Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
Книжки під подушку й під ялинку: 10 порад від Старого Лева
Розпочався грудень – час подумати про подарунки до зимових свят. Як «загорнути» увагу, виразивши турботу, любов, вдячність своїм рідним, близьким та друзям? Скористайтеся книжковими підказками від Старого Лева, адже книжка (і до книжки!) – найкращий подарунок.
 
«Гномики. Факти, міфи, нісенітниці» (+ горнятко «Гномики»)
 
Виявляється, гномики живуть не лише в казках. Цукерки, що зникають, та повітряні кульки, що лускають, заплутані й позв’язувані шнурівки, постійне нагромадження пилу на меблях і підлозі, ба навіть дірки в сирі – доведені докази існування цих маленьких істот, а саме так званого хатнього типу. «Думаєте, це можливо, аби речі губилися самі собою? Усе вказує на те, що більшість згуб – це витівки гномиків, які працюють у спеціальному бюро знахідок. Такі бюро діють у більшості помешкань. Проте зазвичай вони ідеально приховані, і предмети, що туди потрапляють, залишаються там назавжди».
 
Тож звідки беруться гномики та яка їхня будова, на що хворіють та як лікуються, що обожнюють робити та задля чого переставляють в «кжинках бувки» і ще низку цікавих, потішних та бешкетливих фактів, міфів й нісенітниць зібрав у щонайсправжню гномопедію польський художник-письменник Мацєй Шимановіч.
 
«Різдво приходить у Країну Мумі-тролів»
 
Мумітролезнавцям відомо: ці безмежно милі казкові істоти вкладаються у зимову сплячку. Та одного разу троляча родина прокинулася саме напередодні Різдва, ошелешено побачивши, що все довкола огорнуте холодною вогкою ватою, а сусіди клопочуться в схвильованому очікуванні на Щось. Скільки ж усього потрібно встигнути, допоки не прийшло те, що неабияк лякає наших героїв своєю таємничістю та неминучістю! Бо ж хтозна, «може, Різдво хоче особливого сорту ялинки?» або «Різдво дуже голодне?»…
 
«Різдво приходить у Країну Мумі-тролів» Алекса Гаріді й Сесілії Давідссон – чудовий святково--атмосферний переказ відомої повісті Туве Янссон «Ялинка», в якому оригінальні ілюстрації доповнені новими, повноколірними, з-під пензля Філіппи Відлюнд, про щирість та великодушність – істинну суть Різдва.
 
«Різдвозавр та Зимова Відьма»
 
Та-дам! Продовженню карколомних пригод Вільяма Трандла і Різдвозавра – бути! І не де-небудь, а в майбутньому! «У повітрі іскрилося від яскравого, сліпучого світла, що струменіло з велетенських екранів, які вкривали боки зорешкрябів. На верхівці найвищої будівлі в самісінькому центрі міста виблискувала здоровецька сліпуча літера П, що затуляла навіть місяць і, схоже, верховодила цілим містом». Та – уявіть собі! – у цьому майбутньому немає Різдва! Як так сталося, що найочікуваніше свято в році для хлопчика та його тата Боба опинилося під щонайсуворішою забороною?
 
Динамічно, фантастично, життєствердно – приготуйтеся з головою поринути у найдивовижнішу історію порятунку Різдва від британського музиканта і письменника Тома Флетчера.
 
«Таємне життя єдинорогів»
 
«Із зародженням життя на Землі з’явилися єдинороги. Ці створіння миролюбні, дикі та невинні»… Перед вами – унікальне видання, результат багаторічної копіткої праці у галузі єдинорогознавства. Від архівів найстаріших бібліотек світу аж по сьогодення – жодну згадку про рідкісних магічних істот не оминуло пильне око професорки Теміси Серафіні. Хто такі єдинороги, їхню анатомію та детальний опис усіх видів, роль у світовій міфології, історії та мистецтві зможе дізнатися кожен, як і навчитися вистежувати, розуміти та захищати цих благородних тварин.
 
І, цілком можливо, що саме завдяки «Таємному життю єдинорогів» та дбайливому ставленню до дикої природи ми створимо новий світ без пластику та сміття, в котрий єдинороги неодмінно повернуться…
 
«Професор Астрокіт і світ атомів. Подорож фізикою»
 
Агов, астрокотофани, ви тут? Чи готові до нової, мегакрутезної мандрівки світом науки на чолі з найкмітливішим вуличним котом у цілісінькому Всесвіті? Бо цього разу ми відправимося вивчати великі і маленькі таємниці Її Величності Фізики! «З чого все зроблено? Чому все рухається у своєму темпі? Чому все впорядковано саме так, а не інакше?». Ми довідаємося, як птахи розрізняють, де північ, а де південь, чому ми відчуваємо вітер, але його не бачимо, як пливе човен та їде машина, а також отримаємо цілу низку несподіваних відповідей на отакенну кількість наших «що?», «як?» та «чому?».
 
Отож годі зволікати, хутчіш вирушаймо у захопливу пригоду загадковим світом атомів з харизматичним мудрагелем Астрокотом!
 
Вище за небо обкладинка
Тираж закінчився
«Вище за небо» (+ горнятко, магнітна закладка та екоторба)
 
Знайомтесь, Марі, мабуть, найнестерпніше у світі дванадцятирічне дівчисько, котре нікого (зокрема й себе) не любить та вічно капостить усім. А це – дивакувата вчителька географії, одинока шістдесятисемирічна панна Ш’єр, і яка теж, здається, нікого й ніщо не любить… Якось Марі поцілила морозивом простісінько в лице панни Ш’єр, і вони стали щонайзапеклішими… подругами! «Адже буває, що ми зустрічаємо когось такого, кого розуміємо повністю. Ми не знаємо, звідки береться це розуміння, але воно наповнює нас енергією і відчуттям, що ми не самотні».
 
«Вище за небо» – зворушлива, надзвичайно тепла історія про самотність, дружбу та любов, про те, як навчитися приймати неідеальність кожного, а також, як важливо, кохаючи когось усе життя, не забувати про себе…
 
Комплект книжок «Таємничі загадки» обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
Комплект книжок «Таємничі загадки»
 
Що здатне забезпечити усій родині цікаве, азартне, повне веселощів дозвілля, та ще й з неабиякою прокачкою уважності та логіки, уяви і нестандартного мислення? Завдяки розгадуванню таємничих загадок будь-хто стане справдешнім детективом, котрому буде до снаги довідатися, «хто взяв флешку?», «як вона дістала ключ?», «хто з них каже неправду?», «як мисливцеві вдалося перетнути річку?» чи «чому судді визнали його винним?». Та якщо котрась загадка виявиться занадто таємничою, правильне рішення завжди можна підгледіти, просто зазирнувши у «кишеньку» відповідного завдання.
 
До речі, в обох виданнях загадки поділено на різні рівні складності, а кожна відгадка приносить певну кількість балів, тож «Таємничі загадки» Ани Гальйо і Віктора Есканделя чудово підійдуть для індивідуальної та командної гри. 
 
Кулінарний записник «Галицькі смаколики»
 
Андрути, ґаляретка, карманадлі, цвібак, різдвяний борщ із крепликами… Тепер усі, кому перехоплювало подих від запаморочливо смачних описів галицьких страв у бестселері Софії Андрухович «Фелікс Австрія», зможуть приготувати їх і у себе вдома! Одинадцять традиційних переписів подано у формі колоритних листів із порадами досвідченої господині для племінниці Зосі та оформлено чудовими фотографіями смаколиків і кадрів екранізації роману – фільму «Віддана», – котрий з’явиться в кінотеатрах вже зовсім скоро. Авторкою цієї надатмосферної книжки є талановита дослідниця галицької кухні Маріанна Душар, відома як кулінарна блогерка пані Стефа.
 
А наприкінці видання, як і годиться для кулінарного зошита, відведено місце для запису власних ідей та рецептів.
 
Ілюстрована історія кіно обкладинка
Тираж закінчився
«Ілюстрована історія кіно»
 
«У 1890-х публіку буквально заворожила поява невідомої доти розваги – рухомих картинок. Уперше в історії людства швидкоплинні кадри з життя можна було переглядати знову й знову, ділитися ними». Перші творці кіно та перші кіносеанси, звук у кіно, кольорові фільми, технології сьогодення та кіномайбутнє – інформативно, доступно, інтригуюче – усе, що б ви хотіли знати про розвиток кіноіндустрії і навіть більше, постане, мов на долоні. З «Ілюстрованої історії кіно» можна довідатися, зокрема, чому саме Голлівуд став центром світового кіновиробництва, як і зазирнути за лаштунки створення будь-якого фільму.
 
Варто зазначити, що у праці Адама Оллсача Бордмена не знайшлося місця для історії анімації, бо, як зазначає автор-ілюстратор, вона потребує цілком окремої книги.
 
Ukraїner. Країна зсередини обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
«Ukraїner. Країна зсередини»
 
Як показати Україну хоч трішки іншою, з незвичного ракурсу, заохотивши відвідати направду унікальні місця, села та містечка? Завдяки грандіозному мультимедійному проекту Ukraїner, ініціатором якого є відомий популяризатор мандрів Богдан Логвиненко, було зібрано приголомшливі фото- та відеоматеріали, записано особливі історії (не)пересічних українців, котрі й зумовили появу однойменного арт-буку. Це видання – результат авторсько-волонтерської роботи понад трьохсот людей, за плечима яких три роки досліджень й сотні тисяч кілометрів, пройдених усіма історичними регіонами України. Зміст книги подано у вигляді карти, а кожна історія має QR-код, зчитавши котрий можна переглянути розповідь у відеоформаті на офіційному сайті Ukraїner’а.
 
«Ukraїner. Країна зсередини» існує і в англомовній версії – «Ukraїner. Ukrainian Insider».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage