Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Літературні мандри: Америка
Продовжуємо літературні мандри! Ми вже прогулялися країнами Європи. Цього разу на вас чекає строкатий і дивовижний світ Північної і Південної Америки. Книжки, написані на далеких заокеанських землях, познайомлять із культурою, звичаями і краєвидами дивовижних континентів.
 
Готуйтеся до шалених бразильських карнавалів, неймовірного ритму Нью-Йорка, небезпечної і спекотної Ямайки і не тільки Підморгує
 
 
США, Аляска, Джон Кракауер «У дикій глушині»
 
У старенькій, але витривалій машині Кріс Мак-Кендлесс починає свою мандрівку. Студента не цікавлять статки, успіх, перспективи. Він хоче бути вільним. Коли авто ламається, хлопець навіть радіє, тепер всі його речі поміщаються в наплічник. Безмежні простори Америки, безкінечні дороги і всеоб’ємна свобода сприяли зародженню автостопного руху, волоцюга із документальної книжки Джона Кракауера досліджує на шляху себе і світ, як тисячі подорожніх на цьому континенті.
 
Найбільше його притягує північ США, дика глушина Аляски. Це має бути пригода всього життя. Він познайомиться із багатьма людьми (а заодно і ми) в дорозі, підтримуватиме з ними стосунки, писатиме листи, і водночас обірве всі зв’язки з рідними.
 
Врешті-решт ранньою весною юнак опиниться в диких лісах Аляски, де могутньо володарює природа. Людям туди зась... З тих пір пройшло кілька десятків років, але місце, в якому знайшов свій останній прихисток Кріс, досі притягує диваків, мандрівників й однодумців затятого ідеаліста.
 
 

США, Нью-Йорк, Дорж Бату «Моцарт 2.0»
 
Ох, після прогулянок із Моцартом і Доржем Бату вулицями сучасного Нью-Йорка ви захочете повертатися сюди ще і ще. Приготуйтеся до незабутньої подорожі гамірними вулицями мегаполіса у компанії геніального композитора, який загубився у часі, та українських емігрантів.
 
З допомогою QR-кодів на сторінках читачі в пришвидшеному режимі потрапляють у сюжет. Автор розповідає і показує у відеороликах місця, де відбуваються ключові події. Детмолд-парк, Юніон-сквер, Мангеттен, П’ята Авеню, ресторанчик «Кварта» — у вас точно з’являться улюблені місця в Нью-Йорку, ви несподівано потрапите не на один спонтанний концерт Моцарта, який на диво швидко пристосувався до нового життя зі своїми старосвітськими манерами людини з XVIII століття.
 
Гарна компанія, гостросюжетні події і багато музики подарують неймовірні емоції. Не відкладайте цю мандрівку на потім — читайте і насолоджуйтеся!
 
Забагато щастя обкладинка
Тираж закінчився
 
 
 
Канада, Еліс Манро «Забагато щастя»
 
Коротка проза Еліс Манро — це як довга подорож із випадковими попутниками.
 
Хтось із них буде розказувати вам свою історію, хтось — не наважиться, але навіть з кількох фраз можна зрозуміти, що ховається за кожним із них: непроглядні хащі, чорні діри чи просто тиха порожнеча.
 
Похмурі канадські краєвиди (подій розгортаються найчастіше в Онтаріо, графстві Гурон) і життєписи людей (в основному жінок) затягують своєю відвертістю у круговерть подій далеких і емоційно важких.
 
 
 
Коротка історія семи вбивств обкладинка
Тираж закінчився
 

Ямайка, Марлон Джеймс «Коротка історія семи вбивств»
 
Небезпечна подорож у 80-ті роки на Ямайку, спекотну у всіх сенсах країну, підійде лише тим, хто любить напруження, складні сюжети й готовий комунікувати з величезною кількістю людей, частина з яких геть неврівноважена і травмована різними досвідами.
 
Так, тут розказано 75 різноманітних історій, автор водить кримінальними районами, от-от спалахнуть масові заворушення, бо на острові валом зброї і наркотиків, але ще є музика і Боб Марлі. Хтозна, може концерт співака за мир зможе зупинити беззаконня і хаос?
 
Якщо вам до душі гострі відчуття, то вперед до Карибського моря, якщо пощастить, то встигнете не лише почути не зовсім коротку історій семи й вбивств, а й випити коктейль на пляжі.
 
 

Аргентина, Буенос-Айрес, Адольфо Бйой Касарес «Щоденник війни зі свиньми»
 
Ісідро, пристаркуватий герой, не зраджує своїм звичкам: «він беріг вірність друзям, місцям, кожному з ближніх крамарів, їхнім крамницям і власному трибу життя та звичкам», мешкав у шумному і втомленому Буенос-Айресі, заварював мате, грав у карти. Саме його ми зустрінемо на початку нашого маршруту.
 
Якщо вирішите, щоб мандрівка Аргентиною почалася саме з цієї книжки, приготуйтеся: це важкий роман-антиутопія про бездіяльне суспільство, яке перекладає відповідальність на державу і поліцію, про молодь, яка влаштовує розправи зі старими. Чіткі паралелі з багатьма історичними і сьогочасними подіями нагадують, що людство здатне на все, від цього знання дискомфортно і похмуро, як і від подорожі з Адольфом Бйой Касаресом.
 
Дона Флор та двоє її чоловіків обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
114 грн
У КОШИК Icon
 

Бразилія, Жоржі Амаду «Дона Флор і двоє її чоловіків»
 
Строкату і розмаїту культуру Латинської Америки можна краще пізнати, відвідавши карнавал із героями роману Жоржі Амаду. Це справжнє автентичне дійство, а не постановочна атракція для туристів. У книжці відкривається Бразилія 30-40 років минулого століття, попереду — нові колоритні знайомі, неймовірно смачна їжа, містичні історії, вихор пристрастей та древні забобони і традиції.
 
Дона Флор — власниця кулінарної школи, що двічі виходила заміж, пізнала дику пристрасть і затишний побут, безтямне кохання і врівноважені почуття. З ким було її серце і тіло, як вживався привид першого гультяя-чоловіка на ліжку з іншим; як слухати себе, а не думку спільноти, і не розгубити щастя у найскладніших умовах? Сильна і рокова бразилійка стане вам хорошою подругою і поділиться рецептами своїх фірмових страв і щасливого життя.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage