Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Марчак Наталія
5 книг для гармонії у шлунку, в мозку і в душі
Навколо стіііільки джерел про правильне харчування, дієти тощо, але кому ж вірити? Радимо довіряти насамперед експертам. Саме тому підготували для вас підбірку книг, які відкриють очі на філософію їжі, розкажуть про користь і шкоду та посортують в голові хаос із теорій щодо їжі та всього, що з нею пов’язано. Якщо лінуєтесь готувати щось космічне і обходитесь вибухово калорійними сендвічами, запиваючи йодовими цукрами, то ця підбірка для вас. А ще наступних 5 книжок переконають, що смачно і корисно буває й швидко!
 
«Супер’їжа на щодень» Джеймі Олівер, «Видавництво Старого Лева»
 
Це не лише збірник рецептів і цінних порад, а ще й щоденник відомого кулінара Джеймі Олівера, в якому щиро й доволі емоційно автор розповідає пережиті історії, пов’язані з певними стравами.  Авторські вставки-блоги, величезна кількість фото з мандрівок і розповіді про людей, яких зображено на світлинах із стравами, чиї рецепти продубльовано в книзі, або ж з такими, які надихнули Джеймі на щось нове. А ви знали про «106-літнього чувака Хоче Гервара», який з дитинства снідає однією стравою, яку готує наймолодша з десяти його дітей? Чи знали ви, що японці вважають водорості їжею, яка дарує довголіття? Чи куштували ви банановий хліб, фруктовий суп з базиліком, попкорн з бальзамічним оцтом, курку з гарбузом, а боби з виноградом? А знаєте, яка величезна кількість енергетичних кульок існує? У книжці є алфавітний покажчик за назвами інгредієнтів, а також усі страви поділено на розділи «Сніданок», «Обід» та «Вечеря». Тож у цих корисних сторінках точно не заблукаєте!
 
 
«Рослинний парадокс», Стівен Р. Ґандрі, BookChef
 
Де містяться лектини, що це та чи можна їх їсти саме вам? Яке відношення це має до рослинного парадоксу і що це взагалі таке? Видання розкаже, як еволюціонувала людина в своїх перевагах та способах приготування їжі, як реагує організм на кожен новий продукт та спосіб приготування і чому раціон сучасної людини та співвідношення продуктів, які вона вживає, саме таке. Книга розповість про деталі маркетингу та культу їжі, через які ми споживаємо пальмову олію та  стаємо залежними від напівфабрикатів. Гадаєте, пончики, хліб і макарони — ваш вибір? Помиляєтесь, то лише мотузки серцевих захворювань, діабету та ожиріння. Лікар Стівен Р. Ґандрі розкриває всі карти і дає настанови «виходу» з трансжирного маркетингового кола до здоров’я та внутрішньої гармонії, а також пропонує величезну кількість рецептів для того, щоб процес зміни способу життя став легшим.
 
 
«Зваблення їжею», Євгеній Клопотенко, #книголав
 
У книзі автор ділиться 70 простими та привабливими рецептами, які захочеться готувати. Усі рецепти розподілені по категоріях «Сніданки», «Супи», «Другі страви», «Салати і закуски» тощо. А ще є цікавий розділ «Перехресні рецепти», де можна знайти несподіванки. Євген Клопотенко не лише ділиться цінними інструкціями з приготування їжі, а й розмірковує на тему свідомого харчування, мотивуючи почути власний організм та давати йому лише те, чого він просить, стверджує, що таким чином Ви почуєте себе. А ще тут можна знайти пояснення того, чому, наприклад, нам хочеться чипсів та як виробити таку ж тягу до корисних салатів.
 
 
«Їжа для мозку. Наука розумного харчування», Ліса Москоні, «Наш Формат»
 
Це книга-інструкція, в якій покроково висвітлено шлях до оптимального харчування, необхідного для активної роботи мозку. Авторка розповідає про важливість їжі, кризу здоров’я мозку, його потреби, воду, психологічне ставлення до харчування, співвідношення якості та кількості продуктів, рівні нейрохарчування, рецепти для покращення активності мозку та навіть дієти для нього. У книжці йдеться про мозок як окремий організм. Ліса Москоні описує його життєдіяльність впродовж тижня, даючи нам краще зрозуміти власний організм, його потреби та бажання.
 
«Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»,  Джеймі Олівер, «Видавництво Старого Лева»
 
Якщо про приготування обіду ви знаходите відмовки про брак часу, ви не вмієте чи це надто довго, то ось вам книга-помічниця. Джеймі Олівер стверджує, що бракує зовсім не часу, а навиків. Він переконаний, що час — справді цінний ресурс і використовувати його треба доцільно. Тому в книзі вміщено унікальні методики автора, завдяки яким ви почнете готувати набагато швидше! Усі рецепти доступні як у виконанні, так і по собівартості. Лише уявіть, 50 достойних страв, які можна скомпонувати за якихось 20-30 хвилин. Джеймі вважає, що швидкість приготування на якість страви ніяк не має впливати. І не вплине, якщо ви скористаєтесь цінними порадами. До речі, в самому змісті видання біля назви страви одразу вказано інгредієнти, що дуже зручно та також економить ваш час!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage