Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава
Коли від почуттів перехоплює подих: три неповторні історії про перше кохання
Перше кохання...Незабутнє, приголомшливе, яскраве… Ти відчуваєш, як всередині лоскочуть своїми невагомими крильцями метелики, думки починають плутатися, тільки зустрінешся поглядом із тим, хто так сильно подобається, і вже не можеш доладно зв’язати й кількох слів… Найчастіше, ми проносимо спогади про перше кохання крізь все життя.
 
Сьогодні ми розкажемо історії першої закоханості Пенні, Уди та Анне – героїнь підліткових книг від «Видавництва Старого Лева»
 
 
Пенні Портер («Дівчина Онлайн», «Дівчина онлайн у турне» Зої Заґґ)
 
Пенні Портер – 16-річна школярка. Дівчина вважає себе сором’язливою та незграбною, тому часто ховається за об’єктивом фотокамери від допитливих поглядів. А ще веде анонімний блог, де ділиться історіями зі свого життя. Розповідає й про панічні атаки – наслідки автокатастрофи, яка з нею сталася кілька років тому. На Різдво Пенні разом із батьками летить до Нью-Йорка, де зустрічає хлопця на ім’я Ной Флінт. І починається Різдвяна казка.
 
Перше кохання у Пенні ідеальне, таке, про яке мріє кожна дівчина. Із романтичними вчинками та милими подарунками. Ной пише для дівчини пісню:
 
«Дівчина Осінь
Дівчина Осінь
Мій світ змінила зовсім
Зафарбувала зиму золотим
Усе змінила у житті моїм…».
 
Пенні відпускає усі страхи, знімає захисні бар’єри і бачить себе очима Ноя: вродливу, довгокосу дівчину із найпрекраснішими у світі веснянками. Дівчину-Осінь.
 
«Я відчуваю, як неймовірна радість піднімається вгору від самих кінчиків пальців. Тому що, хоча він і такий роко-бого-готичний. Хоча живе в іншій країні, на іншому континенті, хоч за два дні я повернуся додому, і, можливо, ніколи його не побачу, зараз я готова стрибати від щастя».
 
«Так важко знайти слова, щоб описати, що я відчуваю. Найточніше, певне, буде сказати, що коли я з ним, то відчуваю, що зустріла «свою» людину».
 
І хоч у стосунках Пенні і Ноя буде багато непорозумінь та випробувань, але ця підліткова серія дасть дівчаткам-підліткам розуміння того, що вони заслуговують тільки найкращого ставлення до себе, стосунків, які базуються на взаємоповазі та довірі. Пенні вчить нас, що навіть у стосунках потрібно залишатися цілісною особистістю, розвивати свої таланти та усвідомлювати, що кохання – це прекрасна частина життя, але це далеко не все, що є у ньому.
 
Також дуже важливою є тема ментального здоров’я. Тривожність, панічні атаки та депресія – від них страждає чимало підлітків, але часто їм соромно у цьому зізнатися. Завдяки Пенні підлітки зрозуміють, що такі проблеми є й у інших, тому потрібно наважитись звернутися за допомогою.
 
Анне Беа («Хто проти суперкрутих», «Суперкруті догралися», «Привиди проти суперкрутих», «Таємниця суперкрутих» Аудгільд Сульберґ)
 
Анне Беа – 12-річна школярка із вродженим частковим геном альбінізму. У неї біле-біле, немов висвітлене, волосся, безбарвні брови та вії, кепський-прекепський зір. Через особливості її зовнішності Анне зазнає цькування від найпопулярніших дівчат школи. І тільки незламний характер Анне та підтримка рідних допомагають дівчинці вистояти.
 
Дівчинка вже кілька років таємно закохана в одного із найпопулярніших хлопців школи, її однолітка Маґнуса. Але він здається Анне далеким та недосяжним, наче всесвітньо відома зірка.
 
Кохання Анне ніжне й тихе, спокійне і непомітне, але дуже сильне, чисте й світле почуття. Навіть не сподіваючись на взаємність, Анне не впадає у відчай, й плекає свою любов у серці.
 
«Наші погляди міцно зчепилися між собою, мов загачкувалися, і єдине, що я бачила – сотні крихітних зелених корабликів у блискотливому блакитно-сірому морі. Моє серце зірвалося з перепони, щоки палали. Ніколи не задумувалася про це раніше, але Маґнусові очі дуже схожі на мої...»
 
Стосунки Маґнуса й Анне дорослішають та еволюціонують разом із героями. Здається, що Анне з Маґнусом танцюють одне навколо одного, бояться зблизитись, адже у кожного свої страхи та вагання. Ревнощі, невміння висловити свої почуття, сумніви – із усім цим зіткнуться герої. Адже як зрозуміти, як правильно діяти і що говорити, якщо це все вперше ?
 
Серія книг про Анне Беа доводить істину, що ніколи не потрібно здаватися, ліпше йти до своїх мрій, не зважаючи на глум чи заздрість навколишніх. Ви дізнаєтесь багато нового про толерантність і доброту, а ще про те, як важливо робити усе з любов’ю у серці. І тоді Всесвіт подарує тобі усе найкраще. Зокрема і кохання.
 
Уда Андреа Стокгейм («Привіт, це я», «Абсолютно нецілована», «Суперліто», «Happy End, попри все?» Ніни Елізабет Ґрьонтведт)
 
Уда Стокгейм – весела бешкетниця, якій подобаються чимало хлопців. Тому й розібратися, у кого ж вона закохалася по-справжньому, дівчинці важко. Можливо, у старшого брата її найкращої подруги Стіана? Адже саме йому дівчинка присвячувала усі серденька на берегах особистого щоденника, саме про нього складала романтичні вірші і мріяла бути з ним разом, помічала і перелічувала кожну його усмішку, призначену їй.
 
Чи Уда насправді кохає свого симпатичного сусіда, Альфі? Адже Альфі подобається Уді з кожним днем усе більше, і водночас дівчинка відчуває себе поряд із ним не у своїй тарілці, соромиться бути з ним наодинці та не знає, як себе поводити. Здається, дівчинка відчуває одразу увесь спектр емоцій: від зачарування до розгубленості та страху.
 
«Якась трохи дивна й дурнувата ситуація: ідемо поряд і мовчимо. А ще я ВЕСЬ час червонію – мабуть, таки закохана в нього. Досить йому глянути на мене, і я вже шаріюся. Це просто жах!!!!
О-о-о, якби ж я НЕ була закохана в Альфі, то ЛЕГКО знайшла б, про що з ним потеревенити!»
 
Почуття Уди мінливі, немов море, але надзвичайно яскраві та щирі. Перші підліткові розчарування та розставання, зради і навіть любовні трикутники – про усе це ви прочитаєте у цій чудернацькій, веселій, дотепній і щирій серії книг про Уду Стокгейм.
 
Уда вчить нас брати відповідальність за свої вчинки, визнавати помилки та просити пробачення, давати другий шанс собі та іншим.
 
Усі ці історії доводять, що кохання – перемагає все. А любов – наймогутніша сила у світі.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage