Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Луцюк Анна
Літературна мандрівка: Європа
Давно не купували квитків, не споглядали нових горизонтів, не смакували словами з інших країн і незвичними стравами? Зручно сідайте, пристебніться — вирушаємо! Паспорта не треба, вистачить книжки-перепустки. Куди б ви зараз хотіли: у високі гори Португалії, в Іспанію, Литву чи Британію, в сучасний час чи повернутися на кілька десятків років назад? Полетіли! Атмосфера і нові враження гарантовані!
 
Підготували для вас справжні тури літературою! Сьогодні пропонуємо маршрути у 7 країн Європи, відкривайте книжку і забувайте про кордони! 
 
Польща, Катажина Ґрохоля «Г’юстоне, у нас проблеми»
 
Почнемо наші мандри із Польщі. Спочатку буде Варшава – просторе і прекрасне місто з неймовірною кількістю каштанів. Тільки прийдеться дивитися на неї очима невдоволеного чоловіка.
 
В Єремії все пішло шкереберть: з коханою розійшовся, його фільм, що мав стати проривом, безбожно вкрали, мама дістає, а друзі зайняті своїм життям. З тридцятирічного розчарованого холостяка не найкращий екскурсовод, але, навіть попри бурчання, сідаємо до нього в авто і встигаємо помічати красу спальних районів та стриману і величну архітектуру. Єремія спішить на допомогу: з кінооператора перекваліфікувався в інтернетного майстра, встановлює і налаштовує зв’язок зі світом.
 
Приготуйтеся до несподіваних поворотів і змін, тільки ж нагадуйте хлопцю час від часу про правила дорожнього руху.
 
Вільнюський покер обкладинка
Тираж закінчився
116 грн
У КОШИК Icon
  
Литва, Річардас Ґалявіс «Вільнюський покер»
 
Чи готові замандрувати у Литву? Але не в затишну країну Євросоюзу, а химерне, похмуре місце, де править Лярвонід Брєжнєв? Річардас писав «Вільнюський покер» протягом 8 років і книжка стала легендою ще до того, як була видана у 1989 після падіння Берлінської стіни.
 
В програмі нашої екскурсії: прогулянки вуличками зіщуленого Вільнюса, підозрілі місця, сіра і недовірлива атмосфера. Тоталітарний режим нависає і вибратися з цього безпросвітнього міста не просто, та й нема сенсу, ще ніхто не в курсі, що через кілька років Радянського Союзу не стане.
 
Книжка для тих, хто надає перевагу правді і складним подорожам, а не простим прогулянкам добре протоптаними туристичними маршрутами.
 
Чехія-Швейцарія, Мілан Кундера «Нестерпна легкість буття»
 
Ця мандрівка розпочнеться за двісті кілометрів від столиці Чехії, у містечку, де хірург Томаш знайомиться із офіціанткою Терезою.
 
Потім ми сідаємо на потяг і приїжджаємо у Прагу, щоб сталася любов, дивна, виснажлива і сильна. Крізь об’єктив Терезиного фотоапарату споглядаємо на місто, куди на російських танках в’їжджає війна. Ненависть до загарбників п’янить: повсюди надписи з глузливими, в’їдливими віршами і карикатурами на Брєжнєва, але через тиждень все зміниться, чехи мають принизитися, стати навколішки, щоб уникнути масових розстрілів і Сибіру. Пара втікає у Цюрих...
 
Величний і нестерпно легкий роман Кундери забиває дихання від пристрасті і страху, зачаровує і робить нас сильнішими, як і кожна подорож у серцевину неспокою.
 
Велика Британія, Кадзуо Ішіґуро «Залишок дня»
 
Провідником у світ аристократичних манер і англійських пейзажів буде Кадзуо Ішіґуро. Британський письменник японського походження напрочуд тонко відчуває Англію з усіма її особливостями й атмосферно відтворює в тексті. «Залишок дня» — це автомобільна мандрівка Північно-Західною Англією і подорож у спогади.
 
Здається у дворецького Стівенсона в авто є місце? Він, звісно, не бере пасажирів, але якщо тихенько присядемо за водієм, то почуємо спогади і тиху гіркоту від непрожитого. Нам так часто не вистачає часу за роботою і буденними клопотами на власне життя, на любов. А що ж лишиться після всього?
 
 
 
 
 
 
Франція, Ніколя Матьє «Діти їхні»
 
Зверніть, будь ласка, увагу, наш маршрут пролягатиме не вишуканими місцями Франції, де вуличками витає ванільний запах круасанів і граційно ходять витончені жінки і чоловіки. Ми їдемо на схід, у провінційне містечко, у депресивний край шахтарів і металургів, у бурхливі 90-ті. Не передумали?
 
Там на вас чекають занедбані райони, пекельні літні канікули з дешевим алкоголем, сексом і наркотиками. Хлопці надривно дорослішають і захлинаються свободою. Чотирнадцятирічний Антоні міцно вкорінений у рідне місто, але він мусить вирватися і поїхати звідси...
 
Дорога святого Якова обкладинка
Тираж закінчився
 
Франція-Іспанія, Дзвінка Матіяш «Дорога святого Якова»
 
Авторка тужила за Дорогою, відчувала, що має бути там, на паломницькому маршруті, що починається у французькому селищі і (не)закінчується на березі океану в Мухії. Врешті-решт вони наважилися з чоловіком Євгеном Іларіоновим на пригоду довжиною у 900 кілометрів пішки і тривалістю 40 днів.
 
Подружжя вирушило до Каміно де Сантьяґо – міста, де за легендою поховані мощі святого Якова і яке притягує до себе пілігримів зі всього світу. Хтось шукає просвітлення, хтось нових вражень, смаків, людей, відповідей на питання. Дзвінка описала досвід у книжці «Дорога святого Якова». Мандрівка починається з французького містечка Бордо, де приземлився літак, і попереду у читача буде кілька сотень кілометрів пліч-о-пліч з подружжям, будуть Піренеї, виснажливі і мокрі дні, неймовірні зустрічі, оливкові сади, сонячний інжир і виноград, а також океан на краю світу.
 
Португалія, Янн Мартель «Високі гори Португалії»
 
Погідний день 1904 року. Піша прогулянка з Томасом пролягає через весь Лісабон, він іде задом наперед до свого заможного дядька з проханням. Чудернацька хода має пояснення, але хай це поки лишиться таємницею...
 
У книжці зібрано три історії, три мандрівки в пошуках суті і власного дому, три різні часові відрізки, але нічого не випадково, все з усім пов’язано. Довіртеся дорогам, сміливо прямуйте за головними героями, навіть, коли вони без водійського досвіду, навіть, коли родина вважає, що поїхали дахом. Маленькі села, дивні зустрічі і досвіди, немилосердна спека, тягар втрат і зневіри — все, що стається, зближує з високими горами Португалії. Якщо енергійно лізти вгору, то відкриються нові краєвиди і небо стане ближчим.
 
Далі продовжуємо нашу мандрівку країнами Америки.
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage