Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Груленко Євгенія
Книги, що розвивають мовлення. Логопед рекомендує
Малюкам і дошкільнятам, підліткам і дорослим необхідно читати, щоб розвивати мовлення. Але які книги і як читати, щоб цього досягнути? Насамперед варто підібрати матеріали, що розвиватимуть різні сторони мовлення: граматику, лексику, збільшать словниковий запас, пояснять значення слів, познайомлять з буквами, розвинуть мислення і увагу. Іноді недостатньо просто прочитати текст книги, варто уважно розглянути малюнки і обговорити них, вчитись переказувати і ще багато іншого. Ми підібрали 5 книг, які стануть у нагоді і малюкам, і дошкільникам в розвитку мовлення.
 
Євгенія Груленко
Хто росте в саду обкладинка
Тираж закінчився
«Хто росте у саду», Катерина Міхаліцина («Видавництво Старого Лева»)
 
Ніжний і ліричний сюжет доповнюють м'які, затишні картини саду. На такому матеріалі якнайкраще можна розвивати зв'язне мовлення з дошкільнятами. А після прочитання тексту можна спробувати переказати прочитане, або ж пофантазувати й продовжити розповідь за малюнками, зображеними в книзі. Наприклад, як довго летів один із героїв книжки  – Соловей, які пригоди його спіткали, або ж придумати додаткові імена для інших героїв тексту.
 
Логічно зібрана інформація, структурована в межах теми саду, дасть чудову зорову опору дитині для запам'ятовування незвичайних історій книги. Ці історії доречно згадувати знову й знову, наприклад, під час прогулянки з малюком, адже саме тоді, отримані знання стануть корисними для дитини.
 
Абетка ремесел і професій  обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
«Абетка ремесел і професій», Надія Репета («Видавництво Старого Лева»)
 
Нерідко одним із найскладніших завдань для дошкільнят стає засвоєння теми «Професії». Багато старих назв ремесел дітям невідомі, а нові складно вимовляти і важко пояснити дитині. Завдяки яскравим і зрозумілим ілюстраціям і віршованому тексту книжка Надії Репети вирішує цю проблему. «Абетка ремесел і професій» розширює словниковий запас дитини. Авторка співвідносить кожну професію з відповідною літерою української алфавіту, тож окрім професій, дитина вивчатиме абетку. Однак радимо називати букви відповідними звуками, аби в малюка не виникало плутанини у подальшому. Наприклад, кажіть «Р», а не «еР».
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
120 грн
Зареєструватися
«Рік у лісі», Емілія Дзюбак («Видавництво Старого Лева»)
 
Цей віммельбух зацікавить як дітлахів від 1 року, так і тих, хто вже ось-ось піде у перший клас. Структура книги дозволяє познайомитися з кожним героєм книги, дізнатися про пори року, місяці тощо. Книжка допомагає вчити граматичні категорії, розповідаючи, наприклад, що кажан висить НА гілці, а білка сидить У дуплі. Також для наймолодших читачів і читачок буде корисно прослідкувати сезонні зміни в житті тварин і описати їх. Можна з'ясувати хто і що їсть, де живе, як звати маму, а як дитинчат, як тварини доглядають за малюками. Шукаючи на кожній сторінці книги певного персонажа, можна розвинути увагу, а розглядаючи та аналізуючи сюжети малюнків, можна навіть розвинути почуття гумору. Позитивні та емоційні враження запам'ятовуються швидше.
 
«Що я вмію», Валентина Рожнів (Видавництво «Богдан»)
 
Книга чудово пасуватиме для розвитку мовлення найменших, адже на кожній сторінці є не лише римовані речення, а у візуальний супровід. А для кращого запам'ятовування звуків, що дитина може повторювати віршики за дорослим. У книзі зібрані основні навички і дії, якими володіє дитина дошкільного віку, тому малюку цікаво повторювати жести і вимовляти звуки. Наступний етап роботи з виданням  бесіда за малюнками, переказ історії, пошук персонажа, який є на кожній сторінці, а вкінці книги звісно зібрані цікаві питання для переказу і закріплення матеріалу.
 
«Тварини на фермі» Василь Фадієнко (Видавництво «Школа»)
 
Книга з рухомими елементами стимулюватиме дитину до розвитку мовлення. Неможливо не рохкати, коли свині виглядають із коробки J. Саме домашні тварини стимулюють мовлення дитини, адже їх легко наслідувати. Для цього достатньо розгорнути книгу і пригадати тих тваринок, які бачила і знає дитина та разом пригадати і спробувати відтворити звуки, які вони видають. А ще з цією книжкою можна вчити нових тварин і запам’ятовувати коротенькі віршики про них. Такі знання й навички розвиватимуть пам’ять і відчуття ритму, що теж надважливо для якісного мовлення й дикції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage