Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
8 речей, які хоча б раз повинен зробити книголюб
Справжні книголюби знають, що література – це не лише процес читання книг, а й безліч різноманітних речей, пов`язаних з цим. Від музеїв улюблених героїв до публічних бібліотек – у добірці того, що може подарувати любителям читання ще більше радості та незабутніх спогадів.  
 
 
«Літературна» відпустка
 
У кожного книголюба є те місце або ж місця з книжкових історій, де він хотів би побувати. Чому б не вирушити у мандрівку туди під час літньої відпустки? Наприклад, пройти шляхом улюбленого персонажа, як-от героїня книги Елізабет Ґілберт «Їсти, молитися, кохати» -  Італією, Індонезією та Індією. Або ж завітати на Бейкер-стріт, 221b, де жив детектив Шерлок Холмс. Чи відправитися у єдиний у світі музей мумі-тролів. А може – парк Маленького принца у Франції…
 
Робота у книгарні
 
Книгарні – це не тільки продаж, це можливість ділити з людьми захопливими творами. Працюючи у книжковому магазині, ви не лише маєте нагоду бути в курсі усіх новинок та трендів й відкрити собі велетенський світ авторів, а й сформувати коло друзів-книголюбів, які неодмінно є  частими гостями книгарні.
 
 
 
Книжкові клуби
 
Книжковий клуб – чудова нагода поділитися своїми враженнями про книгу з іншими або ж подискутувати щодо суперечливих моментів у творі. А ще – подружитися з іншими книголюбами ;) І навіть якщо у вашому місті немає таких клубів, ви можете долучитися до онлайн-аналогів.
 
Книжкові фестивалі
 
Під час таких заходів у вас є шанс не лише одними із перших придбати книжкові новинки видавців, а й відвідати безліч захопливих зустрічей з письменниками та ілюстраторами, майстер-класів і воркшопів, заснованих на книгах, дискусій, публічних інтерв`ю тощо. Тому хоч раз завітайте на подібне книжкове свято.
 
Автографи улюблених авторів
 
Зустріч з улюбленими письменником є однією з найцікавіших і найбільш захопливих речей, які можуть трапитися з любителем книг. У цей час це простіше, ніж будь-коли. Автори постійно проводять різноманітні заходи, беруть участь у книжкових виставках і фестивалях, врешті – самі відвідують книгарні у пошуках видань для читання. Якщо вам пощастило натрапити на свого літературного фаворита, неодмінно скористайтеся нагодою та отримайте його автограф.
 
 
 
Бібліотеки різних міст і країн
 
Бібліотеки – це не просто книгозбірні, це місця, які бережуть у собі всю культуру міста, у якому знаходяться. І не важливо, чи це велетенська давня бібліотека, що входить у найпопулярніші туристичні маршрути, чи маленька будівля у невеличкому місті – усі вони по-своєму цінні і варті того, аби їх відвідали.
 
Книги на благодійність
 
Книжкова радість і у тому, щоби ділитися цими історіями з іншими. Чудовий спосіб подарувати нове життя книгам, що уже роками стоять на поличці, - віддати їх іншим. Приміром пожертвувати у бібліотеки вашого міста, де твори зможуть прочитати сотні інших людей, чи просто залишити у вагоні метро.
 
Літературні смаколики
 
Смачні страви – неодмінний атрибут не лише людського життя, а й героїв наших улюблених творів, звідки можна почерпнути неймовірне розмаїття рецептів. Варення від Мумі-мами, булєбез від ельфів-домовиків Гогвартсу, Ячмінні коржі від Більбо Беггінса…. А запросивши на обід чи вечерю друзів, можна ще й влаштувати обговорення нещодавно прочитаних книжок та гарно провести час.
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage