Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марчак Наталія
5 книг про дивних принцес
Історій про принцес є тисячі, а, може, навіть і мільйони... Бо ж на кожну дівчинку, яка мріє бути принцесою, є кілька таких чарівних історій. Та хіба принцеси — це лише історії Білосніжки, Попелюшки, Аріель та Рапунцель? Звісно, ні. Щохвилини у світі народжується кілька принцес, які навіть про це й не здогадуються, адже принцеса — це не про корону, а про саму дівчинку. Перегляньте добірку захопливих книг про особливих принцес: якась з них мріяла нею бути від народження, а хтось і спідниці за власним бажанням не одягнув би!
 
П’ятірка крутих, сучасних, дивних та провокаційних принцес — знайомтесь: Анна, дві Аліси, Пеппі та Мальва.
 
 
Турюн Ліан «Аліса Андерсен. Принцеса на лаві запасних»
 
Історія про восьмирічну милу, гарненьку, боязку, вперту, кмітливу й талановиту дівчинку. Аліса не носила спідниць, бо їй не подобалось, що хтось міг під неї заглянути, обожнювала читати фентезі й уявляти, уявляти, уявляти. Що там у думках цієї дівчинки? Вона уявляє нервові мотузочки своєї мами, захват старших хлопців і той жахливий день — випускний, на якому доведеться батьків учнів усієї школи частувати тортиками. Дівчинка не терпить публічності і дуже тішиться, що на виставі має грати ноги коня. Але щось сталось не так, бо... Аліса тепер — справжнісінька принцеса.
 
 
Астрід Ліндгрен «Пеппі Довгапанчоха», «Рідна мова», 2016
 
Одна з найзагадковіших дівчаток зі світу літератури. Пеппі спить ногами на подушці та проводить дні зі своєю мавпочкою – паном Нільссоном — і це лише звичайна щоденна частинка її дивного життя. Дівчинка з радістю роздає гроші тим, хто цього потребує, і не прив’язується до іграшок. Усе, чого їй хочеться — це добра у світі. І вона у це добро вірить, адже її матуся стала янголом, а татусь не повернувся з плавання і, як думає донечка, став королем далеких країн. Чому ж Пеппі принцеса? Бо щодня робить лише те, що хоче!
 
 
Надійка Гербіш «Пуанти для Анни»
 
Не всі принцеси мають корони. Деяким для цього титулу вистачає безмежної віри в себе, в талант, працю і красу. Маленька Анна якось побачила на сцені диво — балерину, схожу на пір’їнку. З того часу дівчинка не уявляє своє життя без балету. Вона мріє, мріє, мріє і нарешті... як то буває в справжніх мрійників, мрія здійснилась! Анна приходить до феї балету Людмили і починається її знайомство з цією красивою, але важкою працею. Згодом красуня розуміє, що бабуся мала рацію, коли говорила, що балерини сильні, як справжні африканські левиці.
 
 
Льюїс Керрол «Аліса в Країні Див», «Ранок», 2018
 
Дівчинка, про пригоди якої переповідають старшокласники своїм молодшим братикам на сестричкам. Для цієї Аліси немає нічого нереального! Для неї бігти за кроликом, стрибнути в незнайому яму, пити запашний чай в підземеллі з Котом та рятувати увесь світ від зла — норма. На цій сторінці вона завбільшки як житловий будинок, а за кілька рядків вона вже вільно входить до мишачої нірки. Чудернацька Аліса, на яку чекає особлива місія, відкриє для діток кардинально інший світ і доведе, що він насправді дещо більше, аніж просто повний дивацтв.
 
 
Дара Корній «Зворотний бік світла», «Клуб сімейного дозвілля», 2013
 
Історія про зворотний бік нашого світу покаже, що принцеси ходять між нами. Ба більше, нею може стати в будь-яку мить навіть та, хто читає історію про звичайне львівське сімнадцятирічне дівча, якому подобаються джинси і важка музика. Хіба вона могла подумати, що одного дня її світ повністю перевернеться? Тепер їй треба вибрати батьків, вибрати світ (яких є безліч!) та побувати в гостях у біологічного батька — Стриба, наслідника престолу Темного світу. Який вибір зробить ще така юна, але вперта та бунтівна Мальва?
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage