Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ачкасова Дар'я
Книжки-картонки: що читати маленьким читачам
Якими мають бути перші книжки, які візьме у руки малюк? Сьогодні поговоримо про книжки-картонки: що це, навіщо і чому саме їх слід обрати на подарунок дитині.
 
Малюки пізнають світ через тактильні відчуття: дотик, зір і, звичайно, на смак. Так як вони ще не вміють читати, найкращим вибором для дітей віком від півроку буде книжка-картонка.
 
Малятам дуже складно перегортати тонкі сторінки і задля того, аби книжка не розірвалася, видавці використовують товстий картон. Дитина зможе гортати книжку без проблем, вертіти її в різні боки у своїх рученятах, і навіть якщо вона спробує її на смак — книжка не намокне.
 
Найбільша перевага цих книжок — те, що ви зможете читати і грати разом з дитиною. Наприклад, завдяки книзі «Марчик і Мурчик» Мар’яни Савки маля зможе разом з хлопчиком і котиком вчитися самостійно одягатися, чистити зубки, їсти та вигадувати ігри. А читаючи «ВосьмиЩОСЬ» Олесі Мамчич, яка написана у формі віршика-лічилки, навчитися рахувати.
 
 
Ми підійшли до двох основних характеристик книжок-картонок: пізнавальність та інтерактивність. Яскраві ілюстрації як додаток до тексту допоможуть вивчити кольори, пори року, тварин. Книжка допоможе запам’ятати назви і вигляд речей. Наприклад, слухаючи віршик у книжці «Слідопитенята» і розглядаючи малюнки, малюк повинен відгадати, хто з героїв залишив сліди на снігу. Може, пташка, кіт чи білочка? Підказкою стане віконечко, яке відкривається і за яким ховається ця таємнича істота. У багатьох книжках є елементи, які можна втягати, розмальовувати та відривати. Дитина буде сприймати книжку як гру, разом із тим навчаючись.
 
 
Але в дитячих книжках можна казати і про складне простими речами. У них можна дізнатися, як працює техніка, а на прикладі героїв книжок ви зможете показати різні моделі поведінки, розібратися, що правильно, а що ні. Книжка «Порохотяг» Катерини Міхаліциної навчить прибирати за собою іграшки, а книжки-білінгви навіть допоможуть вчити англійську мову з маленького віку. Є ціла серія «Видавництва Старого Лева» з двомовними книжками-картонками, створеними майстринею Оленою Забарою. Своєрідні яскраві словнички, де кожне слово супроводжується картинкою і дублюється англійською, допоможуть опанувати назви безлічі тварин двома мовами у захопливій розважальній формі.
 
Тож, обираючи між іграшками і книжками, пам’ятайте, що книжки можуть не тільки вчити, але й розважати!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage