Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев
8 переваг читання перед сном
Читання перед сном може не лише подарувати вам гарний настрій ввечері, а й зняти стрес та забезпечити яскраві сни. Книголюби можуть сказати: «Кожного разу, коли я читаю перед сном, я врешті можу зупинитися, лише дочитавши книгу, що часто буває вже на світанку! Це не може бути корисним». І справді, з медичної точки зору, це не найкраща ідея – читати усю ніч. Але якщо приділяти читанню підгодини-годину щовечора – це добре впливатиме на ваше здоров`я і настрій, і ось кілька доказів цього.
 
 
Ви пам`ятатимете більше
 
Під час сну мозок переводить всі спогади з короткочасної пам`яті у довготривалу. Це означає, що те, що ви читаєте безпосередньо перед сном, ви пам`ятатимете краще у довготерміновій перспективі, а згадки про сюжет книги, наприклад, будуть не асоціативними, що характерно для короткочасної пам`яті, а структурними.
 
Час, вільний від екранів
 
Ми всі знаємо, що сон буде кращим, якщо перед тим скоротити час користування різними ґаджетами. Але ми не завжди можемо втриматися, і часто завершуємо день кількагодинним гортанням стрічок у соцмережах чи переглядом фільмів. Якщо ж відмовитись від цього на користь читання, читання саме паперової книги, ви не лише отримаєте заряд задоволення, а й дасте можливість очам відпочити від світла дисплеїв.
 
Заспокоює
 
При проблемах зі сном багато лікарів  рекомендуватимуть щоденне читання як заспокійливий ритуал. Читання змушує вас лягти у ліжко, насолоджуватися тишею і відволіктися від негараздів. І це не буде нудним процесом, адже кожна книга – особлива мандрівка у нові пригоди :)
 
 
Знімає стрес
 
Так, це чудовий спосіб позбутися тривоги та стресу, отриманого протягом дня. Замість того, аби боротися з негативними думками, ви можете поринути у казкові літературні світи.
 
Допомагає заснути
 
Доведено: читання перед сном гарантує спокійніший нічний сон. Зокрема, читання паперової книги заспокоює, що спонукає до швидшого і більш комфортного засинання.
 
Сни стають яскравішими
 
Існує думка, що те, що ви читаєте чи дивитеся перед сном, сильно впливає на ваші сновидіння. Тож обираючи книгу для вечірнього читання, ви можете формувати те, що чекатиме на вас у снах. Також доведено, що читання позитивно впливає на уяву, а отже ваші сни будуть більш оригінальними та насиченими.
 
Вправа на концентрацію
 
Читання загалом розвиває здатність концентруватися на чомусь,  а читання у ліжку – ідеальний варіант зосередитися саме на книзі. Адже вам не доведеться боротися з купою всього, що може відволікти від омріяного сюжету протягом дня, наприклад, від гамору у громадському транспорті.
 
 
Читання на самоті
 
Трохи легше бути емоційно відкритим, якщо читаєш у своєму ліжку, а не на роботі, коли ваш співробітник поруч обідає, наприклад. Ви можете вільно сміятися або плакати, коли занурюєтесь у книгу у приватному просторі, і просто насолоджуватися цими емоціями.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage