Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Полоз Єлизавета
Сім книжок для «чомусиків» будь-якого віку
Перші 10–15 років виховування дітей для батьків справді важкі — бо задовільнити допитливість малечі справа вкрай складна. А для дітей у ці роки важливо дослідити та зрозуміти світ, у якому вони живуть. Але не хвилюйтеся, відповіді на всі-всі «що?», «як?» і «чому?» ви та ваші діти знайдете серед видань «Видавництва Старого Лева». Ми зібрали для вас 7 дитячих пізнавальних книжок, які розкажуть вам про складне й незрозуміле — просто та з гумором.
 
Андрій Бачинський, «Трикутник Зевса»
(для дітей 10–12 років)
 
Теодорові важко уявити своє життя без постійний розрахунків. Тому під час відпочинку на Криті він прихоплює з собою підручник з геометрії. Хлопець вирішує відвідати історичні місця, такі як лабіринт Мінотавра, та раптом потрапляє в інший час, де на нього чекають дивовижні пригоди. Теодорові подобається геометрія. Але він ніколи б не подумав, що від неї залежатимете його життя.
 
Андрій Бачинський, «З Енштейном у рюкзаку»
(для підлітків 11–14 років)
 
А ви сиділи на уроках фізики в школі й дивувалися, чим вона взагалі вам допоможе у житті? Троє головних героїв можуть вас запевнити — знання з фізики не тільки стануть у пригоді, але й життя врятують. Олег, Соломія та Юрко прибувають до лісового табору, де планується повторення шкільної програми з фізики за сьомий клас, але випадково опиняються в екстремальних умовах, де можуть покластися лише на власні сили. Щоб урятуватися, їм доводиться згадати закони фізики та на практиці переконатися в їх ефективності.
 
Юля Смаль, «Лесеві історії. Експериментуй та дізнавайся»
(для дітей 6–10 років)
 
П’ятирічний Лесик надзвичайно допитливий і відкритий до світу. Він обожнює проводити наукові експерименти разом зі своїм старшим братом і сестрою та дізнаватися про щось нове. Разом із Лесиком ви дізнаєтеся, що відбувається, коли вода перетворюється на лід, як так вийшло, що скло насправді рідина, із чого складається те, що ми їмо, або чому змінюється колір листя. Проведіть легкі у виконанні експерименти разом із дітьми та покажіть їм цілу купу цікавинок про світ, у якому вони живуть.
 
Домінік Воллімен, «Професор Астрокіт і світ атомів. Подорож фізикою»
(для дітей 8+)
 
Фізичні явища оточуються нас щодня та всюди: ми бачимо кольори та чуємо звуки, гріємось під променями сонця вдень та мрійливо подивляємося на місяць уночі, їздимо на роботу на тролейбусі та ні днини не уявляємо без гаджетів, що харчуються електрикою. Ми не замислюємося, але майже весь світ можна пояснити завдяки фізиці. І якщо ви не можете щось роз’яснити вашій дитині, не хвилюйтеся, Астрокіт вам допоможе. Він дасть відповіді на важкі запитання та відкриє силу-силенну вражаючих фактів. 
 
Сара Стенб’юрі, «501 факт, який потрібно знати з… географії»
(для підлітків 12+)
 
З одного боку «501 факт» — довідник найрізноманітніших фактів із географії, але з іншого — живий портрет нашої планети. У книжці можна знайти відповіді на запитання про екосистему, природні явища, погоду та клімат, про туризм та промисловість у різних країнах. Або віднайти цікавинки. Наприклад, чи ви знали, що в Уельсі є парк, де гурба туристів протоптали стежки до двох метрів завглибшки! «501 факт» стане в пригоді не лише на шкільних заняттях із географії, але й дорослим, яких щодня бомбардують допитливі «чомусики».
 
Кирило Безкоровайний, «Моя подруга з темної матерії»
(для дітей 9–14 років)
 
Якщо тобі поталанило народитися в родині астрофізиків, розмови про зірки, галактики та космос загалом сидітимуть із тобою за сніданком та вечерею, а вночі вкладатимуть тебе спати. Тому не дивно, що до головного героя уві сні з’являється дівчинка, яка запевняє, що вона — з темної матерії. Звідси ви разом із дітьми вирушите досліджувати космос, дізнаючись про астрофізику та потаємні закутки Всесвіту. Книжка задовільнить як вашу спрагу до знань, так і до художності, адже «Моя подруга з темної матерії» ще й чуттєва історія про міцну дружбу.
 
Ізабел Міньйош Мартінш та Маріа Мануел Педроза, «Тут усередині. Путівник глибинами мозку»
(Для підлітків 12+)
 
«Тут, усередині вас, є мозок. Але ви знаєте, що маєте мозок, тільки тому, що маєте мозок тут, усередині».
 
Для людей мозок завжди залишатиметься найголовнішим органом. Що б ви не вирішили, прислухатися до серця чи до розуму, ви маєте знати, що керує ними мозок. Завдяки його безупинній роботі ми можемо відчувати, мислити, переживати емоції, вирішувати складні задачі та вигадувати казкові сюжети. Але як мозок змушує нас діяти? Чому він полюбляє солодке? Звідки беруться фобії? Про всі нюанси роботи мозку, про його процеси та зв’язки, про формування думки та збереження спогадів, про все-все ви дізнаєтесь із нової у видавництві книжці «Тут усередині».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage