядати з маленькою прихильницею руху «а як саме?» – українська енциклопедія стилю для дівчаток: «Стильна книжка для панянки» (ВСЛ). У свої неповних чотири моя донечка ще не дуже цікавиться історією моди (її з цікавістю читає її мама та старші подружки), зате уважно розглядає деталі одягу зображених дівчат і просить читати вголос окремі уривки: чим не тренажер для хорошого смаку маленької панянки?
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage