Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур
10 питань до Саші Кочубей
Письменниця Саша Кочубей — авторка найбільш інстаграмної книжкової новинки для дітей «Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник». Ця книжка веселить читачів цікавою повістю та навіть допомагає зібрати свій перший мільйон підписників. А нещодавно Старий Лев разом із письменницею влаштував справжнє інста-свято для читачів!
 
Упродовж цілого дня користувачі ставили свої питання, а Саша відповідала на них у сторіз інстаграм-сторінки «Видавництва Старого Лева». Деякі з найцікавіших пропонуємо ще й почитати!
 
***
Як ви полюбили читати?
 
Скажу відверто, в школі я не дуже любила читати. А потім я почала навчатися в лінгвістичному університеті, і в нас була дуже крута викладачка з літератури. Саме вона привила мені любов до читання. 
 
Ким із письменників надихаєтесь?
 
Мій улюблений письменник — Джеф Кіні. Він написав серію книг «Щоденник слабака». А також мені дуже подобається Джеремі Стронґ.
 
У скільки років вам захотілося писати книги?
 
Насправді моя робота раніше також була пов’язана із текстами — я була копірайтеркою. Але коли мені було 30 чи 32 роки, моя подруга Оксана Лущевська, яка вже писала для дітей, сказала: «Чому б тобі не спробувати написати книжку?». І я вирішила, що це буде новим челенджем для мене. І справді, чому б не спробувати? Так написалась повість «Сім нескладух Говорухи», яка в принципі завоювала репутацію книжки, що подобається навіть нечитакам.

Чи пишете ви у книжках про події зі свого життя?
 
Так, пишу. Завжди мене тригерить якась реальна ситуація з мого життя, я переосмислюю її, а потім додаю в сюжет книги.

Де ви берете натхнення?

Я не чекаю натхнення. Я починаю писати — і вам так рекомендую, — а натхнення з’являється в процесі. Коли ти пишеш і відчуваєш, що у тебе виходить щось круте.

Як ваші родичі ставились до того, що ви пишете книги?

Коли я писала свою першу книжку про Андрійка Говоруху, то про неї знали тільки мій колишній чоловік та мій син, який виступав головним критиком. А решта моїх родичів, навіть батьки, не знали — це було секретом.
 
Зараз і родичі, і друзі мене дуже підтримують та чекають на мої нові книжки. Але навіть якщо у вас немає підтримки, це не повинно вас зупиняти. Рухайтесь до своєї мрії. Якщо ви мрієте стати письменником чи письменницею — вперед! І нехай ніщо і ніхто вас не зупиняє!

Що надихнуло вас на написання книги «Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник»?
 
На написання книжки мене надихнула подружка — Оксана Лущевська. А на створення таких персонажів, як Зо і Дмитрик, мене надихула похресниця та її молодший братик.

Чи важко було писати цю книжку, і чи схожі ви на когось із її героїв?

Думаю, я трішки схожа на Зо. А важко було знаходити час. Оскільки я пишу до своєї основної роботи, то щоранку виділяла на письмо по годині.
 
Звідки ви дізналися стільки інстаграмних підказок?
 
В якийсь момент я вирішила розвивати свою інстаграм-сторінку (до речі, буду рада новим читачам!). І я почала купувати курси з просування. Дізналась багато про особистий бренд і різні лайфхаки. Також я почала пробувати на своєму акаунті, що працює, а що — ні. А потім я зібрала всі свої знання, які отримала з курсів і на власному досвіді. Саме так і з’явився інстащоденник. 
 
Чи плануєте писати продовження книжки про Зо?
 
Зараз я не планую писати продовження. Але мені дуже-дуже хочеться, щоб про цю героїню дізналося якомога більше читачів. Купуйте книжку і, будь ласка, відмічайте мене. Діліться відгуками, хваліть, критикуйте. Буду вдячна за будь-який зворотній зв’язок. 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage