Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Наталія Чорна про книгу «Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник»
Нова книга Саші Кочубей «Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник» уже розповідає юним читачам все, що потрібно знати про ведення власного блогу. З одного боку книжки-алігата – дотепна і захоплива повість про дівчинку Зо, яка вирішила набрати мільйон підписників в інстаграмі. А з іншого – особистий інстащоденник, який допоможе кожному читачеві стати зіркою соцмереж.
 
А ще, це видання наповнене яскравими ілюстраціями художниці Наталії Чорної. Саме Наталя намалювала Зо та її веселу сімейку і художньо оформила інстащоденник. Ілюстраторка ділиться з вами своїми думками про книгу та розповідає про роботу над зображеннями.
 
***
 
Тема соціальних мереж зараз є дуже актуальною, особливо для покоління, що підростає. На соцмережі можна витрачати багато вільного часу, а можна використовувати їх як корисний інструмент, застосувавши правильний і творчий підхід. Гарний цьому доказ – книга Саші Кочубей «Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник», ілюстрації до якої створила я.

Повість така смішна, життєва та динамічна, що мені хотілося, аби ілюстрації тільки доповнювали всі ці настрої. Один із улюблених етапів у роботі – це коли потрібно знайомитися з персонажами та «шукати» їх. Наприклад, було зроблено багато різних варіантів головної героїні, доки не з’явилася влучна версія дівчинки Зо.
 
 
Родзинкою книги є те, що вона складається з двох частин – самої повісті та планера. Для мене як для ілюстраторки, це щось новеньке, тому робочий процес був надзвичайно захопливим. Тривав він, до речі, близько чотирьох місяців.

Особливо цікавим було створення обкладинки такого формату. Обличчя книги має бути доречним, стильним, не перевантаженим, оскільки обидві сторони рівноцінно важливі. Кольорова гама обралася також ненав’язливою та лаконічною. Основний сірий та жовтий як акцент, щоб підкреслити веселий характер Зо і всі події, які з нею відбуваються.
 
 
Вважаю, що ця весела та корисна книга візуально вдалася. Я дуже вдячна Саші Кочубей, а також всій команді «Видавництва Старого Лева» за цікаву співпрацю та досвід!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage