5 рецептів млинців від Дарії Цвєк
Старий Лев
12.02.2018
Старий Лев зібрав для вас кілька рецептів від відомої галицької кулінарної майстрині Дарії Цвєк. Певні, серед цих варіантів кожен знайде собі щось до вподоби ;) І не забувайте, що присмачити млинці можна будь-чим – сиром, медом, шоколадом, джемом, фруктами, сметаною – усім, що ви любите найбільше!
Рецепти подані із книги «Солодке печиво».
МЛИНЦІ ЗВИЧАЙНІ
Інгредієнти: 400 г борошна, ½ л молока, 10 г дріжджів, 2 яйця, ¼ склянки вершків або сметани.
Приготування: Борошно поділити на дві рівні частин. З однієї частини борошна, молока і дріжджів зробити розчину і поставити в тепле місце, щоб підійшла. Тоді додати жовтки і решту борошна, добре вибити ложкою, влити вершки і вимішати з піною збитих білків. Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло, і тоді смажити, обережно набираючи ложкою. Готові млинці полити розтопленим вершковим маслом.
***
МЛИНЦІ З МАННОЇ КРУПИ
Інгредієнти: 2 склянки молока, 200 г манної крупи, 1 яйце, 50 г цукру, 100 г вершкового масла, на кінець ножа солі.
Приготування: Зварити на молоці манну крупу з цукром. Як загусне, посолити до смаку, охолодити, додати яйце, масло і старанно вимішати. Смажити на гарячій сковороді. Подавати з варенням.
***
МЛИНЦІ ЗДОБНІ
Інгредієнти: 300 г борошна, 50 г вершкового масла, 4 яйця, 3 склянки молока, 30 г цукру, ванілін.
Приготування: Розтерти жовтки з цукром, розтопленим вершковим маслом та борошном, поступово підливаючи молоко. Цю масу поставити на вогонь і розмішувати, поки загусне, не доводячи до кипіння. Тоді охолодити, вимішати з піною збитих білків і смажити на сковороді. Подавати з варенням. Млинці можна скласти у змащену маслом каструлю, перекласти варенням і злегка запекти.
МЛИНЦІ ПШЕНИЧНО-ГРЕЧАНІ
Інгредієнти: 200 г пшеничного борошна, 200 г гречаного борошна, 1 склянка молока, 1 ст. ложка розтопленого вершкового масла, 10 г дріжджів, 2 яйця.
Приготування: Пшеничне борошно розчинити теплим молоком з розтопленим маслом і дріжджами та добре вимішати. Поставити в тепле місце, щоб розчина підійшла. Тоді посолити, додати жовтки, гречане борошно і знову дати підійти. За годину перед смаженням тісто добре вибити ложкою, влити піну збитих білків, вимішати і знову поставити, щоб підійшло. Після цього смажити на гарячій сковороді.
***
МЛИНЦІ З ЯБЛУКАМИ
Інгредієнти: 250 г борошна, 3 яйця, 50 г цукру, 1 склянка сметани або кефіру, 500 г яблук.
Приготування: Розтерти жовтки з цукром, додати борошно, сметану і приготувати рідке тісто. Вимішати його з піною збитих білків, а потім з пошаткованими яблуками. Посмажити на гарячій сковороді, потім посипати цукровою пудрою з ваніліном. Замість яблук можна використати ревінь, порізаний на маленькі шматочки.
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно