Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Гарбузова осінь із Дарією Цвєк
У цей день, 10 жовтня, народилася відома галицька кулінарна майстриня Дарія Цвєк – жінка, яка подарувала нам стільки чудових рецептів як на щодень, так і до святкового застілля. Тож сьогодні ми зібрали для вас кілька яскравих гарбузових страв від Дарії Цвєк, які чудово підійдуть до осіннього столу. Смачного ;)
 
 
Зупа з гарбуза
 
500 г гарбуза, 2 цибулі, 200 г помідорів, 2–3 картоплини, 50 г масла, склянка консервованого горошку, сіль, цукор, зеленина петрушки.
 
Цибулю дрібно посікти, підтушкувати на маслі, додати почищений від зернят і шкірки та нарізаний кубиками гарбуз. Помідори полити окропом, почистити від шкірочки, нарізати скибками, з’єднати з гарбузом, додати нарізану кубиками картоплю і тушкувати до готовності. Тоді перетерти зварену городину крізь друшляк, розбавити кип’яченою водою до бажаної густини зупи, закип’ятити, посолити і посипати цукром.
 
Під кінець влити горошок разом із заливою, посипати нарізаною зелениною петрушки і подати в тарелях або широких горнятах. До зупи приготувати підсмажені на салі потапці з чорного хліба.
 
 
Варення з дині або гарбуза
 
500 г дині або гарбуза, 750 г цукру, 1½ склянки води, ½ лимона.
 
Диню чи гарбуз без шкірки і зернят порізати на кубики величиною 1-2 см або гострою чайною ложкою нарізати кружальця. Залити гарячою водою і варити 2-3 хв. Воду злити, диню охолодити і перемити з 1 ст. ложкою оцту. Кубики покропити соком лимона. З цукру і води зварити сироп, залити диню і варити 10 хв на слабкому вогні. На другий день варити до прозорості. До варення додати нарізану шкірочку з лимона, ванілін. Якщо немає лимона, можна використати лимонну кислоту.
 
 
Напій із гарбуза і соку журавлини
 
500 г гарбуза, 1,5 л води, склянка журавлини або журавлинового соку, цитрина, цукор за смаком.
 
Гарбуз почистити, натерти на дрібній тертці. Тоді залити холодною кип’яченою водою, вимішати і перецідити через марлю. Журавлину розтовкти в пюре та відцідити сік. З’єднати сік гарбуза із журавлиновим соком, додати за смаком цукор. Подати у глечику.
 
Рецепти використані із книг «Солодке печиво» та «У будні і свята».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage