Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
Cаллі Руні. 7 фактів та 7 цитат
Після виходу роману «Розмови з друзями» Саллі Руні стала справжньою молодою сенсацією в літературному світі. А друга книга авторки — «Нормальні люди»— тільки закріпила за нею статус однієї з найкращих сучасних письменниць.
Чільне фото Times Newspapers Ltd
 
Українською обидва романи видав Старий Лев у перекладі Анастасії Коник та художньому оформленні Назара Гайдучика. Надзвичайно цікавими є не лише книги Руні, а й життя самої письменниці. Пропонуємо вам декілька фактів про Саллі Руні, аби в цьому переконатись. І, звісно ж, декілька цитат із бестселерів авторки.

Права на видання першої книги Руні придбали на аукціоні

У 2015 році Саллі Руні познайомилися з літературною агенткою Трейсі Бохан та підписала з нею контракт. Бохан надсилала видавцям рукопис книги «Розмови з друзями», і нею зацікавилось 7 видавництв. Врешті рукопис виставили на семисторонній аукціон, в якому перемогло видавництво «Faber and Faber», а права на переклад придбали 12 країн!
 
«У ліжку ми складалися одна довкола одної, як оригамі. Як виявилося, можна почувати таку вдячність, аж не можеш спати ночами».
«Розмови з друзями»
 
Авторка кращого ірландського роману
 
Другу книгу Руні — роман «Нормальні люди» — опублікували восени 2018 року і вона здобула премію Irish Book Awards як «Найкращий ірладський роман року». До речі, того ж року книжка також потрапила в довгий список Букерівської премії.
 
«Вона відчувала його присутність на молекулярному рівні, ніби навіть його подих міг завдати їй шкоди».
«Нормальні люди»
 
Руні — магістр американської літератури
 
Після школи Саллі Руні вступила в Триніті Коледж у Дубліні й вивчала там англійську мову. Згодом почала здобувати ступінь магістра з політики, але не закінчила його, ставши натомість магістром американської літератури.
 
«Її погляд виводить його з рівноваги, як і раніше, це наче дивитися в дзеркало на того, хто не має від тебе секретів».
«Нормальні люди»
 
Пристрасна фанатка дебатів
 
Студенткою Руні займалась дебатами. Саллі була настільки вправною у цій справи, що навіть взяла участь в чемпіонаті Європи з дебатів 2013 року!
 
До речі, саме завдяки есею про дебати на молоду авторку звернула увагу агентка Трейсі Бохан.
 
«Вони дали одне одному багато хорошого. А й справді, думає вона, а й справді. Одна людина дійсно може змінити іншу».
«Нормальні люди»
 
Редакторка літературного журналу
 
Щоб закінчити роман «Розмови з друзями», Саллі Руні звільнилася з роботи у ресторані. Але після того, як дівчина присвятила себе літературі, вона отримала посаду, яка була їй значно ближчою. З грудня 2017 року по січень 2019-го вона працювала редакторкою літературного журналу «Stinging Fly». Це відоме ірландське видання, яке публікує оповідання та поезію.
 
«Пробач, що моє оповідання тебе образило. Гадаю, воно показало, що я можу бути чесною з іншими, навіть коли не до кінця чесна з тобою».
«Розмови з друзями»
 
Пише не тільки прозу, а й поезію
 
Хоч ми й знаємо Саллі Руні найперше як авторку прозових творів, вона ще й поетеса. В мережі у вільному доступі можна знайти деякі вірші авторки. До речі, публікувалась вона також у журналі «Stinging Fly». (Посилання на один з віршів)
 
«Cтраждання не зробить мене особливою, та й удавання, нібито я не страждаю, також не зробить. Обговорення або навіть писанина про нього не зроблять страждання чимось корисним. Нічого не зробить».
«Розмови з друзями»
 
Нова книга — вже цієї осені
 
Саллі Руні уже написала третій роман, який от-от вийде друком у Великобританії та Сполучених Штатах Америки. Книга із назвою «Beautiful World, Where Are You» розповість історію чотирьох молодих людей, які переживають тиск роботи і стосунків на тлі політичної та економічної ситуації в Ірландії. Вихід книги заплановано на початок вересня цього року.
 
«Згідно з Біблією, усі хворі люди були достатньо хорошими, щоб їх зцілили здорові».
«Розмови з друзями»
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage