Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Кізима Олеся
7 особливо теплих різдвяних книжок
Що робити, коли і сніжок порипує під ногами, і святкові декорації мали б милувати око, а відповідного настрою немає? Проте «щастя можна знайти навіть у найпохмуріші часи. Треба пам'ятати – варто лише засвітити світло», як стверджує професор Дамблдор у книзі Джоан К. Ролінґ «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану». Пропонована збірка різдвяних книжечок, хоч і адресована передусім дитячій аудиторії, має на меті зігріти добрим словом й дорослих читачів, подарувавши таку необхідну всім у всі часи надію, що все неодмінно складеться добре. Читайте і вірте, адже дива трапляються там, де у них щиро вірять.
 
 
Іван Малкович, «Різдвяна рукавичка» («А-ба-ба-га-ла-ма-га», 2009)
 
А що якби одна з найвідоміших українських народних казок мала не просто продовження, а ще й різдвяного характеру? Мишка-шкряботушка, жабка-скрекотушка, зайчик-побігайчик, лисичка-сестричка, вовчик-братик, кабан-іклан, ведмідь-набрідь, які зібралися зігрітись у рукавичці. Вони пишуть листа її власнику – дідусю, дякують за прихисток, вітають з прийдешніми новорічно-різдвяними святами, обіцяють прийти й гуртом заколядувати! «Різдвяна рукавичка» від Івана Малковича – дотепний, присмачений народним колоритом сиквел, який обов'язково сподобається найменшим читачам і, без сумніву, зарядить радістю і їхніх батьків, адже «від коляди не тільки душа, а й рукавичка більшає».
 
 
Світлана Лінинська, «Пан Сирник і різдвяний пампушок» («Видавництво Старого Лева», 2015)
 
У містечку Ясному жив собі пекар пан Сирник, який славився найкращою випічкою у всій окрузі. А якими смачними були його пампушки! «Пан Сирник в цю передріздвяну пору цілими днями стояв біля печі й виловлював з киплячої олії рум'яні пампушки. Щойно вони охолонуть, їх чекає в мисці білосніжна пудра, яка закутує, мов у кожушок, кожну пампушку, що так і манить до себе солодкими боками».  Та одного разу, пошкодувавши продати останнього різдвяного пампушка маленькій дівчинці Орисі, бо сам був дуже голодним, з ним трапилася прикра метаморфоза: усі солодощі почали видаватися гіркими. Чи це йому лише так здається? Як зарадити горю? Може, лікар Апчих зможе допомогти? «Пан Сирник і різдвяний пампушок» – запашна та рум'яна, напрочуд повчальна та щира історія про щедрість, милосердя  та здійснення найсокровенніших мрій.
 
 
Свен Нордквіст, «Різдво у Петсона» («Навчальна книга – Богдан», 2012)
 
Дідуньо Петсон разом з котом Фіндусом готуються до Святвечора та Різдва. Скільки справ потрібно встигнути зробити! І відкинути сніг, і зрубати ялинку, і сходити до крамниці, і напекти різдвяного перцевого печива! На лихо, дідусь травмує ногу, тому не може продовжувати приготувань. Невже у бідолашного Фіндуса не буде прикрашеної ялинки, святкового столу та подарунків? Та без несподіваної допомоги, ще й напередодні Різдва – не обійтись! «Різдво у Петсона» – проста, надзвичайно атмосферна, добра та душевна історія, що вчить чуйності та взаємодопомозі й повертає віру в дива.
 
 
Пейо, «Різдво у смурфів» («Ірбіс Комікси», 2018)
 
У чарівній країні смурфів теж святкують Різдво: наряджають ялинку, готують смаколики та чекають на подарунки! У книзі зібрані п'ять казкових історій: «Ялинка», «Смурф у сплячці», «Дивні сніговими», «Смурфоріздво» та «Петрикове Різдво». Смурфетку та Смурфенятка, Лісоруба, Ледаря та інших смурфів чекає безліч пригод та клопотів, пов'язаних, зокрема, з лихим чаклуном Гаргамелем, котрий вдаватиме з себе не кого іншого, а самого Санта-Клауса! Та оскільки це Різдво, без подарунків не залишиться ніхто!
 
 
Христина Цурковська, «Чарівна Гуска. The Magic Goose» («Видавництво Старого Лева», 2017)
 
«У найважчі хвилини людину завжди рятує мрія та віра в те, що попереду світло і щастя», – стверджує Христина Цурковська, авторка цієї дивовижної казки-білінгви, оформленої ілюстраціями відомого українського художника Івана Кравця. У ній йдеться про добру, працьовиту дівчину Галю, котра напередодні Святвечора знаходить прихисток у літнього подружжя Івана та Марії і це не просто так. Різдво, Великдень, Івана Купала – усі свята та пов'язані з ними традиції постають як на долоні і паралельно в англійському перекладі.
 
 
Том Флетчер, «Різдвозавр» («Видавництво Старого Лева», 2018)
 
«Любий Санто, цього року на Різдво я б хотів багато чого, що ти, скоріш за все, не зможеш мені дати, але від ДИНОЗАВРА я був би в шаленому захваті! Щасливого Різдва! Вільям Трандл», – попросив один хлопчик у своєму листі до Санти. Оскільки на Різдво геть усе можливе, чому б не трапитися й такій захоплюючо-дивовижній, веселій, повчальній та напрочуд драйвовій пригоді, як ось ця? Тим паче, що у ній розписано та намальовано (!!!) усе, що тільки можна було знати про Санту, ельфів, Північний полюс та про останнього живого динозавра на землі! «Різдвозавр» – просто універсальний книгорецепт щонайтеплішого сімейного читання, сповненого гумору та всепереможної віри у дива, бо «кожен крок, що віддаляє тебе від останнього Різдва, наближає до наступного». І це так чудово, правда ж?
 
 
Ґунгільд Селін, «Ослик Марії» («Братське», 2017)
 
Якось один неслухняний та дуже впертий ослик зустрів молоду жінку на ім'я Марія. Подорожуючи разом з нею та її чоловіком Йосипом з Назарету до Вифлеєму, віслючок стає свідком незвичайних подій та не раз рятує життя своїм новим господарям та майбутньому Немовлятку. Він змінюється й сам, як і всі, чий шлях освітлює різдвяна зірка. Українське видання «Ослика Марії» шведської письменниці Ґунгільд Селін оформлене у вигляді адвент-календаря, завдяки чому очікування справжнього Дива буде по-особливому трепетним та незабутнім.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage