Рецепти Ернеста Гемінґвея для відпочинку на природі
Старий Лев
29.04.2017
Ернест Гемінґвей часто займався кемпінгом, і кожного разу на природі намагався створити для себе і для своїх друзів максимально комфортні умови. Смажений зефір на палицях – це не те, чим пригощав гостей письменник під час своїх пікніків, його кулінарним здібностям багато хто міг позаздрити. Ділимось з вами кількома рецептами від майстра.
«Сковорідка є найнеобхіднішим, що потрібно у будь-якій мандрівці, але ви також повинні мати і старий чайник, і щось для випічки».
Рецепт форелі в беконі2 цілі форелі очистити й вийняти нутрощі1/2 склянки кукурудзяного борошнасіль і мелений перець за смаком8 гілочок свіжого чебрецю1 лимон нарізати6 скибочок беконуСвіжа зелень петрушки для гарніру1. Розігріти сковорідку. Паперовим рушником осушити форель всередині і ззовні. Змастіть зовнішню сторону риби кукурудзяним борошном, а всередині – сіллю та перцем. Помістіть 4 гілочки чебрецю і 2 скибочки лимона всередину кожної риби.2. Покладіть 3 скибочки бекону в кожну рибу так, щоб краї злегка перекривали один одного. Загорніть рибу у фольгу і помістіть на сковорідку. Смажте, поки бекон не матиме хрусткої скоринки, близько 5 хвилин. Легко переверніть рибу і смажте ще 5 хвилин, поки м'ясо не приготується.
Проте Гемінґвей, як справжній господар, не змушував своїх гостей сидіти і чекати на основну страву. На столі завжди були закуски, на зразок млинців.
Щоб приготувати млинці, Гемінґвей додавав до повної чашки борошна чашку води. Готове тісто виливав на добре розігріту і змащену сковорідку. До готових млинців додавав масло, сироп, корицю чи цукор.
Також Гемінґвей готував кукурудзяні коржики:1/2 чашки кукурудзяних зерен (свіжі або розморожені)2 молоді цибулини, тільки білі частини, крупно нарізані2/3 склянки борошна1/3 склянки кукурудзяного борошна1 чайна ложка порошку до печива (розпушувач)1/2 чайної ложки червоних чилі-пластівців1/2 чайної ложки солі1 чайна ложка цукру1 яйце, злегка збите2/3 склянки маслянки2 столові ложки вершкового масла, розплавленого і охолодженогоріпакова олія, для смаження1. У кухонному комбайні подрібніть до дрібного кукурудзу і зелену цибулю. У великій мисці змішайте кукурудзяну суміш, борошно, кукурудзяне борошно, розпушувач, пластівці, сіль і цукор.2. У невеликій мисці змішайте яйце, маслянку і масло. Додайте в кукурудзяну суміш, помішуючи.3. Смажити на великій сковорідці на середньому вогні. Порція – ложка тіста на ¼ сковорідки. Смажити до золотистого кольору з обох боків, 1-2 хвилини з кожного боку.
На десерт Гемінґвей вважав необхідним наявність фруктового пирога. Загалом же автор казав, що будь-який інтелігентний письменник зможе приготувати пиріг не гірший, ніж його дружина.
Усе, що потрібно для пирога: півтори чашки борошна, половина чайної ложки солі, половина чашки смальцю і холодна вода. Це зробить скоринку пирога хрусткою.Змішайте сіль з борошном, додайте смалець і воду. Змажте маслом форму для випічки, через деякий час викладіть туди тісто.Перед тим розкачайте тісто. Покладіть трохи смальцю на поверхню тіста, а потім присипте борошном і загорніть у тісто. Після цього знову розкачайте тісто. У готовій суміші, викладеній у форму для випічки, зробіть отвори, куди вкладіть підсолоджені яблука, абрикоси, вишні, чорниці тощо. Зверзу накрийте ще одним шаром тіста, загорніть краї. Поверху зробіть кілька надрізів або проколіть виделкою тісто. Поставте готуватися в піч на 45 хвилин на невеликому вогні.
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно