Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Фенюк Анастасія
Подкасти про мистецтво для художників та ілюстраторів
Хто ще не слухає подкасти? Старий Лев радить хутчіш виправлятися, адже подкасти – це цікаво, зручно і чудовий спосіб пізнання нової інформації у метро, машині, на прогулянці або тренуванні. Існують подкасти на абсолютно різну тематику від провідних спеціалістів у цій сфері. Сьогодні зробили для вас добірку на мистецьку тематику для художників та ілюстраторів.
 
 
Це перший україномовний подкаст про сучасне мистецтво від авторки проєкту «Gallery 101» Марти Троцюк. Хороший спосіб дізнатися останні новини зі світу творчості, найактуальніші тренди як світового, так і українського сучасного мистецтва. Також Марта дуже часто запрошує різних відомих художників та ілюстраторів.
 
Тривалість – до 30 хвилин.
 
 
Подкаст від радіо «Аристократи» разом з ведучими Глібом Капоріковим та Нонною Старущенко, співзасновниками агенції LLIWELL. Тут ви дізнаєтесь про дизайн у будь-яких його проявах, чи то дизайн звичайної візитівки, чи дизайн міста. Nonpareil запрошують до себе в гості відомих ілюстраторів, дизайнерів, артдиректорів та інших креативних на всю голову людей!
 
Тривалість – до 55 хвилин.
 
 
Мультимедійна урбаністична платформа з сучасною українською музикою Urban Space Radio створила подкаст у форматі розмов зі спікерами фестивалю дизайну у Івано-Франківську Design Village 2019. Ведучий – Ярослав Белінський розпитує у ілюстраторів про тенденції, тренди та переспективи. Один мінус – подкасти 2019 року та усього 4 випуски, але вони все одно варті своєї уваги.
 
Тривалість: до 30 хвилин.
 
 
Від засновників Gwara Media – це харківський проєкт.  Подкаст не на мистецьку тематику, там обговорюють усе, що пов’язано з креативом і не тільки. Проте є декілька випусків, які зацікавлять ілюстраторів та художників.
 
Тривалість: до 50 хвилин.
 
 
Автор цього подкасту Тарко Тарко і це все, що ми про нього знаємо. Загадково, чи не правда? У гостях у ведучого лише дизайнери-практики, які розкажуть як працює дизайн, як зробити його якісним та як почати свій шлях молодого дизайнера. Випусків не так багато, тому рекомендуємо прослухати усі.
 
Тривалість: до 90 хвилин.
 
Ми зібрали для вас 5 найкращих україномовних подкастів, але є же іноземні на варто звернути увагу. Вони англійською мовою, тому це хороший варіант не лише дізнатися щось нове, а ще й покращити свою англійську!
 
 
Кріс Оутлі працює у «Disney» та у своїх подкастах бере інтерв’ю у відомих художників та ілюстраторів.
 
Тривалість: до 50 хвилин.
 
 
Один із найкращих іноземних подкастів у форматі інтерв’ю з відомими митцями, істориками, художниками та культурознавцями. Тайлер Грін – ведучий подкасту – історик і критик, який працює над The Modern Art Notes з 2011 року. Однією з особливостей подкасту є те, що деякі випуски записувались з живою аудиторією в американських художніх музеях, таких як музей Дж. Пола Гетті, Музей мистецтв Балтімора та Скульптурний центр Нашера. Програма публікує нові серії кожного четверга.  
 
Тривалість: до 90 хвилин.
 
 
Ведучий подкасту Еш Торп – талановитий моушн-дизайнер та ілюстратор. The Collective Podcast – це щотижневі епізоди розважальних, інформативних та чесних дискусій з лідерами творчої індустрії з усього світу. Варто звернути увагу всім тим, хто прагне розвиватися у сфері ігрового дизайну.
 
Тривалість: до 160 хвилин.
 
 
Подкаст націлений на дослідження дизайн-мислення, творче спілкування, візуальне мистецтво, ілюстрації та креативне кодування. А якщо ви фанат коміксів – вам точно сюди.
 
Тривалість: до 120 хвилин.
 
 
Ілюстратори Вілл Террі, Лі Уайт та Джейк Паркер – одні з найспішніших у всьому світі, вони вже багато років викладають в університетах та випустили більше 50 книг. У своїх подкастах говорять про ілюстрацію: як це зробити, як на цьому заробляти на життя та як вплинути на світ своїм мистецтвом.
 
Тривалість: до 90 хвилин.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage