Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ренн Ольга
Класні книжки про транспорт і мандри
Поїзди, літачки, автобуси… Дітвора обожнює різноманітні машинки, досліджувати їх та пізнавати механізми їхньої роботи. А щоби допомогти малечі дізнатися більше про ці механізми, ловіть п’ятірку книжок, які цікаво й доступно розкажуть допитливим читайликам віком 3-4 рочків про різні види транспорту.
 
 
 
Катерина Міхаліцина «Ясь та його машинки»
Видавництво Старого Лева
 
Це історія про хлопчика який дуже любить машинки, знає про них усе і взагалі у нього не просто якийсь там «гараж» машинок, а цілий-цілісінький автопарк. Про кожну машинку Ясь розповідає якусь цікаву історію і так ми дізнаємося про його тата і маму, дідуся і бабусю, друзів, кота, ніндзь та улюблені ігри.
 
Напевно, найбільше подобається у цій книжечці особлива «дитинність»: Катерина Міхаліцина і Тетяна Цюпка абсолютно достовірно відтворили світовідчуття дитини, адже стиль оповіді, трохи наївний, дотепний гумор, малюнки, навіть шрифт – усе створює цілковите враження, що цю книжку написала і намалювала якась класна маленька дитина.
 
 
З цією книжкою насправді дуже весело вивчати види транспорту! І говорити з дитиною про все на світі.
 
Бонус: в кінці книжечки є місце, де можна намалювати свою улюблену машинку. А ще тут є два рецепти смачнющого домашнього морозива.
 
 
Шеррі Даскі Рінкер та Том Ліхтенгелд «Потяг-Дрімотяг»
Переклад з англійської Володимира Чернишенка
Видавництво «Artbooks»
 
Яка ж дитина не любить потяги? Яка ж дитина любить вкладатись спати? Можливо, це протиріччя допоможе вирішити книжка-засинайка і потяг-дрімотяг? Потяг довгий-довгий і як же багато всього треба в нього повантажити: іграшки, фарби, пісок, машинки, морозиво… Це віршована історія дуже звукова: всі ці «ту-тук, ту-тук», «чухи-чухи», «дзень-бом!» і «свищик свище» створюють особливу атмосферу умиротвореної вечірньої мандрівки залізницею – часом так приємно засинати під розмірений гуркіт потяга. На цю атмосферу працюють і чудові ілюстрації: художнику Тому Ліхтенгелдові класно вдалося передати бешкетність персонажів й одночасно – затишок моменту вкладання спати, дрімливі сутінки.
 
 
Бонус: у цій книжці є розворот з динозаврами, а це, як відомо, одна з топ-тем для дітей і ще, мені здається, що читання цієї історії – чудова нагода для «виховної бесіди» про те, що перед сном треба поскладати всі-всі іграшки.
 
 
Торбен Кульман «Армстронґ. Неймовірні пригоди Мишеняти, яке літало на Місяць»
Переклад з німецької Христини Назаркевич
Видавництво Старого Лева
 
Ця книжка – неперевершено красива! Великоформатні живописні ілюстрації просто заворожують, їх можна довго розглядати і дітям, і дорослим. Здається, ще мить і мишеня Армстронґ просто зістрибне зі сторінки чи його ракета приземлиться не на Місяці, а у вашій вітальні. Мені здається, що цю історію класно сприйматимуть діти різного віку: хтось просто розглядатиме розкішні ілюстрації, хтось, як-от, моя донечка Аліса, слухатиме скорочену версію оповіді, а хтось читатиме її сам, від першої до останньої сторінки. Та усі читачі, я переконана, співпереживатимуть відважному та сміливому Армстронґу та вболіватимуть за його успішний політ.
 
 
Бонус: тут ви знайдете ще й коротку історію космічних подорожей.
 
 
Наталя Вовк «Літачок-рятівничок»
Видавництво «Абабагаламага»
 
Чудова й зворушлива історія про маленького, але відважного літачка, який попри глузування і кпини великих літаків полетів у гори Карпати і врятував маленького хлопчика. І хоч це було не так вже й легко, літачок-рятівничок впорався із завданням та довів, що неважливо малий ти чи великий, ти однаково важливий. Звичайно, ця історія радше про дружбу та подолання труднощів, але вона також є чудовою нагодою поговорити з дитиною про роботу аеропорту, наприклад.
 
 
Книжка «Літачок-рятівничок» дуже яскрава та барвиста завдяки художниці Наталі Колпаковій.
 
Бонус: деякі літаки у цій книжці схожі на тварин, тож дуже весело вгадувати, на яких саме.
 
 
Аксель Шеффлер «Шусть і Шуня: Спритний самокат»
Переклад з англійської Володимира Чернишенка
Видавництво «Artbooks»
 
Серія книжок про кролика Шустя і мишку Шуню моделює прості ситуації, що виникають між дітьми. І це, як на мене, такі собі додаткові «уроки» соціальної взаємодії. Так, в цій історії Шуня взяла Шустевий самокат без дозволу, каталася на ньому, забувши про всі правила безпеки, і, звичайно ж, впала. На прикладі кролика і Мишки дітям буде дуже легко зрозуміти, які вчинки є добрими, а які ні, що таке справжня дружба, як вибачатися і миритися.
 
 
Бонус: цю книжку намалював і написав Аксель Шеффлер, ілюстратор відомих історій про Ґруффало, тому малюнки тут надзвичайно виразні та емоційні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage