Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Must be done: 5 справ, які повинен зробити кожен книголюб влітку
Літо у розпалі, а це – найкращий час відпочивати, заводити нові знайомства, робити яскраві відкриття й мандрувати та отримувати море емоцій. Ідей, як провести своє літо – безліч. Ми зібрали кілька цікавих для тих, хто і дня не може прожити без книжки, обожнює дізнаватися нове про улюблених авторів чи героїв, ділитися враженнями про прочитане чи хоча б раз мріяв пройти слідами відомих літературних персонажів ;)
 
 
Нове місце – нова книжка
 
Звісно, літо – час мандрівок. Не має значення, чи ви вирішили проїхатися відомими містами України, або ж помандрували за її межі – нерідко ви знайдете літературу, яка якнайкраще представить вам цю місцину і допоможе зберегти спогади про мандрівку надовго. Щоразу відкриваючи для себе нову країну чи місто, прихопіть звідти замість магнітика на холодильник книжку, що припаде вам до смаку саме там і тоді. Насолодіться її читання :)
 
Бібліотека Ескоріала в Мадриді (Іспанія)
Відвідайте бібліотеки й книгарні в іншій країні
 
Бібліотеки – справжній рай для книголюба, особливо якщо окрім тисяч цінних видань у них ще й цікавий інтер’єр. У кожній країні є унікальні книгозбірні. Чи то суперсучасна Королівська бібліотека Данії, чи оздоблена розкішними розписами Австрійська Національна бібліотека у Відні, чи пляжні бібліотеки на морських узбережжях – кожна з них варта уваги. Крім того, завжди цікаво насолоджуватися красою не лише бібліотек, а й книгарень :)
 
Долина мумі-тролів (Фінляндія), фото Jenni Virta/AFP/Getty Images 
 
Завітайте у музей літературних героїв
 
Ця ідея ідеально підійде для тих, хто завжди прагне дізнатися більше про улюблених персонажів із книжок. Музей Шерлока Холмса (Великобританія), Музей казок Астрід Ліндгрен (Швеція), Долина мумі-тролів (Фінляндія), Музей Дон Кіхота (Іспанія) – це лише декілька варіантів, де можна провести літню відпустку. І, звісно, не забудьте зробити кілька селфі з улюбленим героєм ;)
 
 
Подаруйте книжку
 
Отримувати подарунки завжди приємно. А ще приємніше – їх робити. Тож проявіть свою щедрість та подаруйте книжку, яка надихнула вас, другові або просто незнайомцеві. Нехай ще хтось розділить з вами радість від читання певної книги і теж отримає позитивні емоції. Врешті, це чудова нагода завести нові знайомства. Чи не так?
 
Кадр з фільму «Їсти, молитися, кохати»
Мандруйте на повну
 
Якщо ви не боїтеся ризикувати й любите пригоди – тоді ця ідея саме для вас. Беріть улюблену книжку, пакуйте речі і гайда у подорож слідами літературних героїв чи письменників. Неважливо, вирішите ви прожити рік в Італії, Індії чи на Балі, як героїня книжки Елізабет Ґілберт «Їсти, молитися, кохати», чи повторите мандрівку Богдана Логвиненка Таїландом, Лаосом, В’єтнамом, Малайзією та Сінгапуром, наважитеся пройти Дорогою святого Якова, як це зробила Дзвінка Матіяш, чи навіть гайнете у навколосвітню подорож за вісімдесят днів, як персонажі Жуля Верна. Подорожі – це чудовий досвід, який змінить ваше життя.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage