Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Семенюк Олена
Подарунки дітям: 9 книжкових ідей до Різдва та Нового року
Свята вже наступають, а готуєтесь до них, як завжди, в останній момент? Аби вам було легше обрати подарунки для дітлахів та придбати їх, навіть не виходячи з дому, ми подбали про різні варіанти книжок для різних вікових категорій дітей – від найменших до підлітків. Клікайте на назву книжки, що сподобалась, та купуйте її онлайн. Або заходьте за книжками до книгарень Старого Лева у Львові, Києві, Дніпрі та Одесі – прекрасна святкова атмосфера гарантована! Поїхали :)
 
 
«Сніговірші для малят»
 
Куди ж без віршиків про зиму та свята для малюків? Напередодні різдвяно-новорічних свят у «Видавництві Старого Лева» вийшла прекрасна книжкова новинка для читання всією сім’єю – «Сніговірші для малят». Тут є віршики і про зимові забави, і про подарунки, і про чудові моменти Різдва та Нового року.
 
Серед авторів – українські письменники та письменниці, зокрема, Мар’яна Савка, Катерина Міхаліцина, Оксана Лущевська, Юля Смаль, Іван Андрусяк, Олександр Дерманський тощо. Ілюстрували книжку Даша Ракова, Юлія Пилипчатіна, Наталія Олійник, Оксана Була, Марта Кошулінська, Катерина Сад, Богдана Бондар та Оксана-Олександра Драчковська.
 
 
«Лист до Миколая»
 
Ще одна мила книжка-картонка для наймолодших – «Лист до Миколая» від Юлі Смаль. Ця книжка познайомить дітей із найулюбленішим святом, а ще це історія про те, що просять у Миколая діти, які пишуть йому листи. Що ж найбільше прагне отримати головний герой книжки Юлі Смаль? Відповідь знайдете у «Листі до Миколая». Проілюструвала картонку Марта Кошулінська. Спойлер: малюнки бомбезні!
 
 
«Всім пора колядувати»
 
Хочете навчити малят колядок? Тоді віршована дитяча книжка від класика української літератури Романа Завадовича «Всім пора колядувати» - для вас! Ці простенькі віршики доступні для дітей, тож їх не складно запам’ятати. А завдяки прекрасним ілюстраціям Мар’яни Качмар, книжку ще цікавіше розглядати й читати. Окрім колядок, дітлахи можуть вивчити також назви різноманітних тварин або ж музичних інструментів.
 
 
«День народження ялинки»
 
Чи любите ви туконі так, як любимо їх ми? Сподіваємось, що так! І саме тому підготували для вас ще одну фантастичну книгу художниці Оксани Були про наймиліших мешканців лісу – «День народження ялинки»! Хороша зимова казка у поєднанні з чудовими ілюстраціями, яка навчить малят берегти природу.
 
Це історія про одну ялинку, яка, на відміну від решти, виросла не влітку, а взимку. Бо вона особлива, хоч і принесла чимало клопоту лісовим мешканцям, які не могли її знайти. На це здатен лише куріпковий туконі. А коли народжується така особлива ялинка, то це свято для всіх-всіх лісових мешканців. Бо це також день народження туконі.
 
 
«Подарунок від Святого Миколая»
 
Українська письменниця Дзвінка Матіяш знову радує книжками для дітлахів. У своїй новій історії «Подарунок від Святого Миколая» авторка розповідає про хлопчика Олеся, який щороку, як і багато інших дітей, чекає, що до нього прийде Святий Миколай. Але чи справді він існує? Чи дійсно саме Миколай кладе під подушку подарунки? А може це батьки? В Олеся закрадаються сумніви, особливо коли навіть однокласники переконують у тому, що Миколая насправді не існує.
 
Однак хлопчик не припиняє чекати на диво. І не дарма, бо отримує запрошення у найдивовижнішу мандрівку часом. Але не будемо спойлерити – бо найцікавіше завершення історії вже у книжці.
 
 
«Різдво у Лісі»
 
Головний герой книжки Ульфа Старка «Різдво у Лісі» гном Буркотун загубив свою улюблену червону шапку і рукавиці. Через це він не хоче святкувати Різдво. Всі звірі в лісі готуються до свята: роблять подарунки, готують солодощі і навіть пишуть пісні. Але чи зможе Буркотун принести Різдво до лісу без своїх улюблених аксесуарів?

Водночас кроленята, які мешкають у лісі, ніколи не чули про це свято, допоки не отримали дивні подарунки. Вони вирушають на пошуки гнома, аби повернути загублене. Однак через завірюху губляться далеко від дому. Чи вдасться звірятам відсвяткувати Різдво? Читайте у дивовижній історії від шведського письменника Ульфа Старка.
 
Казка складається з 25 невеликих розділів і за своїм форматом нагадує адвент-календар. Тож точно сподобається дітлахам ;)
 
 
«Різдвозавр»
 
Це найдивовижніша і найнеймовірніша різдвяна історія, яку тільки можна собі уявити. Вона почалась, як каже сам автор – британський музикант і письменник Том Флетчер, – шміліони років тому. Вирушайте у пригоди разом із хлопчиком Вільямом! За сюжетом, він просить у Санти динозавра на Різдво, однак і не здогадується, у що перетвориться його прохання. Це історія і про Північний полюс, і про Санту, і про оленів, і про незвичайного динозавра. Теплий і божевільно магічний сюжет, захоплива історія, яка зацікавить усіх, хто любить Різдво. Читати цю книжку радимо дітлахам, починаючи з семирічного віку.
 
 
«Сонце і місяць, сніг і лід»
 
Американська письменниця й авторка книжки Джесіка Дей Джордж розповідає про дочку дроворуба – наймолодшу з дев’яти дітей і єдину, хто не має імені. Її родина мешкає на Півночі, де панує вічна зима. Після того, як дівчинка рятує оленя, той дарує їй ім’я та можливість розуміти тварин. Для чого це дівчинці? І чому величезний білий ведмідь ізбйорн пропонує їй угоду? Все це – у дуууже цікавій історії від Джесіки Дей Джордж.
 
Сім’я авторки має датське походження, хоча сама Джесіка обожнює Норвегію. Це одна з причин, чому історія базується на легендах Скандинавії. «Я завжди вкладаю багато любові у всі свої книжки. Але книжка "Сонце і місяць, сніг і лід" ближча моєму серцю, ніж інші», – розповідає письменниця.
 
 
«Дівчина онлайн»
 
Книжка відомої британської фешн-блогерки Зої Заґґ, більше відомої в YouTube як Zoella, «Дівчина онлайн» стане хорошим подарунком для підлітків. Дебютний роман Зої вийшов у листопаді 2014 року й вже тоді став настільки популярним, що побив рекорд продажів ще за перший тиждень.
 
Авторка розповідає про 16-річну дівчинку Пенні, яка захоплюється фотографією, не може порозумітися з однолітками, хоча має найкращого друга Елліота. А ще вона, як всі підлітки, має власну таємницю та приховані почуття.
 
Та коли у школі стає все зовсім погано, разом зі своєю родиною та другом дівчинка втікає на Різдво до Нью-Йорка, де закохується в хлопця на ім’я Ноа. Але і Ноа має своїх скелетів у шафі, тож невдовзі Пенні опиняється в центрі скандалу. Як дівчинці вдасться впоратися з усім – знає тільки авторка книжки Зої Заґґ. А ще ті, хто прочитають роман.
 
Пропонуємо переглянути нові різдвяні дитячі книжки та новорічні книги

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage