Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Осінній To Do List від Старого Лева. Чим займатись книголюбам, коли опадає листя?
Ви уже почали використовувати опале листя замість закладок до улюблених книг? Ні? Тоді виходьте в парк і оберіть найкрасивіший із листочків! І хоч закладка із листя і читання в парку – початок непоганий, та це всього лише початок. У справжніх книго -любів/-манів/-філів осінь має бути насиченою, креативною і повною неймовірних книжечок! Щодо останнього пункту, то над цим трудиться команда видавництва, а зробити осінь насиченішою і креативнішою вам допоможе To Do List від Старого Лева. Знайомтеся із завданнями на цьогорічну осінь, виконуйте їх і діліться результатами у соцмережах – та отримайте шанс виграти книжкові подарунки від Старого Лева (усі деталі – наприкінці матеріалу Підморгує).

ПОДАРУЙТЕ КНИГУ БЛИЗЬКІЙ ЛЮДИНІ

Доведемо цієї осені, що книжки – це справді найкращий подарунок! Але при умові, що до їхнього вибору ми підходимо вкрай серйозно. Дарувати книги друзям – це мистецтво, і Старий Лев пропонує вам повправлятись у цьому мистецтві. Подаруйте близькій вам людині книгу, але зробіть це так, щоб їй аж дух перехопило! 
 
Дізнайтеся улюблену дитячу книжку дорогої вам людини. Знайдіть цю книгу, постарайтесь навіть відшукати таке ж видання того ж року, що було в неї у дитинстві. Зробіть закладку із її дитячого фото, прихопіть пів кілограма цукерок і мчіть додому. Ваша близька людина точно не забуде, як ви повернули їй дитинство бодай на кілька вечорів.
 
Це може бути подарунок не тільки для вашої дівчини чи хлопця. Зробіть приємно друзям чи батькам. Подаруйте книги дітям, племінникам і племінницям, братам і сестрам, знайомим. Здивуйте вчителя або викладача. Головне – даруйте тільки особливі книги і тільки в особливий спосіб. Розкажете потім, як все пройшло!
 

НАПИШІТЬ ЧИТАЦЬКИЙ ВІДГУК 
 
Досить просто читати книги і обговорювати їх лише зі своїм внутрішнім Я. Настав час розповісти світу, що ви думаєте про новий роман улюбленого письменника, чергове перевидання когось із класиків чи красиву збірку, яку випадково знайшли у книгарні. Прочитайте будь-яку книгу «Видавництва Старого Лева», напишіть власний читацький відгук і опублікуйте в своїх соціальних мережах. Нехай ваші підписники подивляться на книгу вашими очима. І не забудьте позначити акаунт видавництва, адже Старому Леву теж цікаво буде почитати ваш відгук!
 
ОБЕРІТЬ КНИГУ ЗА ОБКЛАДИНКОЮ

«Не суди про книгу за обкладинкою» – говорили нам з дитинства. Зазвичай народним афоризмам можна довіряти, бо вони не лише гарно звучать, а й зберігають мудрість сотень і сотень років. Але щодо цього конкретного, то він точно не про нашу з вами осінь. Адже іще одне завдання від Старого Лева полягає в тому, що вам потрібно прийти в книгарню і обрати книгу із найкрасивішою обкладинкою. І не важливо, знаєте ви автора чи ні. Не важливий жанр чи рік написання книги. Знайдіть обкладинку, яка вас підкорить, і довіртеся їй. 
 
 
СХОДІТЬ НА ЗУСТРІЧ КНИЖКОВОГО КЛУБУ
 
Книжковий клуб – непоганий спосіб поспілкуватися з людьми зі схожими читацькими смаками. Або із кардинально протилежними, що навіть краще, адже спілкування буде тільки цікавішим. Дізнайтесь, які книжкові клуби є у вашому місті, налагодьте з ними контакт і приєднайтесь хоча б до однієї зустрічі. Знайдіть фейсбук-спільноту львівського читацького клубу «Почитати», сконтактуйте із учасниками київського літературного клубу «Пломінь» чи волинського «Книгонуті». Вас здивує різноманітність українських книжкових клубів! Дехто любить зустрічатись у місцях, які чимось нагадують обрану для обговорення книгу. Хтось організовує книжкові спільноти лише для людей поважного віку, хтось – тільки для дітей тощо. Книга дасть вам значно більше, якщо ви не лише прочитаєте її, а й проведете вечір за обговоренням і дискусіями з іншими читачами. Нехай ця осінь стане часом, коли ми знайдемо собі іще більше друзів та прочитаємо іще більше книг!

ВЛАШТУЙТЕ ОСІННЮ ФОТОСЕСІЮ ДЛЯ КНИГИ

Беріть фотоапарат або телефон і гайда фоткати книги! Візьміть книжку із собою на терасу улюбленого закладу. Замовте каву і відчуйте себе відомим інста-блогером. Забудьте про людей навколо і зосередьтесь на тому, щоб зробити вашій книзі найкращі фото. Сфотографуйте її на столику біля горнятка кави. Потім підберіть цікавий ракурс і нехай в кадр потрапить листя, яке саме опадає з дерева. Дочекайтесь, поки дорогою проїжджатиме авто, кольору обкладинки вашої книги. Спробуйте сфотографувати книгу на фоні пішоходів. Попросіть друга чи подругу побути моделлю і пофотографуйте людину із книгою так, як ніхто ще не фотографував! Цієї осені відчуйте свободу творчості.
 
 
ВІДВІДАЙТЕ ТВОРЧИЙ ВЕЧІР АБО ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИГИ

Як усі ми переконались за останніх пів року, навіть пандемія не здатна зупинити літераторів і книголюбів. Коли проводити живі зустрічі з читачами стало неможливо, письменники і видавці знайшли інший спосіб. Книги презентували онлайн, а читачі могли спілкуватись із авторами через інтернет-конференції. Поставте собі за мету цієї осені відвідати хоча б одну презентацію книги або творчий вечір письменника. Якщо буде можливість зробити це вживу – супер. Якщо ні – онлайн-зустрічей буде ще дуже багато.
 
ПРОВЕДІТЬ ВИХІДНИЙ, ЧИТАЮЧИ В ПАРКУ
 
Читанням у парку передозуватись неможливо. Це перевірено і беззаперечно. Ну, хіба що не засиджуйтесь, коли на вулиці дуже холодно. Але як іще один пунктик у нашому To Do List поставте собі за мету провести кілька годин вихідного дня, читаючи в парку. Візьміть із полиці улюблене видання і забудьте про всі турботи матеріального світу. Лавочка – жовте листя – книга – жовте листя – перехожі – жовте листя. І головне, щоб було багато жовтого листя!
 

ПРОЧИТАЙТЕ КНИГУ АВТОРА, ЯКОГО НЕ ЧИТАЛИ РАНІШЕ

Як тільки дочитаєте чергову книгу улюбленого письменника, спробуйте познайомитись із творчістю когось, кого раніше не читали. Що менше ви знаєте про цього автора чи авторку, то краще! Оберіть за порадою друзів, оберіть навмання, оберіть щось, що раніше не обрали б. Можливо, сама доля у такий спосіб зведе вас із письменником, від якого згодом будете фанатіти.

І взагалі намагайтесь експериментувати цієї осені. Робіть щось не схоже на вас, читайте щось несподіване для себе самих. Завжди читаєте лише бізнес-книги, на кшталт «Шлях до фінансової свободи» чи «МВА за 10 днів»? Здивуйте свій матеріалістичний мозок і візьміться за «Розарій» Анни Малігон чи яку-небудь іншу книгу віршів! Обожнюєте зачитуватись філософськими трактатами і теологічними працями про створення світу? Цієї осені присвятіть вечір одній із дитячих книг Ульфа Старка чи придбайте «Лігу непарних шкарпеток» Галини Вдовиченко. Любите лише поезію? Прочитайте цієї осені історичний детектив. Проведіть кілька вечорів, читаючи, наприклад, «Експрес до Ґаліції» Богдана Коломійчука. Читаєте лише романи іноземних письменників і захоплюєтесь Ернестом Гемінґвеєм? Відкрийте для себе когось із вітчизняних. Познайомтесь із автобіографічними книгами Олега Сенцова чи його постапокаліптичним романом «Другу також варто придбати».

ПРИДУМАЙТЕ СОБІ ОСТАННЄ ЗАВДАННЯ
 
Книголюби – зазвичай люди креативні. Романи Діани Вінн Джонс для фантазії та уяви – як бігові доріжки для спринтерів. А хто читав «Wake up!(Прокидаємось!) або Як перестати жити на автопілоті» Кріса Бареза-Брауна, той і досі, мабуть, фонтанує бажанням використати кожну хвилину свого життя з користю. 
 
Ви точно здатні креативити і вигадувати щось класне. Тож останнє завдання від Старого Лева полягає в тому, що ви самі повинні його придумати. Нехай це буде будь-що, але саме для вас. Прочитати книгу за одну ніч. Прочитати улюблену книжку іноземною мовою. Отримати автограф письменника. Написати власний роман! Нехай ніщо вас не обмежує цієї осені. Зрештою, нехай вас узагалі ніколи ніщо не обмежує! А осінь стане тільки початком.
 


ВИГРАВАЙТЕ ПОДАРУНКИ РАЗОМ ІЗ #starylev_todolist
 
Як вам такі плани на осінь від Старого Лева, друзі? А що скажете про можливість отримати осінні книжкові новинки у подарунок? Приєднуйтесь до нашого осіннього челенджу і отримуйте таку нагоду!
 
Умови такі:
1. Виконайте всі пункти зі списку вище. Щоб нічого не забути – завантажуйте та позначайте виконані завдання у цьому візуальному To Do List.
 
 
2. Після виконання кожного пункту робіть про це допис у соціальній мережі Facebook або Instagram, обов’язково позначте сторінку «Видавництва Старого Лева» і додайте хештеґ #starylev_todolist. І пам’ятайте відкрити свою сторінку для публічного перегляду Підморгує
3. Виконавши всі пункти, напишіть Старому Леву у приватні повідомлення про це.
 
Ми знаємо, що вам під силу всі ці завданняПідморгує А вже 30 листопада серед усіх учасників ми рандомно визначимо 5 переможців, кожен з яких отримає книгу Старого Лева на власний вибір.
 
Цікавої вам осені!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage