Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Що читати під час карантину
Українські садочки, школи та інші навчальні заклади – відтепер на карантині. Але чим же зайняти себе та малечу довгими весняними днями, щоби провести час з користю та радістю? Звісно, читати цікавезні книжки Підморгує Ми зібрали для вас кілька ідей на будь-який смак та вік – ці захопливі історії допоможуть відволіктися від поганих думок, зберігати спокій та отримувати задоволення водночас.
 
0-2 років
 
У цьому віці малятам цікаво досліджувати світ та дізнаватися про нього щоразу щось нове. Те, що дорослим дається звичним, для діток, які лише вчяться розмовляти, ходити та куштують усе на смак, – дивовижні знахідки. І допоможе їм пізнавати світ серія картонок-білінгв від Старого Лева: малята познайомляться з мешканцями подвір'я та лісу, моря та джунглів, неба та трави, навчаться розпізнавати овочі, фрукти та ягоди, і навіть відкриють для себе такі транспортні засоби, як трамвай, субмарина і ракета.
 
А щоби отримати ще більше користі, слова у цій книжці подано одразу двома мовами – українською та англійською. Окрім того, ці картонки маленькі та із закругленими кутиками, тож малечі буде зручно і безпечно їх читати (і навіть жувати Підморгує).
 
До речі, якщо ваші дітки полюбляють самі вигадувати історії, тоді книжечки про родину Кучерявих від Мар’яни Прохасько – те, що вам треба. Адже у них немає слів, лише малюнки, тож кожен з читайликів зможе розповісти про пригоди Кучерявих по-своєму.
 
3-6 років
Комплект з трьох пізнавальних книжок про дерева обкладинка
Тираж закінчився
 
Карантин застав нас на початку весни – час, коли земля оживає, а найрізноманітніші рослинки починають проростати і квітнути. Тож чому б не почитати саме про це: хто росте у парку, саду чи лісі? як навчитися розрізняти найпоширеніші дерева? які із дерев та кущів можуть стати домівкою для птахів, білочок та інших мешканців? як виглядають насіння, листя, кора, квіти цих рослин? Про все це і значно більше – у серії книжок Катерини Міхаліциної з малюнками Оксани Були. Ці історії також спонукають поміркувати про світ навколо та нас нас самих як маленьку частинку великого цілого.
 
А ще саме зараз чудова нагода повивчати літери – і яскраві абетки стануть у нагоді. Старий Лев приготував для вас одразу кілька таких: тут кожна літера розповідає про родинні цінності, професії та ремесла, різних тварин тощо.
 
А зовсім скоро потішимо діток ще й «Абеткою з секретом».
 
 
7-10 років
 
Якщо ваші допитливі читаки полюбляють книжки, що надихають, тоді саме час бігти у книгарню по «Маленькі історії Великих Людей». У новій серії– в яскравих малюнках та простими словами – розповідаємо про відомих особистостей, без яких наш світ не був би таким, якими є. Наприклад, чому Марі Кюрі вважають суперзіркою науки і як її відкриття допомогти боротися з такою недугою, як рак. Чи що зробило генієм Леонардо да Вінчі, якого ми сьогодні знаємо як художника, винахідника, архітектора, інженера, математика та скульптора. До речі, наступними готуємо для маленьких «чомучок» історії про Фернана Магеллана і Фріду Кало.
 
Ну і, звісно, мусимо згадати про історії, які давно полюбилися тисячам дітлахів: тут книжки про 36 і 6 котів, веселунку Джуді Муді, Малого Вовчика та улюблених мумі-тролів.
 
А ще – дотепні історії від Джеремі Стронґа про міс Гармидер, ракету на чотирьох лапах і постійні пригоди Ніколаса та його невгамовної сімейки.
 
 
10-13 років 
 
Якщо ви цікавитесь географією й можете впевнено назвати себе дослідником, то ця новинка від Сари Стенб’юрі саме те, що зацікавить вас на затяжних «канікулах».
 
Зі сторінок цього видання ви дізнаєтесь цікаві факти і про карти, і про водойми, і про ландшафти, і про екосистеми, а також про клімат і погоду, як людство впливає на навколишній світ та ще багато-багато цікавезної інформації.
 
Ця книжка зовсім не схожа на шкільний підручник, тож нудно не буде, гарантуємо.
Серія книжок Стівена та Люсі Гокінґів про Джорджа обкладинка
1,320 грн1,122 грн
У КОШИК Icon
 
Якщо тема космосу – це ваша стихія, то неможливо не звернути увагу на серію історій про Джорджа, його давню подружку Енні та їхні пригоди у космосі. Екскурсію Всесвітом влаштовують геніальний фізик Стівен Гокінґ та його донька Люсі.
 
У своїх книгах вони розкажуть, чи варто стрибати на кометі, яка мчить через увесь космічний простір, про зоряні системи та найцікавіші загадки Всесвіту. Хочете дізнатися більше про світ, у якому живете? Тоді починайте із книги «Джордж і таємний ключ до Всесвіту».
 
Наступні книжки із серії: «Джордж і скарби космосу», «Джордж і Великий вибух», «Джордж і незламний код», «Джордж і блакитний супутник», «Джордж і корабель часу». Також радимо звернути увагу на книжки «Професор Астрокіт і неосяжний космос».
 
Якщо ви дуже любите фізику і вже провели всі фізичні експерименти, які пропонує Юлія Смаль у книзі «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся», то книжка Андрія Бачинського «З Ейнштейном у рюкзаку» розповість вам ще більше крутих історій.
 
Наприклад, про те, що знання законів фізики та вміння застосовувати їх на практиці інколи може зберегти життя.
 
Також пропонуємо звернути увагу на книжку Домініка Воллімена «Професор Астрокіт і світ атомів. Подорож фізикою». Тут діти дізнаються, чому небо блакитне, як ми бачимо кольори, звідки береться електрика, як літаки тримаються в повітрі та ін.
 
Зовсім нещодавно у «Видавництві Старого Лева» вийшла ще одна зворушлива історія від авторки видань «Чоловік, який вирощував комети» та «Мій дідусь був черешнею» – книжка «Містраль». У центрі сюжету – хлопець Містраль, який намагається знайти себе у цьому світі загалом, та на своєму Чорному острові зокрема. Найкраще для хлопця – перебувати наодинці. І це змінити не можуть ні батьки, ні бабуся.
 
Але все змінює маленька іноземка Хлоя, яка з’являється на острові. Саме вона відкриває у Містраля потаємні почуття.
 
Тим, хто любить зворушливі історії, також радимо почитати книжку Клауса Гаґерупа «Вище за небо» або ж «Ларс.LOL» Ібен Акерлі.
 
Що станеться, якщо зникне світло? Інтернет? Зв’язок? Як зміняться міста, країни, планета? Чи зможуть сучасні люди жити в нових умовах? Варіанти розвитку подібних історій пропонує українська письменниця Ольга Войтенко. У своїх книжках авторка розповідає про трьох підлітків, які на власному досвіді перевіряють, як це – жити без усіх зручностей та ґаджетів, до яких ми всі так звикли сьогодні. Чи вдасться Тімові, Єві-Лізі та Максові знайти себе й нові способи розваг?
 
Наразі вийшли дві частини трилогії: «У світлі світляків. На порозі ночі» та «У світлі світляків. Пошуки відправника», однак до кінця цього року вийде і третя частина.
 
Також радимо почитати трилогію про Антона від норвезької письменниці Ґюдрун Скреттінґ, або ж серію книжок від Ніни Елізабет Ґрьонтведт про юну Уду, про її секрети, перші закоханості тощо.
 
 
 
14-16 років
 
У підлітковому віці виникає ще більше різних питань про те, як все влаштоване. Про ДНК, геном та гени у школі зазвичай розповідають поверхово й дуже швидко. А що ж робити тим, кому так цікаво дізнатися більше про те, з чого складається людина?
 
Д-р Франціско Хав’єр Соберон Майнеро та Моніка Берґна розповідають усе про геноми, генетику загалом та ДНК, мутації, генетичний код, про клітинну мову людей та інших живих істот, та чому ці клітинні мови стали такими різними, попри те, що були спільними багато років тому.
 
Уся ця інформація подана у доступній формі, тож навіть складні терміни пояснені до найменших деталей.
 
Як влаштовано Всесвіт. Вступ до сучасної космології обкладинка
Тираж закінчився
 
Якщо ви перечитали вже всі частини історій про Джорджа та його подружки Енні від Стівена та Люсі Гокінґ, книжки про професора Астрокота від Домініка Воллімена, і вам хочеться більш професійної літератури, однак доступною мовою для підлітків, то українські науковці Сергій та Олексій Парновські торік видали книжку «Як влаштовано Всесвіт. Вступ до сучасної космології».
 
У 250 сторінках вам відкриється короткий курс про історію та сучасний стан Всесвіту та місце людства у ньому, про Великий вибух та чому закони фізики не однакові скрізь. А ще автори розповідають про темні енергії та матерії, а також чорні діри.
 
Цікаво, чи не так?
 
Серія книжок британської блогерки Зої Заґґ «Дівчина Онлайн» давно посіла одне з топових місць у нашому рейтингу найбажаніших книжок.
 
Головна героїня книги – шістнадцятирічна Пенні. Її життя не таке просте, як видається на перший погляд. В неї є хоббі, вона має найкращого друга, однак зовсім не може знайти спільної мови зі своїми однолітками. Про всі свої проблеми Пенні пише у своєму блозі. Однак проходить рік, і дівчина перестає вести свій блог. Її життя змінюється, однак згодом Пенні розуміє, що не все так добре, як здавалося на перший погляд. Що стається з дівчиною? Авторка розповідає історію Пенні у трьох книгах.
 
Наразі у «Видавництві Старого Лева» вийшли дві частини трилогії. Наприкінці цього року очікуємо завершальну третю частину «Дівчини онлайн».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage