Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Сайко Оксана
«Це народ, якого вже не одурити й не купити»
Один філософ-націолог якось слушно зауважив, що нація ніколи не буває у своїй викінченій формі. Вона або розбудовується, або – занепадає. Мабуть, саме зараз, як, можливо, ніколи раніше, наш народ переживає вибухове зростання. Саме тут, на революційних барикадах, у тривожні й холодні зимові ночі, у важкій боротьбі, він став немов на століття зрілішим і сильнішим. Це народ, якого вже не одурити й не купити. Можливо, мало хто міг собі уявити ще кілька тижнів тому, що в один певний важливий момент на вулиці вийде десятки тисяч людей, а згодом їх число зросте до мільйона – в нас у декого ж було стільки зневіри й розчарування! Але молодь, яка народилася вже у незалежній державі, з вільними й окриленими серцями, повела усіх, не чекаючи заклику політиків, і своїм виходом на майдани у різних регіонах країни, заявила про свій вибір високих європейських стандартів, порядної влади і кращого життя, сказала «ні» злочинному режиму Януковича, заявила про свої моральні цінності.
 
Боротьба буває різною у своїх проявах. Не лише як зовнішній масовий спротив. Це також боротьба кожної окремої людини проти вкоріненої викривленої системи цінностей, корупції й брутального свавілля, з якої й розпочинається все. Боротьба, яка триватиме, можливо, навіть тоді, коли в нас зміниться уряд і провідник країни. Бо ніщо не дається легко й відразу. Бо зміни починаються з кожного з нас, й залежать від того, наскільки швидко змінимося ми самі. Коли припинимо красти, брати й давати хабарі, не будемо порушувати закони, коли станемо чесними, порядними, принциповими й справедливими… Якщо кожен з нас намагатиметься щось змінити в суспільстві навколо себе, маючи за точку опори правду – зміниться й сам світ.
 
Те, що відбувається сьогодні на Майдані – своєрідний плебісцит народу, який бажає жити у вільній, успішній, чесній і процвітаючій країні, який саме таким бачить майбутнє для своїх нащадків. І це спільне бажання саме так розбудовувати свою країну, як ніколи, консолідує і скріплює нас усіх у цій спільній ідеї. І давно вже втратили значення ті речі, якими досі постійно спекулювали політики, сприяючи відчуженню чи розпалюючи ворожнечу: регіон проживання – схід чи захід, мова і навіть політичні вподобання... Кожна мисляча і мудра людина розуміє, що Україна гідна бути європейською державою з європейським рівнем життя. І саме цей шлях і статус їй необхідні. Бо ми, українці, вже є європейцями. Європейцями не тільки за географічним простором проживання, а й за своєю культурою і давньо-історичною традицією. Ми є європейцями за своїм духом! І те, що нас сьогодні мільйони на Майдані – ще раз доводить це – ми є європейською самодостатньою достойною нацією! Сильною нацією! А це означає перемогу!
 
Оксана Сайко
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage