Гарбузова осінь із Дарією Цвєк
Старий Лев
10.10.2018
У цей день, 10 жовтня, народилася відома галицька кулінарна майстриня Дарія Цвєк – жінка, яка подарувала нам стільки чудових рецептів як на щодень, так і до святкового застілля. Тож сьогодні ми зібрали для вас кілька яскравих гарбузових страв від Дарії Цвєк, які чудово підійдуть до осіннього столу. Смачного ;)
Зупа з гарбуза
500 г гарбуза, 2 цибулі, 200 г помідорів, 2–3 картоплини, 50 г масла, склянка консервованого горошку, сіль, цукор, зеленина петрушки.
Цибулю дрібно посікти, підтушкувати на маслі, додати почищений від зернят і шкірки та нарізаний кубиками гарбуз. Помідори полити окропом, почистити від шкірочки, нарізати скибками, з’єднати з гарбузом, додати нарізану кубиками картоплю і тушкувати до готовності. Тоді перетерти зварену городину крізь друшляк, розбавити кип’яченою водою до бажаної густини зупи, закип’ятити, посолити і посипати цукром.
Під кінець влити горошок разом із заливою, посипати нарізаною зелениною петрушки і подати в тарелях або широких горнятах. До зупи приготувати підсмажені на салі потапці з чорного хліба.
Варення з дині або гарбуза
500 г дині або гарбуза, 750 г цукру, 1½ склянки води, ½ лимона.
Диню чи гарбуз без шкірки і зернят порізати на кубики величиною 1-2 см або гострою чайною ложкою нарізати кружальця. Залити гарячою водою і варити 2-3 хв. Воду злити, диню охолодити і перемити з 1 ст. ложкою оцту. Кубики покропити соком лимона. З цукру і води зварити сироп, залити диню і варити 10 хв на слабкому вогні. На другий день варити до прозорості. До варення додати нарізану шкірочку з лимона, ванілін. Якщо немає лимона, можна використати лимонну кислоту.
Напій із гарбуза і соку журавлини
500 г гарбуза, 1,5 л води, склянка журавлини або журавлинового соку, цитрина, цукор за смаком.
Гарбуз почистити, натерти на дрібній тертці. Тоді залити холодною кип’яченою водою, вимішати і перецідити через марлю. Журавлину розтовкти в пюре та відцідити сік. З’єднати сік гарбуза із журавлиновим соком, додати за смаком цукор. Подати у глечику.
Рецепти використані із книг «Солодке печиво» та «У будні і свята».
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно