Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нікітюк Зоя
4 книги, які допоможуть пережити «веселі» часи
«Веселі, брате, часи настали. Нове майбутнє дарує день!» Пісня «Океану Ельзи» вже другий місяць неймовірно актуальна. Втім, скоро цей дивний період завершиться, і ми врешті зможемо випити кави з друзями й поділитись свіжими книжковими враженнями. Зокрема розказати й про книги, які допомогли пережити ці «веселі» часи.
 
 
«Саме час знову запалити зірки», Віржіні Ґрімальді
 
Український переклад твору письменниці, яка минулого року потрапила у ТОП-10 найпопулярніших французьких романістів за кількістю проданих книг, з’явився дуже вчасно. Ця книга – саме те, що потрібно у самоізоляції, коли підвищений рівень тривоги, коли не дуже розумієш, а що буде далі, коли трохи боїшся планувати і мріяти. Головній героїні Анні 37 років, у неї двоє доньок, вона розлучена, по вуха заклопотана роботою та тим, як повертати кредити. До того ж днями її звільнили, й Анна абсолютно не розуміє, як їй «тягнути» дітей і що робити далі. Вибивши з керівника компенсацію, яка належить їй за законом, жінка приймає авантюрне рішення – позичити у батька будинок на колесах й гайнути у… Скандинавію.
 
У творі багато описів Данії, Норвегії, Фінляндії – аж таких, що нарешті хочеться втілити свою давнішню мрію й побачите все це на власні очі. Дуже душевно описані переживання матері за долю своїх дітей – цим авторка надихає вкотре сказати своїй мамі «дякую». Люди, які зустрічаються Анні та її донькам протягом подорожі, діляться своїми історіями, порадами, й чимало з них заспокоюють та запевняють, що всі кризи минають. Завжди минають. «Упродовж усього життя ми оцінюємо те, що з нами стається, тішимося або нарікаємо на долю. Однак до останнього моменту не знаємо, чи справді то була причина радіти, а не плакатися. Ніщо не стоїть на місці, усе змінюється. Не сумуй, адже те, що з тобою сталося, можливо, велике щастя».
 
 
«Підкори свій Еверест. Як поразку перетворити на перемогу», Тетяна Яловчак
 
Авторка книги – перша українка, яка піднялась на сім найвищих вершин світу. «Підкори свій Еверест» – її перша книга, в якій альпіністка розповідає про те, що шлях до мети може бути дуже складним. Наприклад, вимагати від тебе перебування на висоті більш ніж 5 тисяч метрів протягом сорока днів, під час фінального сходження відмовитись від сну на цілих 72 години та 23 години бути у русі. Але все це заради мрії!
 
Масштабна ціль може розпочатись навіть із вислову, почутого по радіо. З Яловчак саме так і було. Під час одного із радіоефірів вона почула вислів «Інколи варто перевернути цей світ догори дриґом... А потім піти й підкорити Еверест». У книзі розповідає про те, в яких умовах живуть альпіністи у першому базовому таборі (висота 5200 м) та другому (висота 6400 м). Що відбувається з організмом на висоті вище семи тисяч метрів. Скажімо, від нестачі кисню були випадки, коли хтось починав розмовляти з власною ногою, а хтось планував викликати таксі… Про те, що жінка завжди залишається жінкою – у базовому таборі в палатці Тетяни був улюблений парфум та книга Пітера Мейла. І, звісно ж, книга про те, як поразки можуть перетворитись на неймовірні перемоги. «Я не кличу вас у гори, я закликаю визначати масштабні цілі – такі як Еверест, – і досягати своїх вершин!», – надихає авторка.
 
 
«Обійми мене», Симона Чіраоло
 
«Обійми можуть зробити багато доброго, особливо для дітей», – запевняла Принцеса Діана. І з цим висловом важко посперечатись. У «веселі» часи ми всі потребуємо обіймів. Вони дають відчуття комфорту, безпеки й любові. Крім того, під час обіймів виробляється окситоцин, який відповідає за зниження тривожності й загострення відчуття захищеності. Те, що потрібно саме зараз, чи не так?
 
Симона народилась в Італії – в країні, яку неможливо уявити без обіймів і поцілунків у щічку. Тому у невеличкій, гарно ілюстрованій книжці вона передала важливість теплої складової нашого життя. Головний герой – кактус, який також потребує обіймів. Втім, він колючий і бажаючих обійнятись із ним небагато. Та й родичі маленького кактусика не вірять у те, що обійми потрібні кожному...
 
Ілюстрована історія кіно обкладинка
Тираж закінчився
 
«Ілюстрована історія кіно», Адам Оллсач Бордмен
 
Автор цієї книги вивчав мистецтво і культуру в англійському Університеті мистецтв Лідса. Він ілюстратор, який закоханий у кіно та вміє про це цікаво розповідати. У цій енциклопедії дає відповіді на найбільш популярні запитання, які стосуються роботи кіноіндустрії. Як віднайшли фоточутливу плівку для відтворення зображень? Як Томас Едісон пов'язаний із найпершою кіновиробничою студією? Як створювався перший звуковий фільм, виглядали перші кіностудії та кіносеанси?
 
Крім того, «Ілюстрована історія кіно» дозволяє детальніше дізнатись про кожного з учасників кінопроцесу на знімальному майданчику. Бордмен обіцяв, що читачі будуть знати «буквально все – від того, як змінювалася стилістика костюмів та декорацій, до того, як удосконалювалися будова і функції самої кінокамери». І своєї обіцянки дотримався!
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage