Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лущевська Оксана
Оксана Лущевська про «Інший дім»
«Інший дім» - це повість про страх і сміливість, про поразки і перемоги, про турботи і радість, про складнощі вибору і легкість прощення. Усі ці переживання випадають на долю Полі і Артема, що стоять на порозі важливих життєвих змін. Книжка розрахована на читачів 9-12, 12-14 років, та я певна, що старша аудиторія теж знайде щось для себе в «Іншому домі». Розумію: будуть і читачі, яким книжка не сподобається.
 
Повість «Інший дім» писала з досвіду. Власне, з кількох досвідів. Один із них – академічний. Навчаючись в докторантурі Університету Джорджії, я досліджую висвітлення імміграції в дитячій літературі. Це не просто цікаво, але й важливо для мене. Зрештою, після надзвичайно насиченого знайомства з теорією і художньою практикою з теми, я зрозуміла, що й сама хочу і можу висловитися. Тим паче, що другий досвід – це моє власне проживання за кордоном. Я живу в США приблизно десять років. В «Іншому домі» описано Пітсбург, місто в штаті Пенсильванія, в якому я жила сім років. Також у книжці є Троєщина, куди я приїжджаю з року в рік, коли прилітаю в Україну. Її я досі вивчаю. Є в книжці і третій – особливий – досвід. Так чи інакше він відомий нам усім з дитинства. Це досвід дітей, що самостійно обирають свій життєвий шлях.
 
Книжка «Інший дім» – це співпраця багатьох близьких мені людей, а також тих, з ким я познайомилася в роботі над повістю і тепер дуже ціную це надбання. Я безмежно вдячна їм за присутність і підтримку. Я також дуже вдячна Видавництву Старого Лева за співпрацю. Мені подобаються роботи грузинського художника Давида Мартіашвілі, використані для оформлення книжки. Іронія долі – зараз я проживаю в штаті Джорджія, яке жартома можна було б перекласти як американську «Грузію». Грузія і Джорджія схожі кліматично, от тільки замість моря в Джорджії – океан. Хочу додати, що для обкладинки використано також фото В. Гуцева і Р. Скотта, і мене тішить, що вони відображають атмосферу Пітсбурга.
 
Читачів, які хотіли б поспілкуватися чи поділитися своїми міркуваннями про книжку «Інший дім», прошу писати мені на скриньку olushchevska@gmail.com
 
Я радо відповім! До онлайн- і справжніх зустрічей!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage