Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Книги, що наснилися авторам

Listverse

І чого тільки не насниться людям: і таблиці хімічних елементів, і спіралі ДНК, і майбутні музичні хіти, і навіть сюжети книг. Пропонуємо добірку літературних творів, які з’явилися завдяки снам.

 

Виявляється, «Франкенштейн» Мері Шеллі  наснився авторці у вигляді трупу її чоловіка, який почав оживати. Прокинувшись із жахом, Шеллі вирішила, що саме ця емоція, яку вона пережила уві сні, зможе зацікавити і читачів.

 

 

 

 

 

«Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон» Річарда Баха була написана завдяки двом снам, які наснилися автору з різницею у майже вісім років. Перші розділи книги були написані швидко, а от завершити книгу вдалось не одразу. Другий сон із чайкою доповнив цю філософську повість.  

 

 

 

  

 

Сцену із своєї книги – «Дивна історія доктора Джекіла і містера Гайда» – побачив уві сні і шотландський письменник Роберт Стівенсон. Спершу автор задумав написати твір про подвійне дно людської натури, проте не знав, як це зробити. Однієї ночі йому наснився сон: сцена, яка потім розділилась на дві. В одній із них чоловіка на ім’я Гайд переслідували за якийсь злочин, а в наступній сцені від раптом дістав чарівний порошок і в мить перетворився на іншу людину.

 

 

 

Для Стівена Кінга нічний жах став ідеєю для майбутнього бестселера. У літаку і йому наснилось, ніби його викрала якась жінка, вбила, згодувала частини тіла свиням, а його шкірою оправила книгу. Вийшовши з літака, Кінг майже одразу написав близько 50 сторінок роману «Мізері».

 

 

 

  

 

«Сутінки» - ще одна книга, яка народилась уві сні. Стефені Майєр побачила закохану пару, яка сиділа у лісі та обговорювала свої почуття і те, чому вони не можуть бути разом. Звичайна дівчина та хлопець-вампір, який попри щирі почуття стримував своє бажання випити її кров.

 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage