Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чиркова Дар'я
Літературні подкасти, або Де говорять про книжки?
У сучасному світі та його темпі в нас майже немає часу на відпочинок на кріслі, огорнувшись пледом та з книжкою у раках. Тож на допомогу людству прийшли подкасти. Перший літературний подкаст в Україні був створений у 2008 році, і з того часу індустрія неабияк розвинулася. І не дивно. Бо саме подкасти дають нам змогу отримувати знання неперервно: під час буденної дороги на роботу чи навчання, під час хатніх справ чи шопінгу тощо.
 
Серед популярних і вартих уваги подкастів є чимало про книжки, літературу і культуру загалом. Кілька з них Старий Лев рекомендує:
 
 
Це мультимедійний простір про культуру: живопис, історію, кіно та літературу. Легка та цікава інформація з інтерактивною подачею. У курсі «Критикуємо, отже існуємо: література» журналіст Олексій Говрелюк вчить аналізувати літературу, героїв, події.
 
 
 
Це сайт з аудіо та відео лекціями і подкастами. Тут говорять про кіно та літературу. Крім того, тут можна знайти добірку лекцій про тенденції журналістики.
 
Проєкт Освіта.юа створений на допомогу випускникам школи. Мають на меті допомогти у вивченні української літератури, точніше тих творів, що входять до програми ЗНО.
 
Подкаст від The Village Україна, де говорять про книги, авторів та їхні історії.
 
Подкаст від Радіо Поділ. Юристка, культурна менеджерка і активна читачка Богдана Неборак, розповідає про читання як хобі, фан. Перший сезон був присвячений проблемам суспільства та інклюзії.
 
Подкаст про культуру, літературу, мистецтво та філософію. Про культових авторів, явища та епохи. Авторами якого є Тетяна Огаркова та Володимир Єрмоленко.
 
 
Подкаст від Радіо SKOVORODA, у якому ведуча Вікторія Лавриненко за келихом вина говорить про українську літературу. Зі запрошеними гостями, сучасними авторами України, пригадує класичні твори, ділиться враженнями.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage