Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Власенко Наталя
Мандрівка з «Атласом міст»
Колись давно мені сподобалась фраза: «Найбільш бюджетна подорож – це подорож у книжку». Не завжди в нас є час та можливість відправитись у мандри, але ми завжди маємо під рукою книжки, які є чудовими провідниками в інші міста та країни. Одна з таких – «Атлас міст» Джорджії Черрі та Мартіна Гааке.
 
 
Це ще одна з чарівних новинок від «Видавництва Старого Лева» зі серії, яку я умовно називаю travelbooks (можна згадати «Карти» Мізелінських та «Мандрівки з Чарівним Атласом» Надійки Гербіш).
 
 
«Атлас міст» – не класичний путівник на кшалт lonelyplanet і не роман про подорожі. Це скоріше портрети міст, їхні головні пам’ятки, визначні місця, особливості, культурні традиції.
 
 
Не варто сподіватись тут знайти детальні туристичні поради чи розлогі описи памяток. Ця книжка призначена здебільшого для розглядання, пошуку деталей та знайомства з містами.
 
 
На кожному розвороті автори розмістили основні історичні пам’ятки, архітектурні споруди, видатних людей, які характеризують певне місто.
 
 
До речі, спеціально для українського видання автори намалювати розворот з Києвом!
 
 
Родзинка книжки, звісно, це яскраві ілюстрації та цікавинки, що розвивають увагу: наприклад, на кожній сторінці необхідно знайти якісь дрібні речі. У Будапешті це п’ять тарілок гуляшу, в Лісабоні – півники, тощо.
 
 
Книжку можна довго роздивлятись, знову і знову повертатися до неї.
 
 
Лісабон, Барселона, Лондон, Амстердам, Париж, Рим, Берлін, Гельсінкі, Осло, Копенгаген, Стокгольм, Афіни, Стамбул, Прага, Будапешт, Київ, Монреаль, Торонто, Чикаго, Нью-Йорк, Сан-Франциско, Мехіко, Ріо-де-Жанейро, Буенос-Айрес, Кейптаун, Гонконг, Токіо, Сеул, Мумбаї, Сідней, – такий маршрут книжкової мандрівки.
 
 
І хоч куди в би мандрували, «Атлас» буде в нагоді як дітям, так і дорослим, й стане чудовим доповненням домашньої бібліотеки.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage