Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія
«Міксуємо» жанри
Щоб література не була нудною, повторюваною і, як казав В. Топольський, «чорні характери – чорні, як вакса, білі – білі, як сніг», письменницька спільнота вигадує все більше нових жанрів і суміщає їх, як це тільки можливо. Чи давно ви читали любовний роман, де немає боротьби за владу, смертей чи інших драматичних елементів? Література то поринає у фантастику, то у «хорор», а драматичні сцени розбавлені нотками гумору. Особливо це стосується екранізації. Адже саме так «Червона Шапочка» стала трилером , казки братів грім – детективом, а «Країна Оз» перетвориться у серіал-фентазі.
 
Що ж до власне літератури, то зараз маємо еротичні романи, тревелоги, пригодницькі романи (вони ж «екшени»), казки для дорослих, наукову фантастику і так далі. І часто, навіть, в одному флаконі. Літературні жанри все частіше перетворюється в один «МІКС», де всього по-трішки. Це наче читати десяток книг одночасно по частинці. І це подобається читачам. Чим більш неочікуваний поворот сюжету, тим більше читач заглиблюється у книгу, «ковтає» її швидше і прагне «добавки».
 
А в дадоток ще й генії сучасних технологій створюють програми для так званого «міксування» книг. Як от інтренет-магазин «Slicebooks Store» , який дозволяє за допомогою додатку «eBook Remixe» ділити на частини електронні книги і змішувати їх в бажаній послідовності. Хто зна може, завтра з’явиться ще якась новинка?
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage