Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Молочко Катерина
5 серіалів-екранізацій, які можуть отримати «Еммі»
Щорічна премія «Еммі», яку вручають у сфері телебачення і вважають телевізійним еквівалентом «Оскара», оголосила списки номінантів. У списки потрапили серіали та мінісеріали, зняті за мотивами книжок.
 
Хто з них отримає омріяну нагороду? Дізнаємося 20 вересня 2020 року на церемонії вручення, тож ще є час ближче познайомитися з «книжковими» номінантами Посмішка
 
 
Серіал: «Нормальні люди»
Книжка: Саллі Руні «Нормальні люди»
Номінація: Пол Мескал у ролі Коннелла «Найкращий актор у мінісеріалі або фільмі»
 
Екранізація бестселера 29-річної ірландки Саллі Руні стала головною телепрем’єрою цієї весни, набравши рекордну для ВВС кількість переглядів онлайн. Своєю популярністю серіал завдячує оригіналу, тому перед переглядом радимо прочитати книжку.
 
 
Про що? «Нормальні люди» – відверта історія стосунків двох підлітків: популярного футболіста Коннелла й інтелектуалки Маріанни. Це не казка про щасливе кохання, і не типова трагедія. Серіал зберіг всю оригінальність та щирість першоджерела, хоча і згладив деякі гострі кути соціально-політичної лінії роману.
 
 
Серіал: «Розповідь служниці»
Книжка: Марґарет Етвуд «Оповідь служниці»
Номінація: «Найкращий драматичний серіал»
 
Третій сезон антиутопії «Розповідь служниці», звісно, не міг залишитися без номінації. Цікавий розвиток подій, драматичний сюжет та феміністична тематика – три причини, чому варто переглянути серіал.
 
 
Про що? І книжка, і серіал показують тоталітарний світ майбутнього, у якому вся влада належить військовим, а інші люди є їхніми слугами. Домінування чоловіка в суспільстві стає культом. Жінки позбавлені будь-яких прав і належать своїм чоловікам. Екологічна катастрофа призводить до того, що фертильні жінки (такою є лише кожна сота) взагалі мають одну-єдину функцію – народжувати дітей.
 
 
Серіал: «Усюди жевріють пожежі»
Книжка: Селесте Інґ «Усюди жевріють пожежі»
Номінація: «Найкращий мінісеріал», Керрі Вашингтон у ролі Мії Воррен «Найкраща актриса в мінісеріалі або фільмі»
 
Останні телепроєкти Різ Візерспун наробили галасу і здобули визнання критиків та глядачів. Мінісеріал «Усюди жевріють пожежі» не став винятком.
 
 
Про що? Будинок сім’ї Річардсон палає. Розслідування підтверджує, що пожежа виникла внаслідок підпалу – численні вогнища в різних місцях. Підозра падає на одну з дочок Річардсонів. Й авторка книжки, й автори серіалу переносять нас на рік назад, щоби показати, що призвело до такого фіналу.
 
Історія виявляється класичним прикладом протистояння двох протилежностей, і лише детективна складова додає запалу.
 
 
Серіал: «Убиваючи Єву»
Книжка: Люк Дженнінґс «Кодове ім’я Вілланель»
Номінація: «Найкращий драматичний серіал», Джоді Комер у ролі Оксани Астанкової/Вілланелі та Сандра О в ролі Єви Поластри «Найкраща актриса в драматичному серіалі», Фіона Шоу в ролі Керолін Мартенс «Найкраща актриса другого плану в драматичному серіалі».
 
На жаль, книжкова серія Люка Дженнінгса не виходила українською, але екранізація чудова й варта уваги всіх, хто полюбляє комедії, драми і шпигунські трилери. Це вже третій сезон серіалу.
 
 
Про що? Історія протистояння психопатичної вбивці Вілланель та талановитої співробітниці поліції, а згодом і військової розвідки Єви Поластрі. Обидві акторки отримали номінацію на найкращу жіночу роль – і цим усе сказано.
 
 
Серіал: «Вартові»
Комікс: Алан Мур «Вартові»
Номінація: «Найкращий мінісеріал» та ще 25 різних номінацій.
 
Абсолютний чемпіон за кількістю номінацій!
 
Події серіалу розгортаються у всесвіті однойменного графічного роману Алана Мура, через 34 років після подій коміксу.
 
 
Про що? Серіал «Вартові» – продовження й одночасно дань поваги графічному роману Алана Мура. Насолодитися екранізацією та зрозуміти всі нюанси серіалу можна лише після ознайомлення з першоджерелом. Це стало й мінусом – адже не всі глядачі читали комікс, і плюсом – саме завдяки зв’язку з культовим твором серіал отримав таку увагу.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage