Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
Читати, писати, малювати: 5 онлайн-курсів квітня для творчих людей
Джейн Остін та Ганс Християн Андерсен, літературні персонажі й природа як головний герой картин… Старий Лев зібрав для вас, книголюби, п’ятірку найцікавіших онлайн-курсів квітня, що зацікавлять як письменників-початківців чи ілюстраторів, так і усіх, хто потребує натхнення до нових звершень. Адже весна – чудова пора, аби розпочинати щось нове або ж нарешті втілити творчі мрії.
 
 
Від кого: Уесліанський університет (США)
 
Тривалість: 4 тижні, 2-4 години на тиждень
 
Мова: Англійська
 
Початок: 2 квітня
 
Про курс: Усі ми знаємо, що, аби твір був цікавим, у центрі історії має бути вдалий і пропрацьований автором персонаж. У цьому курсі письменники-початківці навчатимуться вигадувати, формувати та розвивати яскравого й незабутнього персонажа. Крок за кроком учасники вестимуть свого героя крізь сторінки книжки, наповнятимуть його життя деталями, розвиватимуть внутрішні (характер, думки, почуття) й зовнішні (одяг, звички, поведінка) риси. І вчитимуться використовувати для ідей власний життєвий досвід, а також черпати натхнення зі щодення людей довкола.
 
 
Від кого: Центр Г. Х. Андерсена Університету Південної Данії (Данія)
 
Тривалість: 4 тижні, 5 годин на тиждень
 
Мова: Англійська
 
Початок: 2 квітня
 
Про курс: Цей курс дозволить поринути у казковий світ, створений відомим данським автором. Слухачі лекцій дізнаються, чому казки Андерсена мають таку популярність як серед дітей, так і дорослих. А ще – ознайомляться і з найвідомішими творіннями письменника, і з маловідомими казками, аналізуючи кожну з них. Серед ключових тем курсу: які питання піднімав письменник у своїх творах і яке міжкультурне значення сьогодні мають його казки, як вони надихали сучасних митців на створення  низки книг і фільмів та наскільки вдалими є ці інтерпретації тощо.
 

 
 
Від кого: Ньюкаслський університет (Австралія)
 
Тривалість: 6 тижнів, 3-6 годин на тиждень
 
Мова: Англійська
 
Початок: 4 квітня
 
Про курс: Під час цього курсу митці-початківці й усі, хто любить малювати, навчаться спостерігати, інтерпретувати та передавати красу природи як ілюстратори.  Лектори докладуть усіх зусиль, аби показати, що навіть малювання різних пейзажів, тварин тощо потребує розуміння науки і культури, й навчать передавати цю красу на картині.
 

 
 
Від кого: Університет Саутгемптона (Англія)
 
Тривалість: 2 тижні, 3 години на тиждень
 
Мова: Англійська
 
Початок: 23 квітня
 
Про курс: Цей курс дозволить відкрити для себе захопливу історію життя Джейн Остін, від її дитинства у Гемпширі до значення її творчості для сучасного читача. Під час лекцій ви дізнаєтеся про її походження, ситуації, що формували особистість авторки, та вплив тогочасного суспільства на життя й творчі погляди Остін. Ви також розглянете, як її сучасники сприймали роботи авторки і яке місце в каноні світової літератури сьогодні, через 200 років після смерті, посідають книги Джейн Остін.
 

 
 
Від кого: Базельський університет (Швейцарія)
 
Тривалість: 6 тижнів, 4 години на тиждень
 
Мова: Англійська
 
Початок: 23 квітня
 
Про курс: Лекції дозволять дізнатися більше про способи інтерпретації літературних текстів, від перевірених часом методів до комп'ютерної практик. Під час курсу читачі розглянуть засоби, які допомагають зрозуміти твори, й дізнаються, як все частіше використання електронних пристроїв змінило процес читання й інтерпретації літератури.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage