Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
«Нова книга сподобається навіть нечитакам!» Інтерв`ю із Сашою Кочубей
Цієї весни Старий Лев видав для юних читачів новинку, з якою кожен зможе стати зіркою соцмереж! Книга Саші Кочубей «Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник» розповідає веселу і добру історію про дівчинку, яка вирішила стати популярною інстаблогеркою. А разом із цікавою повістю читачів також чекає особистий помічник у світі соцмереж — власний інстащоденник.

Із кого авторка змалювала таку харизматичну головну героїню та її друзів? Як зібрала для інстащоденника стільки корисних лайфхаків та чи вважає себе блогеркою? Розпитаємо про все у самої письменниці!

— Сашо, чому нова книга саме про інстаграм?
 
«Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник» — це книга два в одному. Повість — про тепло сімейних стосунків. У ній інстаграм виступає певним тлом. Мені хотілося зобразити сучасну родину, де кожного члена сім’ї приймають таким, яким він є, і нікого не намагаються переробити.

Головна героїня Зо має молодшого братика. Часом вона хоче заобіймати його від любові, а часом він її бісить. Їй не соромно за свої почуття, бо батьки дозволяють дівчинці проявляти будь-які емоції. Так вона вчиться ладнати з ними. 
 
А в істащоденнику головним героєм є інстаграм. Чому? Тому що він став невід’ємною частиною нашого життя. Для когось це мов віртуальний сімейний фотоальбом, а для когось — інструмент для самовираження. 
 
— Скільки часу ви проводите в соцмережах? Чи вважаєте себе блогеркою?
 
— Часу проводжу досить багато часу. З одного боку, там стільки натхнення! Я підписана на різних ілюстраторів, фотографів, письменників, і бачачи їхні роботи, дуже надихаюся. Також публікую свої тексти. Але з іншого боку, в інстаграмі легко «залипнути» і втратити відлік часу. Тому зараз намагаюся ставити собі ліміти.
 
Чи вважаю себе блогеркою? Швидше ні, ніж так. Блогер — це професія. Люди, які займаються блогом професійно, заробляють на цьому гроші і щодня мають публікувати контент: окрім дописів, важливо регулярно з’являтися в сторіс. А я можу дозволити собі публікувати контент тоді, коли мені хочеться, адже мій маленький блог в інстаграмі — це радше хобі Посмішка 
 
— Розкажіть про роботу над повістю та її героїв. Чи є у них реальні прототипи?
 
— Ідея з’явилася у голові сама собою. Я вирішила написати про дівчинку, яка бажає стати блогеркою. Коли визначилась з ідеєю, то почала продумувати персонажів і сюжет.

Реальні прототипи у героїв є. На Зо мене надихнула похресниця Сашуня, а також діти друзів — дівчатка Дана і Аня. А щось в ній є і від мене Посмішка 

На образ Дмитрика надихнув молодший брат похресниці — Ваня. А образ Сашка частково списаний з мого сина Ярика.
 
 
— Як ви зібрали стільки корисних фішок і шпор для інстащоденника? Чи радились із популярними блогерами?
 
— Із блогерами не радилася, але купувала у них курси про просування в цій соцмережі, а також читала книжки про інстаграм, працювала з таргетологом. Здобула чимало свого досвіду: встигла наступити на граблі (наприклад, взяла участь у гівевеї), і навпаки — деякі мої рішення гарно посприяли розвитку сторінки. Тож я зібрала всю інформацію, яку знаю, докупи, і простою мовою донесла її в інстащоденнику. Він, до речі, подобається як дітям, так і батькам.
 
— Що потрібно знати про вашу книгу перед тим, як прочитати її?
 
— Що гарний настрій вам гарантовано Посмішка Бо книжка весела і легка. Вчора двічі почула, що книжку прочитали діти, які не люблять читати. Тож, думаю, як і пригоди про Андрійка Говоруху, нова книга сподобається навіть нечитакам!



Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage