Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Незвичайні бібліотеки світу
Бібліотека - те місце, де зберігається весь скарб світової літератури. Тут панує атмосфера тиші і гармонії з книгою. Пропонуємо вашій увазі десять незвичайних бібліотек світу.
 
 
Бібліотека містечка Веннесла створена у 2009-му. І вже за перші роки свого існування змогла увійти в туристичні маршрути як одне з визначних місць Норвегії. Головна особливість бібліотеки - її дизайн. 27 дерев'яних ребер, на яких тримається конструкція, відіграють окрім естетичної функції ще й практичну - вони слугують нішами для книг. Також у бібліотеці проводять різноманітні заходи та концерти.
 
    
 
Бібліотека Конгресу США у Вашингтоні є однією з найбільших в країні. Була створена у 1800 році і після кількох пожеж модернізована у 1897-му. Дані цієї бібліотеки вражають: понад 132 млн. примірників книг, більше 470 мов, близько 5 млн. карт та 1 млн. назв періодики газет. Бібліотека має власну електростанцію та ліфти для книг, автоматизовану систему пошуку видань. І все це прикрашають розкішні фасади будівель.
 
   
 
Швейцарська бібліотека абатства Санкт-Галлен вважається найстарішою бібліотекою світу, бо була створена при монастирі ще у 612 році. В будівлі, оздобленій у стилі рококо, зберігаються більше 160 тисяч давніх рукописів та їх оцифрованих аналогів.
 
   
 
Громадська бібліотека Стокгольму, створена у 1928 році, є першою у Швеції бібліотекою, де вся інформація знаходиться у вільному доступі. Будівля бібліотеки нагадує високий циліндр, оздоблений у притаманному країні шведському класичному стилі.
 
   
 
Вхід французької бібліотеки «Mejanes» у містечку Екс-ан-Провансе прикрашають гігантські книги. Колись у цій будівлі виготовляли сірники, а зараз тут книгосховище, де зберігають рідкісні рукописи XVIII століття.
 
 
Читальний зал Британського музею був відкритий у 1857 році. Тут надзвичайно екстравагантний інтер’єр: круглий стіл в центрі куполоподібного залу, який оточують стенди з книгами.
 
 
Одним з обов’язкових для огляду місць у Ріо-де-Женейро є бібліотека під назвою «Королівський кабінет португальської літератури». Саме тут, у будівлі ХІХ століття, зберігаються книги часів вигнання португальської королівської родини.
 
   
 
Однією з найкрасивіших бібліотек світу вважають Австрійську Національну бібліотеку у Відні. Вона, окрім розкішного оформлення, знана великою колекцією рідкісних книг, серед яких, наприклад, книги Фрідріха ІІІ.
 
   
 
Центральна бібліотека в Лос-Анджелесі здобула славу окультивного місця завдяки своєму інтер’єру. Тут є зал, дизайн якого нагадує масонську ложу, а велика люстра, оздоблена знаками зодіаку, лише підкреслює атмосферу.
 
 
Королівська бібліотека Данії відома своїм великим архівом давніх документів та книг. Окрім того, окрасою бібліотеки є саме приміщення: скляні конструкції будівлі виконані у сучасному стилі й цим самим зацікавлюють читачів.
 
    
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage