Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Підгородецька Ірина
Смачненьке по-українськи
Зірка Мензатюк чарує своїм стилем та шармом з кожною новою книгою. Поціновувач «смачної», «корисної» та «повчальної» літератури Максим з радістю поділився своїми думками щодо дуже смачної та чудово ілюстрованої книги «Зварю тобі борщику»: «Гортаючи сторінки кольорової смачненької книги, аж хочеться самому все піти приготувати на своїй кухні! Навіть якщо ти маленький і взагалі не розумієшся у приготуванні їжі та не вмієш вмикати газ… Але якщо є поруч мама, бабця і старша сестричка – мені все під руку! Бурячок, морква, капусточка, сметанка, і ще секретні інгредієнти мами – наче все є! Але ж я не вмію вмикати газ! Підтягніть мене мамо, і навчіть його вмикати…!!!».
 
Так розпочалась кулінарна подорож в світ приготування їжі маленького Максимка, який вже підріс з тих часів і сам інколи готує для своєї сім'ї, і не тільки борщ, але й голубці, варенички, млинці, тістечка та різні смаколики ! А все завдяки чарівно-магічній та справді смачній книзі Зірки Мензатюк «Зварю тобі борщику»!
 
Книга розповідає не лише про те, як з повагою ставитись до всіх людей на світі, до рідних, друзів, людей похилого віку, але й вчить історії, вишуканої літературної мови, а також того, що пригодиться в житті кожного маленького українця та україночки – як навчитись куховарити та готувати найсмачніші та найкорисніші страви в світі – української кухні!
 
Моя улюблена українська страва – борщ - описана в книзі з особливою ніжністю, материнською любов'ю та пошаною. Все саме так, як готує мати, та як є в житті.
 
Подорожуючи планетою книги разом з Івасем та Олесею потрапляєш на сторінки, де є каші, млинці, узвари, десерти, пампушечки ! Уммм… які ж смачні пампушки на Свят Вечір! Різна рибка, голубці, горох, хлібчики, варенички, грибна юшка… А полуниця, як справжня панночка, повинна бути в кожному дитячому десерті. І як без сметанки, як без вершків та шоколаду? Гортаючи книгу, яка ілюстрована прекрасними малюнками, хочеться потрапити туди всередину, допомогти головними героям готувати та куштувати делікатеси!
 
Гадаю, в книгу можна було б додати декілька ідей по приготуванню різдвяних та пасхальних страв… Хоча це, можливо, буде інша історія))) Хотілося б це почитати. Особливо зацікавить читачів історія про узвар та пампушки. Вона ніжна, романтична, святкова, адже пампушки асоціюються зі святами. Ну який же стіл без рибки, пампушок та узвару! Дотримання та шанування українських традицій в книзі – вражає.
 
Неперевершена казково-смачненька книга для дітей, які хочуть навчитись розбиратись в натуральних та корисних продуктах, готувати, подарувати матусям вільні хвилинки від куховарства, здивувати їх своїми кулінарними шедеврами. А також для широкого кола читачів, які прагнуть збагатити власну душу чарівною українською літературною мовою, цікавими історіями, та авторським підходом до створення кожного твору, адже так, як пише Зірка Мензатюк, цього не робить ніхто. Кожну її книгу варто читати не лише дітям, а й дорослим.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage