Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Міхаліцина Катерина
Італійський щоденник
"Італійський щоденник" заступника головного редактора "Видавництва Старого Лева" Катерини Міхаліциної про Міжнародну книжкову виставку у Болоньї, Італія.
 
22.03 – літак до БЕргамо. Саме з таким наголосом. Хоч сиділа й мимоволі згадувала про «Труфальдино из БергАмо» у виконанні А. Райкіна. І так, літати зовсім не страшно, особливо коли поряд гарні люди (в одного з яких припасені смачнючі канапки), а за ілюмінатором спершу клаптики полів (як у ґуґл-мепс), потім клаптики хмар, а потім великий ясно-малиновий пруг сонця, яке зависло десь посередині між темно синіми смугами, ніби обрій змістився.
 
У Бергамо дощ. В аеропорту впросили, щоби нас пропустили мало не першими, бо ми дуже квапимося, бо нам на автобус і до Мілана, бо якщо не тютєлька в тютєльку, то будемо до 5 ранку валандатися Міланом, посилаючи повітряні поцілунки стадіону Сансіро (принаймні я, бо обіцяла Саньці). Але Іванко молодець: купив квитки, заскочив нас у потрібний автобус. Поїхали. Позаду сидів величезний бородань і час до часу смачно цілував мініатюрну брюнетку, а між поцілунками перелічував італійські міста. Звучало як любовне заклинання.
 
В Мілані дощ. Справжній, весняний. Тепле пахке повітря. Цілком зелені дерева й кущі. Пакистанці з парасольками на продаж. Величезний, просто грандіозний залізничний вокзал епохи Мусоліні. Квитки на останній потяг до Болоньї (знову Іванко молодець). Кава/сік у Макдональдс. Негритянки там же в туалеті, які займалися дивними косметичними маніпуляціями. Обстрижені дреди в смітнику… Потяг відправляється з 23 платформи, а їх на вокзалі позначено 22… Містика! Ледве допиталися, куди бігти. Прибігли. Заскочили. Не закомпостували квитків, але провідник-італієць лише знизав плечима. 200 з хвостиком кілометрів дороги – і…
 
Болонья. М’який вітер. Таксівка. Пригальмована італійка – господиня апартаментів, та її подруга-перекладачка. Чудовий будиночок відразу біля залізничної колії з високими вікнами, дерев’яними віконницями і голими балками на стелі. Приємний бонус – продукти у холодильнику на сніданок (тут варто було б згадати, що 22.03 давно вже закінчилося, ішла третя година 23.03). І балкончик. О, той балкончик – ціла окрема історія. Як пахло нічне болонське повітря! Як прудко бігали по комунікаційних дротах і гілках дерев щурики, яких Іванко спершу назвав моїми глюками, а потім, зазирнувши в очі одному такому «глюку», сказав, що то – білка… Як добре було, переполовинивши продукти на сніданок, відбути ну дуже пізню вечерю і нарешті добратися до ліжка. «Поїзд» - прошепотіла крізь сон Мар’яна, коли за вікнами промчався перший, уже передранковий, treno regionale чи експрес…
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage